Ketchup natural, făcut acasă în 5 minute – nu mai cumpărați din comerț
Acest ketchup este cât se poate de natural și sănătos. Se prepară în 5 minute și poate fi servit sau folosit imediat. Cu această rețetă nu veți mai cumpăra ketchup din comerț!
Ultima dată când am fost să cumpăr ketchup, cu greu am găsit ceva bun și de calitate, chiar și între produsele scumpe.
Ați citit vreodată eticheta unui ketchup din magazine? Veți găsi numeroase ingrediente care nu au ce căuta în acest produs, precum amidon modificat din porumb, mult zahăr, stabilizatori (guma xantan), conservanți (benzoat de sodiu, sorbat de potasiu), arome și alte E-uri. Conținutul de roșii este de asemenea destul de redus și nesatisfăcător.
Dacă vă place ketchup-ul și îl folosți des, cea mai bună soluție este să îl preparați în casă. Din fericire, există rețete simple pe care le puteți încerca. Cea prezentată mai jos este gata în câteva minute și nu conține niciun ingredient nociv sau hiper-caloric.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de ketchup făcut în casă, pe care le puteți încerca:
Ketchup cu mere – rețetă mănăstirească fără aditivi
Cum să faci ketchup din roșii și mere – fără cantitatea uriașă de zahăr a celui din comerț
Ketchup de casă dulce, fără zahăr și fără fierbere
Ketchup din roșii și mere – fără cantitatea uriașă de zahăr a celui din comerț
Ketchup natural în 5 minute
Ingrediente
- 30 g de pastă de tomate
- 1/2 măr roșu dulce
- 6 linguri de apă
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1/4 linguriță de usturoi granulat
- 1/4 linguriță de oregano uscat
Mod preparare rețetă
- Curățați mărul de coajă și tăiați-l cubulețe. Puneți-l în vasul unui blender sau robot.
- Adăugați pasta de tomate, sucul proaspăt stors de lămâie, apa și mirodeniile.
- Mixați bine, până când mărul se mărunțește complet și rezultă o pastă fină.
- Gustați pentru a vedea dacă ketchup-ul este potrivit pentru gustul vostru. Dacă vreți să fie mai dulce, adăugați câteva curmale la mixare (înmuiate în prealabil). Sau puteți pune câteva picături de stevia.
- Ketchup-ul se transferă într-o sticlă mică din sticlă închisă bine și se păstrează în frigider.