Cum să te vindeci de orice tip de alergie, fără medicamente

Numărul persoanelor care dezvoltă alergii a crescut considerabil, pe măsură ce numărul alergenilor s-a mărit în utimii ani.

Între factorii declanșatori se numără alergenii din aer, precum polenurile, mătreața animalelor, acarienii și mucegaiurile.

Cum sa te vindeci de alergii fara medicamente

Cum sa te vindeci de alergii fara medicamente: Freepik.com

Înțepăturile de insecte, latexul și alte substanțe pe care le atingem pot declanșa reacții alergice.

Detergenții, unele medicamente și antibiotic pot da alergii. Însă una din principalele cauze ale alergiilor sunt alimentele.

Alimente care provoacă, întrețin și înrăutățesc alergiile

Există câteva categorii de alimente care provoacă alergii la populația sensibilă: arahidele, grâul, soia, peștele, crustaceele, ouăle și produsele lactate.

Persoanele care dezvoltă alergii pot avea un istoric familial de astm, rinită alergică sau eczeme. Copiii mici sunt de asemenea mai predispuși la alergii.

Barbara O’Neill spune că alergiile se pot trata prin adoptarea unei diete eliminatorii.

Nu mai mânca aceste 5 alimente

Sunt 5 alimente sau grupe de alimente care trebuie excluse complet din alimentație.

1. Grâul
2. Ovăzul
3. Zahărul
4. Lactatele
5. Arahidele

Cât timp trebuie să ții dietă eliminatorie

Pentru ca simptomele să intre în remisie și să devii asimptomatic, trebuie să urmezi această dietă eliminatorie timp de 2 luni. Este posibil să vezi primele îmbunătățiri după o lună.

Cineva s-a plâns către Barbara că îi plac mult acele alimente și că îi este greu să renunțe la ele. Iar ea a întrebat-o: Da, îți plac aceste alimente, dar cât de mult îți place alergia pe care o ai?”

Este nevoie de multă motivație pentru a ține acest regim. Foarte importantă este și susținerea celor din casă. Dacă ceilalți mănâncă normal și tu trebuie să ții regim, îți va fi greu să te abții.

Cineva ar putea argumenta: „Ce e în neregulă cu grâul? Dumnezeu a creat grâul!” Da, dar nu pe acesta de acum, spune Barbara.

Grâul modern este modificat genetic și stropit cu erbicide puternice. Este unul din principalii factori de risc ai alergiilor, inflamațiilor, obezității și bolilor autoimune.

Ovăzul nu este interzis tuturor persoanelor alergice. Unii pot consuma ovăz, alții nu. Este bine să eliminați și ovăzul din dietă pentru 2 luni, după care să îl reintroduceți treptat să vedeți cum reacționează corpul.

Lactatele stimulează producția de mucus și nu sunt bune pentru persoanele alergice.

Este posibil ca laptele crud și organic să fie tolerat mai bine de persoanele alergice decât produsele lactate comercializate astăzi, care sunt degresate, pasteurizate, obținute de la animale crescute cu hormoni și antibiotice.

De asemenea, lactatele de capră și de oaie pot fi alternative mai sigure, însă doar după cele 2 luni de dietă eliminatorie.

Arahidele sunt de obicei purtătoare de toxine și sunt infestate cu ciuperci. Zahărul este principalul agent inflamator din dietă.

Remedii pentru alergii

Barbara O’Neill recomandă persoanelor cu alergii să facă inhalații cu ulei esențial de eucalipt.

Se umple un bol cu apă fierbinte și se adaugă o picătură de ulei esențial, apoi se inhalează aburii fierbinți și aromatici. Această metodă ajută la curățarea sinusurilor.

După baia de aburi se șterge fața cu un prosop înmuiat în apă rece sau se spală fața cu apă rece.

O plantă foarte bună pentru alergii și sinusuri este goldenseal. Chiar dacă nu crește la noi, se găsește la magazinele naturiste. Barbara recomandă prizele cu pulbere de goldenseal.

Mai exact, se ia un praf de goldenseal între degetul mare și degetul arătător și se trage pe nas acel praf.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Alergii? Ia aceste 2 plante și nu vei mai avea nevoie de medicamente!
Calmează alergiile de primăvară cu această soluție nazală naturală – rețetă din 2 plante
Gargara cu apă și sare – cel mai ieftin remediu pentru infecții în gât, alergii, probleme orale și gingivale 

Surse articol:

1. Mayo Clinic, Allergies: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/allergies/symptoms-causes/syc-20351497
2. Long & Healthy Life, Drink this if you have any allergies naturally / Barbara O N’eill: https://www.youtube.com/watch?v=ayKhhcXU6JM&ab_channel=Long%26HealthyLife

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.