Fursecuri din 2 ingrediente – vegan, keto, diabet (fără zahăr, făină sau ulei)

Dacă vreți să mâncați ceva dulce dar fără zahăr, ați nimerit unde trebuie! Fursecurile pe care vi le propunem nu au nici zahăr, dar nici făină.

Nu conțin nici măcar ulei! 

Fursecuri din 2 ingrediente - vegan, keto, fara zahar, gluten sau ulei

Fursecuri din 2 ingrediente – vegan, keto, fara zahar, gluten sau ulei

Sunt vegane, fără lactate, ouă sau unt. Gustul dulce este unul subtil. Stevia este un îndulcitor puternic. Noi am folosit 2 pliculețe la această rețetă și fursecurile au ieșit suficient de dulci și aromate.

Țineți cont că fulgii de cocos au deja o aromă dulce naturală.  Dar puteți gusta compoziția. Dacă vreți să fie mai dulce, îndulciți după preferință.

Fursecuri din 2 ingrediente – rețetă

Ingrediente pentru partea 1:

  • 240 g de fulgi de ovăz
  • 120 g de fulgi de cocos uscați
  • 2 pliculețe de stevia (sau alt îndulcitor, după gust)

Ingrediente pentru partea 2:

  • 120 g de fulgi de ovăz
  • 120 g de fulgi de cocos
  • 450-500 ml de apă fierbinte
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Începeți cu prima parte a rețetei. Aceasta constă în a amesteca toate ingredientele într-un bol: fulgii de ovăz, fulgii de cocos și stevia.

Pentru a doua parte, trebuie să măcinați fulgii de ovăz în râșniță sau robot, pentru a-i transforma într-o pulbere fină. Sau puteți folosi echivalentul în făină de ovăz (dacă aveți așa ceva în casă).

Fulgii de cocos trebuie și ei măcinați. Se pun în vasul robotului/blenderului împreună cu 450 ml de apă fierbinte. Porniți robotul și mixați până se transformă într-un piure fin, ca un iaurt.

În cazul în care amestecul este prea uscat și robotul nu reușește să macine fulgii, mai adăugați puțină apă. Dacă este nevoie, opriți robotul și răzuiți pereții din când în când.

Turnați pasta de cocos obținută peste restul ingredientelor din bol pregătite în prima fază. Adăugați la final fulgii de ovăz măcinați și extractul de vanilie.

Fursecuri fara zahar

Fursecuri fara zahar

Amestecați bine cu o lingură. Compoziția trebuie să fie moale, lipicioasă, dar groasă. Dacă este prea subțire și curge, mai adăugați fulgi de ovăz măcinați.

Cu o cupă de înghețată, luați din compoziție și formați fursecurile. Veți obține niște biluțe rotunde, ca niște „macarons” sau „bezele”.

Dacă nu aveți cupă de înghețată, puteți folosi o linguriță rotundă și adâncă. Înmuiați în apă pentru a putea scoate compoziția din ea mai ușor.

Dacă nu vă descurcați cu lingura, modelați pur și simplu aluatul între palme. Va trebui să umeziți palmele cu apă sau cu ulei.

Țineți cont de faptul că aceste fursecuri nu au ulei în compoziție. Ar fi păcat să îl adăugați acum, la final 😊

Fursecuri fara gluten

Fursecuri fara gluten

Puneți toate fursecurile modelate în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Din cantitățile date rezultă circa 50 de fursecuri mici. Însă depinde de cât de mari le faceți fiecare dintre voi.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. În funcție de cuptorul fiecăruia, fursecurile se coc în 20-30 de minute.

Dacă vreți să fie mai rumene, lăsați-le mai mult. Nu se usucă complet, ci rămân moi și fragede, chiar și după răcire. Se păstrează la frigider. Dacă le țineți afară vor începe să prindă gust de acru. 

Fursecuri cu ovaz si cocos

Fursecuri cu ovaz si cocos

Nu exagerați cu aceste fursecuri. Fiind mici, drăguțe și delicioase, există riscul să vă înfruptați mai mult decât trebuie. Țineți cont de faptul că nuca de cocos are multe calorii!

Fursecuri cu cocos si ovaz

Fursecuri cu cocos si ovaz

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără zahăr sau făină:

Fursecuri keto din 2 ingrediente – fără făină, zahăr, lactate sau ulei
Fursecuri din 2 ingrediente (fără zahăr și gluten)
Fursecuri fără gluten și zahăr – din mere si cocos
Fursecuri vegane fără zahăr și gluten – doar 3 ingrediente!

Sursă articol: Rețete de Familie, Fulgi de ovăz și nucă de cocos, prăjituri vegane delicioase și sănătoase: https://www.youtube.com/watch?v=v_9oE8klO4I&t=233s&ab_channel=Familienrezepte

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.