Antihistaminice naturale pentru ALERGII, urticarie, mâncărimi

Iată ce spune botanistul James A Duke în cartea sa „Farmacia Verde”: “Ceea ce medicii nu vă spun – deoarece în general nici nu știu – este că multe plante conțin compuși antihistaminici.”

Erupțiile care apar în urma unei urticarii sunt o reacție la eliberarea de histamină în corp. De pildă, atunci când ne urzicăm, mastocitele (celule sangvine) secretă cantități mici de histamină, și astfel apar pe piele pete cutanate roșii și mâncărimi. Histamina poate produce de asemenea simptome alergice specifice rinitei sau febrei fânului, precum strănutul și lăcrimarea.

Plante Pentru Alergie

Plante Pentru Alergie

Antihistaminice naturale

Pentru a bloca acțiunea naturală a acestor substanțe, medicii recomandă utilizarea de antihistaminice. Acestea pot fi folosite pentru tratarea diferitelor tipuri de alergii, inclusiv a erupțiilor cauzate de urticarie.

Botanistul James A. Duke prezintă în cartea sa plantele cu cele mai puternice efecte antihistaminice: mușețelul și oregano (aceștia conțin 7 compuși antihistaminici), virnanțul (are 6 compuși), busuiocul, echinacea, smochinul, grepfrutul, tarhonul, cimbrul, coada-șoricelului, feniculului, ginkgo, floarea-pasiunii și urzica (acestea au câte 5 compuși antihistaminici).

Urzică

Renumitul dr. Andrew Weil de la Colegiul de Medicină de la Universitatea Arizona din Tucson susține administrarea orală a urzicii pentru tratarea alergiilor. Această plantă conține compuși care pot ajuta la vindecarea erupțiilor. Se pot lua în acest scop câte 1-2 capsule de urzică în 24 de ore.

Botanistul James A. Duke susține că rădăcinile urzicii sunt și mai eficiente decât frunzele. Acestea se pot usca și folosi la prepararea de ceai.

Pătrunjel

Acest zarzavat banal are o acțiune antihistaminică demonstrată științific. În cazul unei urticarii sau a altui tip de alergie, beți suc de pătrunjel cu morcov sau roșii.

Ghimbir

Dacă este vorba despre o alergie alimentară, o baie cu ghimbir poate avea efecte benefice. James A. Duke citează cazul botanistului Terry Willard, care a fiert 200 g de rădăcină de ghimbir în 10 litri de apă și a turnat ceaiul în apa fierbinte din cadă. După baie, s-a clătit pe piele cu ceai de mușețel (1 linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită).

Ulei de mușețel

Pentru vindecarea erupțiilor datorate urticariei, aplicați pe zona afectată 1-2 picături de ulei esențial de mușețel. Masați pielea.

Pentru calmarea mâncărimilor pielii, puteți încerca această rețetă: puneți câteva picături de ulei de pătrunjel, de cuișoare, de roiniță și de chimen într-o sticlă cu 50-60 de ml de ulei vegetal (de floarea-soarelui sau de măsline). Toate aceste uleiuri au proprietăți antihistaminice naturale. Agitați recipientul pentru a amesteca bine uleiurile, și aplicați câteva picături pe piele.

Alte remedii pentru erupții

– ceai de valeriană (erupții cauzate de stres sau anxietate)
– gel de aloe vera
– baie caldă cu o mână de făină de ovăz
– ceai de mentă sau băi cu ceai de mentă

Sursă: “Farmacia Verde”, James A. Duke

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.