Lactate vegane românești de calitate la preț bun – pentru cei cu intoleranță la lactoză

Un cuplu din Timișoara realizează produse lactate vegane de înaltă calitate și la un preț destul de bun.

Ștefan și Marisha se declară pasionați de sănătate și sunt promotorii unui stil de viață sănătos.

Lactate vegane romanesti

Lactate vegane romanesti

După ce au renunțat la lactatele de origine animală au simțit îndeosebi lipsa brânzeturilor și s-au gândit că ar trebui să creeze alternative sănătoase, fără lactoză.

Lactatele vegane nu produc inflamații și boli

De ce lactate vegane? Ștefan și Marisha sunt de părere că proteinele animale au un caracter pro-inflamator. Inflamația se află la baza multor maladii din zilele noastre.

„Produsele fără gluten și fără lactoză ajută la reducerea inflamației și a simptomelor legate de intoleranțe alimentare. Opțiunile vegane susțin un sistem cardiovascular sănătos și reduc riscul unor boli cronice”.

Iaurt de baut din caju

Cumpara Iaurt de baut din caju

Prima fabrică din România cu produse lactate vegane

S-au documentat mult, au experimentat cu diferite rețete, până au ajuns la produsele cele mai reușite, cu gustul cel mai apropiat de lactatele reale.

Au pus pe picioare prima fabrică din țară – Rawckers care produce brânză raw-vegană, adică o brânză crudă, fermentată, din ingrediente vegetale.

Rețetele lor sunt nu doar unice, ci și gustoase și sănătoase, fără ingrediente dăunătoare sănătății. Toate ingredientele folosite sunt certificate organic. Nimic nu este modificat genetic.

Branza vegana ricotta

Branza vegana ricotta

Preparate sănătoase din caju și migdale

Materia primă folosită sunt nucile de caju și migdalele. Acestea asigură produselor gust, textură și nutriție.

Nucile sunt supuse la mai multe procese: hidratare (pentru eliminarea acidului fitic și activarea enzimelor), măcinare la moara cu pietre (pentru conservarea nutrienților), fermentare, maturare.

Pentru stimularea procesului de fermentare se adaugă 6 culturi vegane diverse de fermentare. Gustul final obținut este deosebit.

Branza vegana maturata

Branza vegana maturata

Urmează maturarea, care are loc în condiții stricte de laborator și durează în jur de 3-4 săptămâni. Aceasta asigură produselor o textură fermă și un gust desăvârșit.

Unt vegan de caju

Unt vegan de caju

Așadar, totul se produce lent, fără grabă, fără sărirea unor etape importante.

Sortimente de brânză și iaurturi vegane

La Rawckers puteți găsi diferite sortimente de:

• cremă de brânză
• brânză maturată
• brânză cu gust afumat
• brânză cu ierburi aromate, chilli sau ceapă
• mozzarella
• feta
• parmezan
• ricotta
• iaurturi
• kefir
• smântână
• ou vegetal
• unt

Ambalajele produselor sunt fabricate din hârtie și plastic reciclate. Răsfoiți produsele Rawckers aici – https://rb.gy/n5df5p

Sursă articol: Rawckers: https://rawckers.ro/shop/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.