Cum să folosești mierea când te doare în gât sau tușești – eficiență maximă!

Dr. Sten Ekberg – un critic asiduu al îndulcitorilor benefici și dăunători pentru organism – alocă anumite beneficii consumului de miere.

Deși este la egalitate cu zahărul în ceea ce privește profilul glucidic și impactul ei asupra glicemiei, medicul holistic o consideră o alegere mai bună.

Asa trebuie sa folosesti mierea cand te doare in gat

Asa trebuie sa folosesti mierea cand te doare in gat: Kjpargeter / Vectorpocket

Mierea – un antibacterian natural 

Trebuie să recunoaștem că mierea este un deliciu pentru papilele gustative. Este fină, cremoasă și foarte dulce. Este mai bună decât zahărul datorită faptului că este un produs 100% natural.

Deși îi sunt atribuite numeroase beneficii, nu toate sunt reale. Mierea are însă o calitate incontestabilă: combate dezvoltarea bacteriilor.

Datorită faptului că ucide bacteriile, cel mai important avantaj al consumului de miere este tratarea durerilor în gât.

Foarte multă lume utilizează mierea ca remediu pentru tuse, iritație sau durere în gât. Fără îndoială, este superioară bomboanelor și pastilelor pentru tuse. Are efect calmant, antibacterian, imunostimulator.

Ceea ce nu știu mulți este că mierea funcționează cel mai bine atunci când o întrebuințăm topic.

Sugeți mierea înainte de a o înghiți

Când tușim sau ne doare gâtul, este important să luăm ceva care acționează la nivel local. Sfatul doctorului Ekberg este să o consumăm în cantități mici, de mai multe ori pe zi.

Nu o puneți în ceaiuri sau în alte băuturi. Luați-o direct în gură, dar nu o înghițiți imediat. Lăsați-o să-și facă efectul la nivelul gâtului.

Mierea trebuie lăsată să se dizolve în gură și înghițită treptat. Practic, trebuie să sugem mierea și să o lăsăm să alunece ușor pe gât.

Cel mai eficient mod de a folosi mierea pentru tuse și durere în gât

Cel mai bun leac pentru tuse și dureri în gât este să luați câte puțină miere în gură, de mai multe ori pe zi.

Putem folosi ½ lingurițe, de 3-4 ori pe zi, sau chiar în cantități mai mici și mai dese.

Singura condiție este să utilizăm o miere naturală. Mierea naturală înseamnă miere crudă, aflată în stare brută.

Nu trebuie să fie filtrată, pasteurizată sau procesată în vreun fel. Mierea procesată nu mai are nicio substanță care ne poate fi de folos sănătății.

Obiceiul de a pune miere în ceaiurile fierbinți nu este deloc bun. Lăsați băuturile să ajungă la temperatura corpului și apoi puteți adăuga mierea.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Sirop de banane cu miere – rețetă de casă pentru tuse și gât iritat
Crema de miere, ou și unt – leacul bunicii pentru tuse dureri în gât
Miere cu cuișoare – rețetă simplă pentru tuse, dureri în gât, balonare
Pasta de scorțișoară și miere – remediu natural pentru tuse și bronșită

Sursă articol: Dr. Sten Ekberg, What if you start eating honey every day for 30 days? https://www.youtube.com/watch?v=iBdoJwbP0_w&ab_channel=Dr.StenEkberg

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.