Tartă de post din năut cu roșii și ardei – fără gluten, fără ulei

Când vin posturile, întotdeauna prepar câte ceva cu făină de năut. Este bogată în proteine și foarte sățioasă și versatilă.

Nu conține gluten, dar leagă foarte bine compozițiile și aluaturile. Ba încă și crește la fel ca făina de grâu, dacă o asociezi cu drojdie proaspătă sau uscată.

Tarta din faina de naut cu rosii si ardei

Tarta din faina de naut cu rosii si ardei

Vă las aici o rețetă simplă de tartă din făină de năut cu roșii și ardei. Se poate prepara și cu alte legume, pe care le aveți prin frigider.

La finalul articolului v-am lăsat alte câteva idei de rețete cu făină de năut pe care ați putea să le încercați.

Tartă de post din năut cu roșii și ardei – rețetă

Ingrediente

• 3 roșii
• 2 morcovi
• 1 ardei kapia
• 2 căni de apă minerală
• 2 căni de făină de năut (făină de năut)
• 10 g de drojdie proaspătă (sau 1 pliculeț de drojdie uscată)
• opțional: fulgi de drojdie inactivă (v-i recomand pe aceștia, la ofertă)
• condimente: sare, busuioc, oregano, curry, piper

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi compoziția pentru tartă, pentru a o lăsa puțin la odihnit. Puneți drojdia într-un bol mic. Adăugați puțină apă și lăsați-o la înmuiat.

Turnați restul de apă într-un bol. Adăugați făina de năut și amestecați bine, cu un tel.

Faina de naut

Faina de naut

Când drojdia s-a înmuiat, se pune în compoziție și se amestecă din nou foarte bine, până se dizolvă complet. Acoperiți vasul și lăsați compoziția în repaos circa 1 oră.

Pregătiți celelalte ingrediente. Spălați roșiile și ardeiul și tăiați-le cubulețe. Morcovii se decojesc și se dau prin răzătoarea cu găuri mici.

Tarta din faina de naut

Tarta din faina de naut

După ce a trecut o oră, adăugați morcovii în compoziție și omogenizați. Turnați apoi compoziția într-o tavă dreptunghiulară sau pătrată, medie (tapetată cu hârtie de copt).

Presărați pe toată suprafața cubulețele de roșii, apoi cele de ardei. Dacă vreți să folosiți ulei, puteți picura puțin acum, deasupra tartei.

Tarta din faina de naut si rosii - reteta

Tarta din faina de naut si rosii – reteta

Dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. Este gata când se rumenește deasupra. Se lasă la răcit complet, apoi se taie. O puteți porționa în pătrate, mai mici sau mai mari.

Tarta de naut si rosii

Tarta de naut si rosii

Această tartă din făină de năut, roșii și ardei este deosebit de gustoasă. O puteți servi ca atare, sau cu murături, salate de verdețuri, cu ketchup sau diferite sosuri.

Tarta de naut cu rosii si ardei de post

Tarta de naut cu rosii si ardei de post

Tarta de naut cu rosii si ardei - reteta

Tarta de naut cu rosii si ardei – reteta

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu făină de năut, pe care vă recomand să le încercați:

Tartă din făină de năut și bureți – fără ulei, fără gluten
Omletă fără ouă, din făină de năut și roșii (omletă vegană)
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.