Cel mai bun remediu pentru mâncărimi se află în frigider – funcționează imediat!

Mâncărimile pielii sunt insuportabile. Nimic nu pare să potolească acea senzație urgentă de a te scărpina. Există totuși câteva remedii.

Barbara O’Neill spune că cel mai eficient leac pentru mâncărimile pielii este gheața.

Cel mai bune remediu pentru mancarimi

Cel mai bun remediu pentru mancarimi: Freepik.com

Mâncărimile pielii – cauze posibile

Mâncărimile pielii pot avea multe cauze. Ele pot să apară ca urmare a expunerii excesive la soare (arsuri solare) sau a înțepăturilor de insecte.

De multe ori pot fi o reacție alergică la un aliment, la o anumită substanță, plantă sau obiect.

Există însă și boli de piele care pot provoca mâncărimi intense, precum dermatita atopică, erupțiile, eczemele, psoriazisul, foliculita, neurodermatitele, dermatita seboreică, varicela sau zona zoster.

Mâncărimile care persistă mult timp (4-6 săptămâni) pot fi semnul unei afecțiuni interne: o boală de sânge, de rinichi sau de ficat, diabet, HIV sau hipertiroidie.

Atunci când ai mâncărimi de piele, tot ce îți dorești este să dispară acea senzație incontrolabilă de a te scărpina.

Cel mai bun remediu pentru mâncărimi

Scărpinatul nu oprește mâncărimea, decât poate pentru moment. În plus, poate duce la sângerări și o agravare a leziunii sau a afecțiunii respective.

Din fericire, există un remediu care funcționează imediat. Nu trebuie să mergi la farmacie pentru a-l lua. Oricine îl poate obține în casă.

Este vorba despre gheață. Barbara O’Neill spune că gheața omoară efectiv mâncărimea. Compresele reci în general reduc inflamația și umflăturile și potolesc reacțiile adverse la nivelul pielii.

Puneți gheață – funcționează imediat

Data viitoare când vă confruntați cu o mâncărime puternică, încercați să aplicați o compresă rece (din congelator) sau un pachet cu gheață. Țineți-l pe zona afectată 5-10 minute.

Dacă nu suportați răceala, tamponați pielea de câteva ori cu gheață, până când simțiți o ușoare amorțire.

Veți vedea că în câteva minute mâncărimea dispare. Acest remediu acționează rapid și are efect pentru câteva ore. Când mâncărimea apare din nou, faceți din nou o aplicare cu gheață.

Prin faptul că oprește mâncărimea și iritația, gheața permite pielii să se vindece. După aplicarea de gheață, pielea se poate unge cu o cremă răcoritoare, precum o loțiune mentalată (cu calamină).

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă pe care vă recomand să le citiți:

Spirt de mentă pentru dureri reumatice, mâncărimi, răceală și gripă
„Alifie” din ovăz și miere pentru mâncărimi, piele iritată și inflamată
Prurit (mâncărimi puternice) – remedii naturiste
Urticarie sau mâncărimi ale pielii – cauze și tratamente naturiste

Surse articol:

1. Amazing Discoveries, Home remedies for eczeme and psoriazis – Barbara O’Neill: https://www.youtube.com/watch?v=zOiuBV286TQ&ab_channel=AmazingDiscoveries
2. American Academy of Dermatology Association, How to relieve itchy skin: https://www.aad.org/public/everyday-care/itchy-skin/itch-relief/relieve-itchy-skin

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.