Rețete de post

SALATĂ de CRUDITĂȚI cu SEMINȚE

// Adaugă comentariu

Pentru a pregăti această salată, aveți nevoie de 10 minute. Nimic nu se fierbe, nimic nu se prepară termic, totul este natural și sănătos! Este o salată din crudități, asezonată cu semințe, care poate fi binevenită mai ales în posturi […]

ROȘII umplute cu pastă de CONOPIDĂ și DOVLEAC

// Adaugă comentariu

Recomandăm această inedită rețetă tuturor celor care țin post și au nevoie de idei de aperitive simple, rapide și totodată hrănitoare. Mâncarea de post poate fi foarte sănătoase, dacă ne dăm silința să încropim rețete sănătoase, din legume, fructe, semințe, […]

BATOANE de post, din curmale și nuci

// 2

Aceste batoane fac parte din categoria deserturilor fără foc (raw-vegane). Se prepară doar din ingrediente vegetale și sunt deosebit de consistente și sățioase. Nu conțin zahăr, ci doar fructe și miere, dar sunt suficient de dulci ca să le placă […]

SUPĂ de post cu GĂLUȘTE

// 1

Supa cu găluște este una din cele mai populare mâncăruri tradiționale, pe care mulți le asociază cu casa părintească și vremea copilăriei. Această rețetă poate fi preparată și în perioada posturilor. Iese la fel de bună. Secretul este să folosiți […]

RULOURI de VINETE – rețetă cu efecte anticancerigene

// Adaugă comentariu

Această rețetă este recomandată de Oncology Nutrition, un grup al Academy of Nutrition and Dietetics, și face parte din categoria mâncărurilor care pot ajuta la combaterea cancerului. Vinetele, asemenea altor legume și fructe închise la culoare, sunt foarte bogate în […]

SALATĂ de SFECLĂ, MORCOV și MĂR – rețetă + beneficii

// 1

Sfecla, morcovul și mărul sunt o combinație folosită în rețeta unui suc renumit în întreaga lume, cunoscut sub numele de „Miracle drink” („Băutura miraculoasă”). Nutriționista Lokendra Tomar de la Weight Loss Clinic din New Delhi consideră această asociere de ingrediente […]

TORT de BISCUIȚI cu MERE, de post

// Adaugă comentariu

Tortul cu biscuiți este unul din cele mai populare deserturi de post pe care îl putem prepara în casă într-un timp foarte scurt. Dacă merele sunt dulci, puteți reduce cantitatea de zahăr. O altă variantă de înlocuire a zahărului în […]

ARDEI umpluți cu ROȘII și SUSAN – rețetă fără foc

// Adaugă comentariu

Această rețetă este recomandată de Elena Pridie, binecunoscuta autoare de mâncăruri vegane sănătoase, preponderent bazate pe crudități. Rețetele ei sunt extrem de simple și reușite. Legumele consumate în stare crudă ne pot oferi maximul lor de nutrienți. Trebuie doar să […]

SUPĂ CREMĂ de CIUPERCI crude – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Supa-cremă de ciuperci pe care v-o prezentăm se prepară în câteva minute, dat fiind că nu necesită fierbere. Rețeta este recomandată de Cristela Georgescu și se prepară din ciuperci crude. Dacă nu aveți voie să consumați crudități, puteți fierbe ciupercile […]

Bruschette cu ȚELINĂ și NUCI

// Adaugă comentariu

Deși este o rețetă care se prepară de regulă în sezonul cald, ca hrană rece, bruschettele pot fi servite în orice perioadă a anului. Sunt un aperitiv foarte popular, datorită ușurinței cu care se prepară și a savorii deosebite conferite […]