Clătirea pe cap după baie cu anumite soluții poate ajuta la corectarea unor probleme care țin de scalp sau de păr. De exemplu, mătreață, mâncărimi ale pielii capului, descuamare, piele uscată, păr fragil care se rupe sau cade, păr lipsit […]

Clătirea pe cap după baie cu anumite soluții poate ajuta la corectarea unor probleme care țin de scalp sau de păr. De exemplu, mătreață, mâncărimi ale pielii capului, descuamare, piele uscată, păr fragil care se rupe sau cade, păr lipsit […]
√ Articol bazat pe studii științifice Mulți se întreabă dacă este bună mierea pentru diabet. În doze mici, da. Comparativ cu zahărul, aceasta produce un impact mai mic asupra glicemiei. Din cauza conținutului bogat în carbohidrați și zaharuri, mierea ea […]
O metodă naturală de întărire a imunității în sezonul rece este consumul de fagure de miere. Această componentă a stupului este la fel de prețioasă din punct de vedere nutrițional și terapeutic ca și celelalte produse apicole. Ce este fagurele […]
Un subiect foarte captivant pentru publicul larg și nutriționiști deopotrivă este cel legat de înlocuirea zahărului cu miere de albine. Există vreo diferență între acești îndulcitori? Este unul mai bun ca celălalt? Te îngrași mai puțin dacă folosești miere în loc […]
Panarițiul se mai numește paronichia. Este o infecție a unghiei, provocată de un microb. De cele mai multe ori, cauza este o bacterie. Aceasta ajunge în piele prin intermediul unei tăieturi în cuticula și pielea din jurul unghiei. Motivul apariției […]
Usturoiul este una din cele mai veche plante medicinale din lume. Popoarele antice îl foloseau pentru întărirea organismului la efort și la boli. În rândurile următoare vă prezentăm rețeta unui antidot natural pe bază de usturoi și miere, care poate […]
Zahărul invertit este folosit cu precădere de apicultori ca sursă de hrană pentru albine. Puțini știu că îl putem utiliza și în propria noastră bucătărie, ca îndulcitor în diferite rețete. Se prepară mai ușor decât pare la prima vedere. Aveți […]
√ Bazat pe studii științifice O recenzie recentă, publicată în ianuarie 2021 în jurnalul „BMC Complementary Medicine and Therapies” a arătat că mierea este un antiinflamator natural valoros. Cercetătorii au evaluat compușii din miere și potențialul lor împotriva inflamațiilor cronice. […]
Fierberea la temperaturi mari sau un timp îndelungat alterează calitatea nutrițională a alimentelor. Acest lucru este valabil și în cazul mierii. Cât de adevărată este însă presupoziția că mierea poate devine toxică la 40 de grade Celsius? Este mierea toxică […]
Mierea fermentată este un remediu valoros pentru farmacia casei. Poate fi utilă mai ales în sezonul gripei și răcelilor, deoarece ameliorează tusea și durerile în gât. Trebuie să vă apucați din timp să o pregătiți, deoarece durează 2 săptămâni până […]
Mierea de pepene este o rețetă neobișnuită, care provine din sudul Rusiei. Poate fi întrebuințată ca orice miere, consumată ca atare, sau folosită la deserturi, în loc de sirop. Mierea de pepene se numește în lumba turcă „Nardek” și înseamnă […]
Mierea roșie este un produs apifitoterapeutic realizat de „Apicol Science” în baza unei rețete unice. Este comercializat sub numele de „Apicol7Alpha”, în borcănele de sticlă. Nu este vorba despre un sortiment nou de miere, ci despre un amestec de miere […]
Această pastă de miere și germeni de grâu pentru pete, acnee și pistrui este ușor de preparat în casă. Germenii de grâu se pot procura de la magazinele cu produse naturiste. Sunt foarte ieftini și benefici sănătății. O punguță de […]
√ Articol documentat Pasta de miere cu cafea ajută la calmarea tusei. Nu o spunem noi, ci rezultatele unui studiu clinic realizat în anul 2013. Cercetătorii iranieni au descoperit că o combinație între miere de albine și cafea ajută la […]
√ Articol documentat Am văzut de curând într-un magazin un borcănel cu cremă de miere și cacao și mi-a atras atenția. Energie pe pâine la micul-dejun! Nu conținea aditivi, părea un desert natural și delicios. Însă era destul de scumpicel. […]