Gargara cu apă și sare – cel mai ieftin remediu pentru infecții în gât, alergii, probleme orale și gingivale 

De multe ori, remediile cele mai bune se află deja în casele noastre și sunt foarte aproape de noi.

Alimentele, plantele și ingredientele naturale au demonstrat eficacitate în combaterea multor probleme de sănătate curente.

Gargara cu apa si sare - cel mai ieftin remediu pentru infectii in gat, alergii, afectiuni gingivale

Gargara cu apa si sare – remediu ieftin pentru infectii in gat, alergii, afectiuni gingivale: Azerbaijan stockers

Unul din aceste leacuri, la îndemână, foarte bune pentru afecțiunile gâtului și gurii este apa cu sare. Luke Coutinho – antrenor de sănătate integrativă – vorbește despre beneficiile gargarei cu apă și sare.

Gargara cu apă și sare – remediu vechi pentru infecțiile gâtului și alergii

Nu te costă aproape nimic să amesteci apă cu puțină sare și să faci gargară. Această soluție salină este folosită din cele mai vechi timpuri în scop terapeutic, de diverse popoare.

Chiar și astăzi sunt medici care recomandă această terapie ieftină. Ajută în tot ce înseamnă infecții ale gâtului, tuse, dureri în gât, gripă și chiar alergii.

Gargara cu apă și sare este benefică atât în infecțiile cu virusuri, cât și în infecțiile cu bacterii. Este bună atât pentru gât, cât și pentru sinusuri – congestie nazală, congestia capului.

Citește și – Compresa cu ceapă și sare – leac vechi pentru pneumonia virală

O puteți folosi și dacă suferiți de alergii – la praf, la polen, rinită alergică, reacții alergice datorate poluării excesive din mediu.

Nu în ultimul rând, este o metodă simplă de combatere a problemelor dentare și gingivale.

Sarea vindecă aftele bucale

Clătirea gurii cu apă și sare ajută și la tratarea aftelor bucale. Dacă afta este localizată pe regiunea interioară a buzei, înmuiați degetul în apă și apoi în sare și puneți-l pe aftă. După ce luați degetul veți vedea că acea bubiță începe deja să se vindece.

Dacă aveți laringită și vocea slăbește din cauza inflamației, încercați gargara cu apă și sare.

Cum se face gargara cu apă și sare

Luke Coutinho recomandă folosirea unei lingurițe de sare la un pahar cu apă caldă. Apa caldă va dizolva mai repede cristalele de sare și totodată va avea un efect calmant. Pentru efecte maxime, folosiți sare mare, bogată în minerale.

Cu soluția obținută se face gargară profundă, cât mai mult timp posibil. La final se clătește bine gura și se scuipă în chiuvetă.

Apa cu sare previne apariția și răspândirea infecțiilor

Beneficiile apei cu sare sunt demonstrate științific. Apa salină atrage apa din țesuturile orale și creează o barieră mică împotriva microorganismelor patogene.

Gargara cu apă și sare previne atât apariția infecțiilor, cât și răspândirea lor. Dacă simțiți că începe să vă doară gâtul, atunci este momentul cel mai potrivit să acționați.

Faceți gargară cu apă și sare cât de mult timp puteți și cât de des. Astfel veți împiedica pătrunderea virusurilor în corp și dezvoltarea unei răceli, gripe sau viroze. Gargara poate fi efectuată de 2 până la 4 ori pe zi.

Dacă ați depășit deja faza de prevenire și infecția s-a produs deja, este posibil să fie nevoie de medicamente sau chiar de antibiotice – dacă infecția este bacteriană.

Pe durata tratamentul puteți face și gargară cu apă și sare. Aceasta va atenua simptomele și va grăbi vindecarea.

Citește și – Studiile confirmă că irigarea nazală cu apă și sare este o terapie eficientă pentru afecțiunile rino-sinusale

Gargara cu apă și sare nu trebuie privită ca pe un panaceu. Nu va rezolva toate problemele.

Bolile sunt prevenite și combătute mai ușor când alimentația este corectă, somnul este bun și stilul de viață este sănătos.

Sursă articol: Luke Coutinho, Have you tried this age-old remedy for coughs, sore throat & dental issues? https://www.youtube.com/watch?v=Js8YvwDcYmY&ab_channel=LukeCoutinho

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.