Cum să faci lapte din semințe de pepene galben

Știați că semințele de pepene sunt bune de consum? Unii le usucă și le consumă așa, alții le mixează în blender și le transformă într-o băutură asemănătoare laptelui.

Din semințele de pepene galben putem obține un lapte delicios, cu o textură cremoasă ca a unui nectar. 

Lapte cremos din seminte de pepene galben

Lapte cremos din seminte de pepene galben

Puțini știu că semințele de pepene au valoare nutrițională și nu trebuie aruncate. Studiile au arătat că semințele de pepene galben conțin grăsimi, proteine și fibre. Dacă sunt măcinate, făina obținută din ele poate fi adăugată în aluaturi, înlocuind parțial (40-60%) făina de grâu. 

Semințele de pepene galben sunt bogate în acid lineolic, acid glutamic, leucină și prolină, potasiu, magneziu și alte minerale. 

Data viitoare când tăiați un pepene galben și îl curățați, nu aruncați semințele. Colectați-le și folosiți-le în scopul sănătății voastre.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă, pe care vă recomand să le încercați:

Nu aruncați semințele de pepene galben! Iată ce puteți face din ele
Semințele de pepene verde – utile în pietre la rinichi și bilă, diabet, boli cardiovasculare
Pate de spanac și semințe de dovleac – fără ulei, fără foc

Seminte de pepene galben

Seminte de pepene galben

Seminte pepene galben mixate in blender

Seminte pepene galben mixate in blender

Seminte de pepene mixate

Seminte de pepene mixate

Strecurare lapte seminte pepene

Strecurare lapte seminte pepene

Lapte din semintele de pepene galben

Lapte din semintele de pepene galben

Lapte seminte de pepene

Lapte seminte de pepene

Lapte din semințe de pepene galben

Categorie Drinks

Ingrediente
  

  • 240 g de semințe de pepene galben cu tot cu interior
  • 150 ml de apă

Mod preparare rețetă
 

  • Tăiați pepenele galben în două. Cu o lingură, extrageți interiorul cu semințe din mijloc și puneți-l direct în vasul blenderului.
  • Puteți clăti semințele dacă vreți, însă eu le-am lăsat cu tot cu pulpă, pentru a obține un lapte dulce.
  • Adăugați apa și mixați circa un minut, sau până când semințele se macină bine. Trebuie să obțineți un lichid fin, deschis la culoare.
  • Următorul pas este să strecurați laptele printr-o sită, pentru a îndepărta pulpa de semințe, deoarece aceasta este grunjoasă și nu poate fi mâncată.

Notă

Laptele rezultat este cremos, fin și foarte aromat. Are gust de nectar și nu neapărat de lapte. Este suficient de dulce și nu necesită miere sau alți îndulcitori.
Îl puteți consuma ca atare, sau îl puteți folosi în rețete. Dacă adăugați și câteva cuburi de pulpă de pepene, veți obține un nectar mai gros și mai dulce. 
Sursă articol: Çağındı Ö, Akca EE, Köse E. Melon seed: A nutritionally valuable by-product and its effects on cake quality. Food Chem. 2023 Nov 30;427:136679. doi: 10.1016/j.foodchem.2023.136679. Epub 2023 Jun 23. PMID: 37385063.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.