Alergii? Ia aceste 2 plante și nu vei mai avea nevoie de medicamente!

Alergiile sunt în creștere. Un procent tot mai mare din populația lumii suferă de o formă de alergie.

Unii au alergii sezoniere, precum rinita alergică, alții au simptome de alergie pe tot parcursul anului. Se trezesc dimineața și încep să strănute sau să le curgă nasul.

Alergii - Ia aceste 2 plante si nu vei mai avea nevoie de medicamente

Alergii ? Ia aceste 2 plante si nu vei mai avea nevoie de medicamente: Alabama Extension

Doar în Statele Unite ale Americii circa 50 de milioane de oameni suferă de alergii nazale. Procentul copiilor afectați de alergii este aproape la fel de mare ca și al adulților (30% / 40%).

Cum să renunți la medicamentele pentru alergii

Alergiile pot fi extrem de supărătoare, de aceea mulți apelează la medicamente pentru atenuarea simptomelor.

Din păcate, antihistaminicele din farmacii sunt au efecte secundare nedorite. Unele provoacă amețeală, slăbiciune, somnolență și împiedică buna desfășurare a activităților zilnice. În plus, sunt foarte scumpe.

Este foarte important să încercăm să gestionăm alergiile într-un mod cât mai natural posibil. Din fericire, sunt plante care ne pot oferi o ușurare a simptomelor și o ameliorarea a alergiilor pe termen lung.

Carloyn de la „Homesteading Family” împărtășește pe canalul ei de Youtube o combinație simplă de plante care poate fi folosită împotriva alergiilor.

„Este timpul să arunci medicamentele pentru alergie. Anul acesta vom folosi ceva care chiar este bun pentru corpurile noastre și care ne face mai sănătoși”.

Autoarea propune un amestec din două plante medicinale cu efecte anti-alergice naturale. Aceste plante sunt foarte bogate în nutrienți, de aceea Carolyn spune că ele susțin sănătatea generală a organismului.

Două plante cu efecte antihistaminice

Cele două plante sunt urzica și lucerna. Acestea au proprietăți tonice, fortifiante și sunt sigure chiar și pentru copii.

Sunt atât de hrănitoare și benefice încât te pot ajuta să scapi și de alte probleme de sănătate.

„După ce am căutat mulți ani, am găsit în sfârșit un remediu excelent, sănătos pentru eliminarea alergiilor și a rinitei alergice (febra fânului)”.

Urzica are în compoziție flavonoizi și acizi care acționează precum agenții antihistaminici. Planta reduce inflamațiile, inclusiv cele provocate de răspunsurile sistemului imunitar la factorii alergenici. Atenuează accesele de strănut, rinoreea excesivă și mâncărimile oculare.

Lucerna are de asemenea efecte antihistaminice și stimulatoare imunitare. Reduce simptomele de febra fânului sau rinită alergică sezonieră.

Urzica și lucerna pot fi cumpărate de la magazinele naturiste sub formă de plantă uscată pentru ceai, pulbere, capsule sau tincturi.

Tratament natural împotriva alergiilor

Dacă le aveți în grădină sau le puteți culege singuri din natură, aduceți-le în casă și uscați-le. Păstrați-le pentru a le folosi la ceai, sau faceți din ele pulbere, tincturi sau capsule.

Ceaiul se prepară din ½ linguriță de urzică, ½ linguriță de lucernă și 1 cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 10 minute sau chiar câteva ore. Se consumă mai multe ceaiuri pe zi.

Tinctura se obține din 2 căni de urzică și 2 căni de lucernă. Plantele se pun într-un borcan și se toarnă peste ele alcool de 80 de grade (vodcă), cât să le acopere bine. Se lasă la macerat 2 săptămâni, apoi se strecoară. Se ia câte o pipetă, de 3 ori pe zi, cu un pahar de apă.

Capsulele se fac din pulberea de plante uscate și măcinate în râșnița electrică de cafea. Se amestecă în cantități egale și se introduc în capsule goale.

Doza pentru adulți este de 4-5 capsule, de 3 ori pe zi. Doza pentru copii este de 2 capsule, de 3 ori pe zi. Spre deosebire de medicamente, remediile din plante acționează în timp și trebuie administrate mai des.

Vitamina C, vitamina D, quercetina și probioticele sunt de asemenea suplimente utile pentru persoanele care suferă de alergii.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii naturale pentru alergii:

Calmează alergiile de primăvară cu această soluție nazală naturală – rețetă din 2 plante
Alergiile de primăvară și toamnă – oțetul de mere le calmează și le previne
Sucul de pătlagină și ghimbir calmează rapid alergiile respiratorii și ale pielii
Cele mai bune ceaiuri pentru alergii și congestie nazală

Surse articol:

1. Homesteading Family, Easy home remedy for allergy (+ hay fever): https://homesteadingfamily.com/easy-home-remedy-for-allergies/
2. Homesteading Family, Throw away your allergy meds: https://www.youtube.com/watch?v=BD5kCzSVcwc&ab_channel=HomesteadingFamily
3. Livinggood, Allergy relief – 6 home remedies backed by science: https://www.youtube.com/watch?v=b5iQTu9_yo8&ab_channel=Dr.Livingood

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.