Prăjitură cu brânză fără zahăr, făină, ulei – mai dietetică decât pasca
Este adevărat că nici o prăjitură nu ar putea înlocui pasca. Însă în ultima vreme au apărut numeroase rețete care concurează cu cele tradiționale și câștigă prin faptul că sunt făcute într-o versiune mai sănătoasă.
De pildă, această prăjitură cu brânză nu conține niciun gram de făină, zahăr sau ulei. Este cât se poate de sănătoasă și dietetică în același timp. Nici gustul nu este mai prejos.

Prajitura cu branza fara zahar, faina, ulei: Freepik.com
Aveți toate motivele să o încercați – poate nu neapărat ca alternativă la pasca tradițională. Însă poate fi oricând un desert binevenit, mai cu seamă într-o dietă de slăbit.
Are un conținut redus de calorii, oferind în schimb multe proteine, care mențin sațietatea și ajută la slăbit.
În plus, prăjitura se prepară foarte rapid. Nu vă așteptați să fie foarte dulce. Veți vedea că, pe măsură ce vă veți obișnui cu astfel de deserturi dietetice, fără zahăr, nevoia sau gustul de dulce se va diminua.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri dietetice cu brânză, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură cu brânză, lămâie și cocos – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură fragedă cu brânză și iaurt, fără făină
Prăjitură cu brânză și vișine (diabet, keto, dieta fără gluten)
Desert pentru slăbit, din brânză de vaci și mere, fără zahăr și făină (140 kcal)
Prăjitură cu brânză fără zahăr, făină, ulei
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 200 g de brânză de vaci
- 4 linguri de tărâțe de ovăz
- 2 linguri de pudră de cacao
- 1 lingură de stevia (sau alt îndulcitor)
Ingrediente pentru cremă
- 300 g de brânză de vaci
- 2 ouă întregi
- 1 albuș
- 2 lingurițe de stevia (sau alt îndulcitor non-caloric)
Mod preparare rețetă
- Pregătiți mai întâi blatul, sau baza prăjiturii. Puneți brânza într-un bol. Adăugați stevia și omogenizați.
- Puneți tărâțele de ovăz și pudra de cacao (trecută prin sită).
- Amestecați bine compoziția și puneți jumătate din ea într-o formă rotundă (inel culinar) de 18 cm. tapetată cu hârtie de copt.
- Distribuiți-o uniform și presați-o bine cu dosul unei linguri.
- Pentru cremă, puneți brânza într-un bol. Adăugați stevia, ouăle întregi și albușul.
- Pasați totul cu blenderul de mână, pentru a obține o cremă fină.
- Turnați compoziția peste blat și presărați deasupra restul din aluatul sfărâmicios de blat. Distribuiți-o ușor cu o furculiță, pentru a nu deranja crema de dedesubt.
- Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40-45 de minute.
- Este gata când s-a rumenit deasupra și crema s-a închegat. Lăsați-o la răcit, apoi o puteți tăia.