Omletă fără ouă, din făină de năut și roșii (omletă vegană)

Această omletă din făină de năut poate fi o alternativă la omleta adevărată pentru persoanele care au alergie la ouă. 

În același timp, este o rețetă binevenită în dieta veganilor sau vegetarienilor, dar și a celor care țin post. 

Omleta din faina de naut si rosii

Omleta din faina de naut si rosii

Făina de năut este foarte versatilă și poate fi folosită la numeroase tipuri de rețete, inclusiv deserturi. 

Conține multe proteine și leagă excelent aluaturile și compozițiile. Este un produs care merită avut în casă. Eu comand de obicei făină de năut de pe un site, la un preț destul de bun. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu făină de năut, pe care vă recomand să le încercați:

Tartă din făină de năut și bureți – fără ulei, fără gluten
Tartă de post la tigaie – din făină de năut și legume
Socca – pâine delicioasă din făină de năut
Pateu de năut rapid, bogat în proteine – rețetă de post gata în 20 de minute!
Pâine de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei

Compozitie omleta vegana

Compozitie omleta vegana

Compozitie omleta fara oua

Compozitie omleta fara oua

Omleta fara ou

Omleta fara ou

Omleta fara ou - reteta

Omleta fara ou – reteta

Omleta fara ou - din faina de naut

Omleta fara ou – din faina de naut

Omleta din faina de naut si rosii - fara ou

Omleta din faina de naut si rosii – fara ou

Omleta din faina de naut si rosii - fara oua

Omleta din faina de naut si rosii – fara oua

Omletă fără ouă, din făină de năut și roșii - rețetă

Ingrediente
  

  • 90 ml de lapte vegetal (sau apă)
  • 50 g de făină de năut
  • 30 g de făină de mălai (opțional)
  • 1/2 lingură de oțet de mere
  • 1 linguriță de muștar dulce
  • 1 roșie mare

Mod preparare rețetă
 

  • Eu am folosit lapte de ovăz fără zahăr. L-am turnat într-un bol și am adăugat făina de năut. Am pus și puțină făină de porumb fără gluten (aceasta este opțională).
  • Am adăugat oțetul de mere, muștarul și sarea. Se pot pune și condimente, precum curry, busuioc, piper.
  • Am amestecat totul foarte bine cu un tel. Compoziția este lichidă, nu groasă.
  • Spălați roșia și tăiați-o cubulețe mici. Adăugați-le în compoziție și amestecați.
  • Încingeți tigaia cu puțin ulei în ea. Turnați un jumătate din compoziție și distribuiți-o uniform. Lăsați-o câteva minute, până când se coace la bază.
  • Întoarceți omleta cu o paletă. Chiar dacă se rupe, aceasta este consistența ei. Va arăta ca un „scrob".
  • Coaceți omleta și pe cealaltă parte până se încheagă. Nu o lăsați prea mult deoarece va fi prea uscată.
  • Răsturnați-o pe o farfurie și turnați restul de compoziție. Procedați la fel ca în prima tură.

Notă

Această omletă din făină de năut se servește caldă. Este fragedă și foarte gustoasă, mai ales datorită roșiilor.
Dacă vă rămâne, păstrați-o într-un bol, în frigider. Consumați-o în maxim 2 zile. Este bună rece, dar se poate reîncălzi dacă vreți. Merge simplă, sau cu diverse salate. 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.