Înghețată cu afine – fără zahăr, lactate, ouă!

Dacă aveți afine în congelator sau abia ați cumpărat din piață, sacrificați o parte din ele și pentru a face o înghețată delicioasă!

Nu vă trebuie alte ingrediente sofisticate, precum smântână, frișcă sau ouă. Această rețetă este foarte simplă.

Inghetata cu afine - fara zahar, lactate, oua

Imagine sugestiva: Inghetata cu afine – fara zahar, lactate, oua

Se prepară din lapte vegetal, afine congelate și nuci caju. Acestea din urmă dau înghețatei o textură cremoasă și fină.

Înghețata de afine făcută după rețeta de mai jos are o culoare violetă, similară florilor de lavandă. Cu siguranță veți atrage prin aspectul ei și pe cei mici. Neavând zahăr rafinat, este un dulce adecvat pentru copii. 

Pot consuma această înghețată adulții și copiii care au intoleranță la lactoză sau la ouă. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Înghețată naturală cu caise – fără zahăr și grăsimi
Înghețată de cacao fără zahăr și lactate – rețetă de post
Înghețată Magnum vegană – fără zahăr
Înghețată de ciocolată, 100% vegetală – fără zahăr

Înghețată cu afine, fără zahăr, lactate, ouă

Course Dessert
Servings 2

Ingrediente
  

  • 150 g de afine congelate
  • 160 ml de lapte vegetal
  • 150 g de nuci caju
  • 4 linguri de miere sau sirop de arțar/agave
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță vanilie, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Afinele se pun la congelat cu o seară înainte (dacă nu le aveți deja în congelator). Tot cu o seară înainte se pun nucile caju la înmuiat în apă.
  • A doua zi, scurgeți nucile caju de apă și clătiți-le. Puneți toate ingredientele în blender sau într-un robot de bucătărie puternic (care poate sparge gheața).
  • Mixați până când rezultă o cremă fină. Gustați dacă este suficient de dulce sau aromată.
  • Transferați înghețata într-o caserolă și dați-o în congelator pentru 4-5 ore sau peste noapte.
  • După ce scoateți înghețata din congelator, lăsați-o la temperatura camerei circa 20 de minute, apoi o puteți servi.

Notă

Această înghețată de afine poate fi servită cu lingurița din boluri sau pahare, sau se poate pune în cornete.
În compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum stafide, bucăți de ciocolată sau pudră de cacao (pentru o înghețată cu gust de ciocolată).
Mierea poate fi înlocuită în această rețetă cu sirop de arțar, sirop de agave sau alt îndulcitor potrivit pentru dieta voastră. Dacă sunteți diabetic, folosiți stevia sau eritritol.
Se pot utiliza chiar și o banană sau câte curmale pe post de îndulcitor.
Sursă rețetă: Laura's Vegan Table, Vegan blueberry ice cream: https://laurasvegantable.com/recipes/vegan-blueberry-ice-cream/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.