Brioșe din banane – fără zahăr, ulei, făină

Această rețetă de brioșe din banane este recomandată de Chef AJ – bucătar, instructor culinar, autor de cărți și moderator de podcasturi.

Urmează o dietă vegană de peste 46 de ani. A slăbit cu această dietă foarte mult și arată în continuare foarte bine la vârsta ei. În tinerețe s-a confruntat cu obezitate și dependențe alimentare. 

Briose din banane fara zahar si ulei

Imagine cu titlu sugestiv: Briose din banane fara zahar si ulei

Chef AJ se descrie ca fiind „regina” rețetelor simple și rapide, bazate pe plante, adică alimente vegetale. Preparatele sale sunt fără ulei, fără zahăr rafinat și fără sare. 

Brioșele din banane prezentate mai jos sunt făcute din ingrediente integrale, fără zahăr, gluten și grăsimi. Pot fi servite în orice moment al zilei, fără vină, fără restricții. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr și ulei, pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe fără făină, zahăr și ulei – bogate în proteine și slabe în carbohidrați
Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei – din iaurt, ou și cacao
Brioșe din fulgi de cocos și ouă – doar 2 ingrediente! Fără zahăr, făină, ulei!
Brioșe din 4 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

Brioșe din banane – fără zahăr, ulei, făină

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 8 banane coapte bine
  • 400 g de fulgi de ovăz
  • 240 g de lapte vegetal neîndulcit
  • 250 g de sos/piure de mere neîndulcit
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1 lingură de oțet de mere
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de vanilie

Mod preparare rețetă
 

  • Întrucât compoziția se face foarte repede, începți cu preîncălzirea cuptorului, la 180 de grade Celsius.
  • Bananele decojite se rup bucăți și se pun în vasul unui robot cu lama S sau a unui blender. Mixați până se fac pastă.
  • Adăugați laptele și sosul de mere și mixați din nou, pentru omogenizare.
  • Amestecați într-un bol încăpător toate ingredientele uscate: ovăzul, praful de copt, bicarbonatul și vanilia, cu un tel.
  • Turnați compoziția din blender peste amestecul uscat și omogenizați cu o spatulă, cu mișcări ușoare. Nu amestecați prea tare, pentru a obține un aluat aerat.
  • Distribuiți aluatul în formele de brioșe alese (poate fi o tavă de brioșe sau forme individuale din silicon).
  • Introduceți tava cu brioșe în cuptor și coaceți-le timp de 40-45 de minute. Sunt gata când scobitoarea iese curată din centru. Depinde de cuptorul fiecăruia.
  • Lăsați brioșele la răcit înainte de a le scoate din forme.

Notă

Brioșele din banane pot fi servite pe post de desert, gustare sau chiar la micul-dejun, alături de o ceașcă de cafea, lapte, iaurt sau ceai.
În compoziția acestor brioșe se pot adăuga și alte ingrediente, precum nuci, stafide, bucăți de ciocolată sau alte fructe mici sau tăiate mărunt.
Dacă vreți ca brioșele să iasă mai pufoase și cu o textură mai fină, măcinați fulgii de ovăz sub formă de făină. 
Sursă rețetă: Chef AJ, Just banana muffins: https://chefaj.com/just-bananas-muffins/#wprm-recipe-container-144

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.