„ALIFIE” din OVĂZ și MIERE pentru MÂNCĂRIMI, piele IRITATĂ și INFLAMATĂ

Deși nu este o alifie în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă o cataplasmă, are efecte foarte bune în mâncărimi, iritații, umflături și roșeața pielii.

Este un remediu 100% natural, pe care îl putem prepara în casă pe loc. Este util pentru orice regiune a pielii inflamată, înroșită, uscată sau lezată.

Poate fi folosit și pentru pielea copiilor, întrucât conține ingrediente „comestibile”, cu efecte blânde asupra pielii.

Secretul acestei formule simple este ovăzul, renumit pentru proprietățile sale calmante.

Datorită efectelor sale vindecătoare la nivelul pielii, este inclus în numeroase produse naturale de îngrijire a corpului, de la creme pentru iritațiile de scutec și până la măștile facialeOvăzul curăță foarte bine pielea și poate înlocui cu succes săpunul de față și de corp.

Dermatologii îl recomandă persoanelor cu pielea sensibilă, predispusă la alergii sau eczeme. Este util în arsuri solare, dermatită atopică, piele cu probleme.

Are o acțiune hidratantă, anti-inflamatoare, anti-prurit. Datorită compușilor antioxidanți, ovăzul anulează daunele la nivelul pielii cauzate de razele UV și de poluare, luptând inclusiv împotriva îmbătrânirii pielii.

______________________________________________________________________________________________________

Alifie din ovăz – rețetă

Ingrediente

• 2 linguri de ovăz măcinat
• 2 linguri de miere lichidă
• 1-2 picături de ulei de măsline

Preparare

Măcinați 1-2 linguri de fulgi de ovăz – puteți folosi râșnița electrică de cafea în acest scop, sau un mini-robot, și puneți-i într-un bol.

Puneți uleiul într-un bolișor și adăugați mierea. Turnați acest amestec peste ovăz și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție groasă, ca o pastă.

Aceasta este alifia-instant care vă va aduce ușurare la scurt timp după aplicare.

Întindeți pasta de regiunea afectată a pielii și lăsați-o să acționeze 20-30 de minute. Îndepărtați pasta cu o cârpă, apoi clătiți pielea cu apă călduță și tamponați cu un prosop curat.

______________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Shea Zukowiski, Lavander, Parsley, Peppermint and Sage, Rash-Soothing Rescue Compound, p. 103

2. Dermatocare, 10 benefits of using Oats for skin: Dermatologist Guide (Dermatocare): https://www.dermatocare.com/blog/10-benefits-of-using-oats-for-skin–know-from-a-dermatologist

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.