Biscuiți fără zahăr și ulei – cu ovăz, banane și mere
Dacă aveți apetit pentru ceva dulce, dar nu vreți să vă compromiteți silueta, încercați acești biscuiți fără zahăr.
Conțin doar fructe și cereale. Dulceața lor este dată de banane, curmale și mere.
Nu au o textură la fel de pufoasă precum cei cu zahăr și ulei.
Însă vă puteți obișnui gustul cu astfel de deserturi dacă încercați să eliminați sau să limitați zahărul în dietă.
Sunt potriviți pentru curele de slăbire, pentru cei care țin post sau au intoleranță la ou, precum și pentru copii.
BISCUIȚI FĂRĂ ZAHĂR – REȚETĂ
Pentru această rețetă am folosit 2 mere, 1 banană, 6-8 curmale (sunt la promoție aici), o mână de stafide, fulgi de ovăz, fulgi de cocos și făină de grâu, cât cuprinde.
Am dat merele pe răzătoarea cu găuri mici într-un bol. Am adăugat banana ruptă bucăți și am pasat-o cu furculița.
Am adăugat curmalele și puțină apă. Am introdus pasați curmalele cu puțină apă până am obținut o compoziție lichidă, fină.
Am pus apoi fulgi de ovăz, fulgi de cocos și puțină făină de grâu, cât cuprinde.
Compoziția trebuie să fie legată dar nu vârtoasă.
Din cauză că este lipicioasă, trebuie să vă ungeți palmele cu puțină apă când modelați biscuiții.
Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.
Modelați compoziția în biluțe, apoi aplatizați-le pentru a le da formă de biscuiți rotunzi.
Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia.
Biscuiții au o textură mai degrabă moale decât crocantă. După ce stau se mai întăresc puțin.
Au un gust moderat de dulce.
Pot fi serviți la micul-dejun, alături de o ceașcă de ceai, lapte sau cafea, sau ca gustare între mese.
REȚETE SIMILARE
Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete de biscuiți sau fursecuri dietetice:
Biscuiți fragezi de post, cu lămâie și mac
Biscuiți din ovăz, fără zahăr – doar 3 ingrediente
Biscuiți fără zahăr pentru copiii cărora le ies dințișorii
Biscuiți de post cu vin – fragezi, crocanți și parfumați!
Fursecuri cu fulgi de cocos și ovăz (de post) – super-rapide!