Biscuiți din ovăz și cocos – fără zahăr, făină și ulei (doar 3 ingrediente)

Nu o să vă vină să credeți cât de ușor se fac acești biscuiți din ovăz și cocos.

Nu conțin făină de grâu, nici zahăr, nici ulei.

Biscuiti cu ovaz si cocos fara zahar si faina

Imagine cu titlu sugestiv: biscuiti cu ovaz si cocos fara zahar si faina: 

Singurele ingrediente de care aveți nevoie sunt fulgi de cocos, fulgi de ovăz și puțin lapte vegetal.

Practic, rețeta conține doar din 3 ingrediente principale. Sunt șanse mari să le aveți deja în casă și să nu fie nevoie să mergeți până la magazin pentru a face chiar acum acești biscuiți.

În ciuda faptului că nu conțin zahăr, praf de copt sau alți agenți de creștere, biscuiții sunt fragezi și delicioși. Au o consistență „cărnoasă”.

Fulgii de cocos le oferă o textură ușor aerată și pufoasă.

În compoziție pot fi puse și alte ingrediente, precum fructe uscate: stafide, merișoare, coacăze, afine, nuci, migdale etc.

BISCUIȚI DIN OVĂZ ȘI COCOS FĂRĂ ZAHĂR – REȚETĂ

Nr. de porții: 18 biscuiți

INGREDIENTE

• 1 cană de fulgi de ovăz
• 1 cană de fulgi de cocos uscați
• 1 cană de lapte vegetal
• ½ cană de fulgi de ovăz măcinați fin
• opțional: 1 linguriță de esență de vanilie

MOD DE PREPARARE

Puneți fulgii de ovăz și fulgii de cocos într-un bol.

Amestecați-i cu o lingură. Adăugați laptele vegetal și omogenizați.

Puteți folosi orice fel de lapte vegetal aveți în casă, sau un sortiment care vă place.

Laptele de cocos și laptele de soia sunt alegeri bune deoarece au un conținut mai mare de grăsimi.

Puneți esența de vanilie și ovăzul măcinat.

Este important să folosiți fulgi de ovăz măcinați (sau făină de ovăz), deoarece aceștia vor lega compoziția.

Amestecați bine și lăsați compoziția să stea în repaos 10 minute.

Între timp, pregătiți tava. Ungeți-o cu puțin ulei și tapetați-o cu hârtie de copt.

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete inedite de biscuiți din ovăz:

Fursecuri cu fulgi de cocos și ovăz (de post) – super-rapide!
Biscuiți din ovăz, fără zahăr – doar 3 ingrediente
Biscuiți fără zahăr și ulei – cu ovăz, banane și mere

Compoziția este destul de moale, de aceea va fi greu să o modelați cu mâinile.

Folosiți două linguri. Puneți compoziția într-o lingură mare. Cu o linguriță mică, dați-i o formă rotundă.

Biscuiții trebuie să fie puțin grosuți.

Așezați-i în tavă. Presărați puțin cocos deasupra fiecărui biscuite.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.

Sunt gata când s-au rumenit pe fund și pe laterale.

Trebuie să îi lăsați să se răcească în tavă înainte de a-i scoate, ca să nu se rupă.

Cine poate mânca acești biscuiți cu ovăz și cocos? Copiii și adulții deopotrivă.

Sunt potriviți pentru persoanele care nu pot tolera glutenul, oul sau proteinele din laptele de vacă.

Îi recomandăm de asemenea celor care au probleme cu colesterolul sau greutatea și trebuie să reducă aportul de zahăr, grăsimi și calorii.

Pot fi potriviți și pentru diabetici.

Îi puteți servi la micul-dejun, alături de o ceașcă de cafea, ceai sau lapte, sau ca gustare între mese.

Rețetă preluată din: Recetas de Gri, Galettas de avena y cocos sin azucar: https://www.youtube.com/watch?v=lciLIlRHYFk&ab_channel=RecetasdeGri

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.