Biscuiți din ciocolată și fulgi de cocos, la rece – fără făină și zahăr adăugat

Acești biscuiți din ciocolată și fulgi de cocos se fac extrem de rapid. Nici nu trebuie să aprindeți cuptorul! Se prepară la rece, doar din 2 ingrediente: ciocolată neagră și fulgi de cocos.

Dacă aveți o tabletă de ciocolată în casă și vreți să o mai „lungiți”, încercați această rețetă!

Biscuiti de ciocolata cu fulgi de cocos, la rece – fara faina si zahar adaugat

Biscuiti de ciocolata cu fulgi de cocos, la rece – fara faina si zahar adaugat

Eu am folosit o ciocolată neagră cu 85% cacao, care are un gust mai amar. Voi însă puteți opta pentru alt tip de ciocolată, care vă place.

Recomand această rețetă persoanelor cu intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză sau alergie la ou. Dacă aveți diabet, puteți utiliza o ciocolată fără zahăr (cu îndulcitori).

Biscuiți din ciocolată și fulgi de cocos – rețetă

Pentru a obține mai mulți biscuiți, creșteți cantitatea ingredientelor, respectând proporțiile. 

Ingrediente

  • 70 g de ciocolată neagră
  • 70 g de fulgi de cocos

Mod de preparare

Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol termorezistent. Dați vasul în cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Scoateți vasul și amestecați în ciocolată. Dacă s-a topit și a devenit deja lichidă, este gata.

Adăugați fulgii de cocos în ciocolata topită și amestecați bine cu o lingură. Compoziția este gata! Acum trebuie să o puneți în forme. Eu am folosit o formă de steluță.

Am pus o hârtie de copt pe masă. Am așezat forma pe hârtie și am pus 1 linguriță de compoziție. Am presat bine, am nivelat și am scos forma. Am procedat așa până am terminat compoziția și am format toți biscuiții.

Am dat apoi hârtia în frigider. În câteva minute biscuiții se întăresc și sunt buni de mâncat!

Biscuiti ciocolata cocos

Biscuiti ciocolata cocos

Note și sugestii

În compoziția acestor biscuiți se pot adăuga și alte ingrediente, precum nuci sau semințe.

Eu am adăugat și puțin extract de portocală, pentru o aromă distinctă. Voi puteți folosi rom, vanilie, etc.

Folosiți orice forme aveți în casă pentru a modela biscuiții. Îi puteți face mai mici sau mai mari, după cum doriți.

Biscuiții mei au fost mai tari și crocanți, deoarece ciocolata a fost mai densă și mai bogată în cacao.

Biscuiti din ciocolata si cocos

Biscuiti din ciocolata si cocos

Dacă folosiți același procent de cacao ca și mine (85), vă sfătuiesc să reduceți cantitatea de fulgi de cocos la 50 g de fulgi de cocos. Experimentați și ajustați cantitatea de cocos după preferință.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care vă recomand să le încercați:

Scoarță de ciocolată cu rodie – desert rapid, bogat în antioxidanți
Prăjitură de ciocolată din 2 ingrediente – fără făină, fără zahăr
Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)
Tort de ciocolată fără coacere (vegan – fără lapte sau ouă)

Sursă rețetă: Quick and Tasty Treats, Breakfast cakes: 2 ingredients: https://www.youtube.com/watch?v=aw0yd1grONY&ab_channel=QuickandTastyTreats

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.