Lapte cald cu ou crud – leacul bunicii pentru tuse și durerile în gât

Laptele cald cu ou crud este un leac cunoscut în diferite culturi ale lumii. În Israel, acest remediu se numește „Kogel mogel” sau „Gogol mogol”. La noi i se spune „shodou” sau „șodou”.

Mulți îl asociază cu perioada copilăriei, de aceea îl mai numesc „leacul bunicii pentru durerile în gât”.

Lapte cu galbenus

Lapte cu galbenus

Are efecte emoliente, umectante, calmante. Ajută la atenuarea iritației din gât și amigdalitei. Contribuie la refacerea țesuturilor lezate și curățarea vocii răgușite.

Chiar dacă pare ceva greu de înghițit, combinația este chiar plăcută la gust. Se adaugă și puțină miere, pentru a-i oferi o aromă dulce. Inclusiv cei mici pot bea cu ușurință acest amestec dacă este făcut corect.

Se pot adăuga și alte ingrediente care potențează efectele acestui preparat, precum mirodenii, condimente sau polen crud. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care le puteți încerca: 

Leacul pentru gât și plămâni pe care îl folosește Sofia Vicoveanca
Leac tradițional pentru tuse (gălbenuș, banană, unt, lapte, turmeric)
Gălbenuș de ou cu miere – un leac bun pentru anemie sau lipsă de calciu

Lapte cald cu galbenus

Lapte cald cu galbenus

Sodoua

Sodou

Lapte cu galbenus

Lapte cald cu ou crud - rețetă

Ingrediente
  

  • 250 ml de lapte dulce
  • 1 gălbenuș crud
  • 1 linguriță de miere
  • mirodenii (scorțișoară, cuișoare, turmeric, anason)

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați oul, spargeți-l și separați albușul de gălbenuș.
  • Puneși gălbenușul într-o cană. Adăugați mierea și mirodeniile și frecați bine cu o linguriță până rezultă o pastă fină.
  • Înfierbântați laptele și turnați-l peste ou. Amestecați și beți licoarea fierbinte (nu opărită).
  • Este indicat să consumați 1-3 doze pe zi. Acționați de la primele semne pentru a reduce severitatea tusei.

Notă

Sursă articol: Leacuri Vechi, Egg yolk for sore throat: https://old-cures.com/remedies/egg-yolk-for-sore-throat--65

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.