Cum să faci lapte de migdale în 60 de secunde, fără strecurare – cea mai rapidă rețetă, cel mai bun gust!
Migdalele sunt deseori folosite de vegani la prepararea de produse lactate care imită pe cele de origine animală.
În ultimii ani au apărut tot felul de produse și rețete de lapte de migdale, brânză de migdale, unt de migdale. Acestea sunt deosebit de gustoase și nutritive.
Din păcate, cele cumpărate din comerț conțin de regulă zahăr, grăsimi sau alți aditivi nedoriți. Iar în ceea ce privește produsele făcute în casă, migdalele trebuie hidratate, decojite, procesate. Aceste procese necesită timp și răbdare, pe care unii pur și simplu nu le au.
Există însă rețete simple și ingenioase, cum este cea prezentată mai jos. Megan Gilmore de la Detoxionista propune o metodă ușoară de realizare a laptelui de migdale în casă.
Secretul este să folosești unt de migdale. Astfel nu mai trebuie să treci prin procesele de hidratare și strecurare.
Pe lângă faptul că se prepară foarte repede și salvează timp, acest lapte de migdale este și foarte gust. Laptele vegetal făcut în casă are întotdeauna un gust mai bun decât mărcile din comerț. Este integral, concentrat și foarte nutritiv.
Cuprins
Lapte de migdale rapid – rețetă
Ingrediente
• 3 linguri de unt de migdale (vi-l recomand pe acesta ecologic, fără zahăr)
• 3 căni de apă
• îndulcitor: stevia, eritritol, green sugar
Mod de preparare
Turnați apa în blender. Adăugați untul de migdale și mixați la viteză mare. Durează circa 30-60 de secunde până când untul de migdale se desface complet și rezultă o compoziție omogenă.
Laptele de migdale este gata! Nu trebuie să îl strecurați. Poate fi servit imediat. Se poate bea ca atare, se poate pune în smoothie-uri sau cafea.
Îl puteți consuma cu cereale, terci, budincă de chia etc. Îl puteți utiliza și în rețete. Dacă nu îl consumați pe tot odată, turnați-l într-o sticlă și păstrați-l în frigider. Rezistă până la 4 zile. Agitați sticla înainte de fiecare utilizare, deoarece se va separa.
Note și sugestii
Acest lapte de migdale poate fi aromatizat cu diferite ingrediente, precum scorțișoară, vanilie, pudră de cacao sau roșcove, mesquito, etc.
Pentru îndulcire, folosiți miere, sirop de arțar sau curmale (acestea se adaugă în timpul mixării).
Metoda poate fi folosită și pentru alte tipuri de lapte vegetal din diferite nuci. De exemplu, puteți înlocui untul de migdale cu unt de arahide, unt din semințe de susan, unt de nuci sau tahini.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de lactate vegane pe care vă recomand să le încercați:
Cum să faci un lapte vegetal delicios, din caju – doar 2 linguri de nuci!
Lapte vegetal din nuci – hrănitor, simplu de făcut în casă
Cum să faci lapte vegetal bogat în calciu, din tahini (pastă de susan)
„Lapte” vegetal de grâu sau de mei – 2 retețe interesante
Sursă articol: Detoxionista, Almond milk from almond butter: https://www.youtube.com/watch?v=nplIv-K14aU