Brioșe din banane – fără zahăr, ulei, făină
Această rețetă de brioșe din banane este recomandată de Chef AJ – bucătar, instructor culinar, autor de cărți și moderator de podcasturi.
Urmează o dietă vegană de peste 46 de ani. A slăbit cu această dietă foarte mult și arată în continuare foarte bine la vârsta ei. În tinerețe s-a confruntat cu obezitate și dependențe alimentare.
Chef AJ se descrie ca fiind „regina” rețetelor simple și rapide, bazate pe plante, adică alimente vegetale. Preparatele sale sunt fără ulei, fără zahăr rafinat și fără sare.
Brioșele din banane prezentate mai jos sunt făcute din ingrediente integrale, fără zahăr, gluten și grăsimi. Pot fi servite în orice moment al zilei, fără vină, fără restricții.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr și ulei, pe care vă recomand să le încercați:
Brioșe fără făină, zahăr și ulei – bogate în proteine și slabe în carbohidrați
Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei – din iaurt, ou și cacao
Brioșe din fulgi de cocos și ouă – doar 2 ingrediente! Fără zahăr, făină, ulei!
Brioșe din 4 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Brioșe din banane – fără zahăr, ulei, făină
Ingrediente
- 8 banane coapte bine
- 400 g de fulgi de ovăz
- 240 g de lapte vegetal neîndulcit
- 250 g de sos/piure de mere neîndulcit
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
- 1 lingură de praf de copt
- 1 lingură de oțet de mere
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de vanilie
Mod preparare rețetă
- Întrucât compoziția se face foarte repede, începți cu preîncălzirea cuptorului, la 180 de grade Celsius.
- Bananele decojite se rup bucăți și se pun în vasul unui robot cu lama S sau a unui blender. Mixați până se fac pastă.
- Adăugați laptele și sosul de mere și mixați din nou, pentru omogenizare.
- Amestecați într-un bol încăpător toate ingredientele uscate: ovăzul, praful de copt, bicarbonatul și vanilia, cu un tel.
- Turnați compoziția din blender peste amestecul uscat și omogenizați cu o spatulă, cu mișcări ușoare. Nu amestecați prea tare, pentru a obține un aluat aerat.
- Distribuiți aluatul în formele de brioșe alese (poate fi o tavă de brioșe sau forme individuale din silicon).
- Introduceți tava cu brioșe în cuptor și coaceți-le timp de 40-45 de minute. Sunt gata când scobitoarea iese curată din centru. Depinde de cuptorul fiecăruia.
- Lăsați brioșele la răcit înainte de a le scoate din forme.