Există posibilitatea să faci pâine fără preparare termică? Da, după mai multe rețete propuse de Ligia Pop. Autoarea folosește de regulă deshidratorul, însă are și câteva variante de pâine care se pot face fără niciun fel de aparat. Una din […]

Există posibilitatea să faci pâine fără preparare termică? Da, după mai multe rețete propuse de Ligia Pop. Autoarea folosește de regulă deshidratorul, însă are și câteva variante de pâine care se pot face fără niciun fel de aparat. Una din […]
Cu siguranță căutați de mult o rețetă de aluat de tartă fără gluten. Pe internet există diverse variante pe care le puteți încerca. Noi vă prezentăm o rețetă foarte simplă și ieftină. Acest aluat de tartă se face din fulgi […]
Cartea doctorului Robert Morse – „Să trăim sănătos, fără toxine” – este o sursă de inspirație pentru mulți pacienți și specialiști deopotrivă. Titlul acestei cărți spune multe despre subiectul și conținutul ei. În ea putem găsi diverse rețete și sfaturi […]
Chiar dacă ați început o dietă fără zahăr și fără făină, asta nu înseamnă că nu mai puteți mânca nimic dulce. Există diferite opțiuni pentru cei care au intoleranță la gluten sau trebuie să excludă zahărul din dietă. Făinurile obținute […]
Aceasta este una din cele mai simple prăjituri pe care le-ați putea face vreodată. Este ideală pentru momentele acelea în care ai nevoie de o tratație dulce rapidă pentru musafirii anunțați în ultima clipă. Rețeta are pe listă doar două […]
Această ruladă din ovăz și banane este unul din cele mai simple deserturi pe care le puteți prepara în casă. Dacă aveți o pungă cu fulgi de ovăz în dulap și nu știți la ce să o folosiți, aceasta poate […]
Plăcinta cu dovleac este emblematică pentru sezonul rece. Nu toată lumea agreează gustul de dovleac, însă cu ingredientele potrivite îl putem face mai atractiv, chiar și pentru cei mofturoși. În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă foarte simplă […]
Quinoa este unul din cele mai bune ingrediente pentru a face pâine fără gluten în casă. Nu este o cereală, ci o sămânță sau o pseudo-cereală. Așadar, nu conține deloc gluten. Este foarte nutritivă și hrănitoare. Conține proteine, fibre, minerale […]
Un mare neajuns al persoanelor care au intoleranță la gluten sau la lactoză este că nu pot să se bucure de pâine, checuri, brioșe, plăcinte sau alte preparate tradiționale de acest fel. Vestea bună este că în ultimii ani au […]
Încă de la prima gură veți simți că această pâine este foarte sănătoasă și benefică organismului. Pâinea din hrișcă și năut este foarte densă și sățioasă. O felie este suficient de hrănitoare pentru o masă. Recomandăm această pâine celor care […]
Acești biscuiți crocanți din hrișcă sunt atât de simpli încât nu veți mai cumpăra crackers din comerț. Se prepară în câteva minute și se coc la fel de repede. Au foarte puține ingrediente. Fără ulei, fără gluten, fără aditivi. La […]
Dacă aveți dovleac în frigider, nu ezitați să încercați această tartă cu nuci, semințe de in și pudră de roșcove. Este un desert cât se poate de natural și sănătos. Nu conține făină, nici zahăr, nici ulei. Rețeta este vegană […]
Negresa este una din cele mai îndrăgite prăjituri în întreaga lume. Prima rețetă tipărită datează din anul 1896, apărând într-o carte de gătit din Boston („Boston School Cooking Book”). Chiar dacă nu este un desert tradițional, a prins ușor în […]
Dovleacul este în sezon și este bine să profităm! Acest fruct este plin de vitamine și savoare! Îl putem coace în cuptor cu diferite mirodenii, sau îl putem include în aluaturi. Din dovleacul plăcintar putem face plăcinte, tarte, prăjituri, clătite, […]
Plină de culoare, savoare și vitamine, salata de morcov, măr și pătrunjel este o alegere sănătoasă pentru orice masă! O putem servi ca atare sau ca garnitură. Este ușor de luat și la serviciu. Salatele reprezintă un mod simplu și […]