În zilele noastre au apărut diverse curente care demonizează unele alimente. Inclusiv mierea, care este folosită ca aliment și remediu de milenii, a ajuns să fie criticată pentru conținutul bogat în zaharuri. Mierea este mai mult decât un simplu îndulcitor […]
Articole despre 'miere'
Mierea este un antioxidant foarte puternic care ne prelungește viața – nu o scoateți din dietă!
Tot mai multe alimente au început să fie demonizate și excluse fără milă din dietă. Unele pe bună dreptate, altele nu. De pildă, mierea face parte din categoria alimentelor sănătoase la care nu ar trebui să renunțăm. Naturopatul Aurelian Vasile […]
Mestecați fagure de miere! Întărește gingiile și imunitatea
Fagurele de miere face parte din produsele apicole pe care le putem folosi în scop terapeutic. Apicultorii îl comercializează proaspăt, în caserole. Este o delicatesă care ne aduce și beneficii sănătății. Fagurele de miere – beneficii Este bine-cunoscut efectul pe […]
Cum să folosești mierea când te doare în gât sau tușești – eficiență maximă!
Dr. Sten Ekberg – un critic asiduu al îndulcitorilor benefici și dăunători pentru organism – alocă anumite beneficii consumului de miere. Deși este la egalitate cu zahărul în ceea ce privește profilul glucidic și impactul ei asupra glicemiei, medicul holistic […]
Cum să faci miere propolizată – tonic imunitar împotriva afecțiunilor respiratorii
Mierea propolizată este un preparat excelent pentru protejarea organismului în sezonul rece. Poate fi considerată un supliment alimentar natural, datorită nutrienților și compușilor bioactivi pe care îi conține. Amestecul de miere și propolis contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Preparatul este […]
Clătiți părul cu apă și miere – soluție naturală pentru scalp uscat și păr lipsit de strălucire
Clătirea pe cap după baie cu anumite soluții poate ajuta la corectarea unor probleme care țin de scalp sau de păr. De exemplu, mătreață, mâncărimi ale pielii capului, descuamare, piele uscată, păr fragil care se rupe sau cade, păr lipsit […]
Mierea pentru diabet – bună sau rea? Ce arată studiile
√ Articol bazat pe studii științifice Mulți se întreabă dacă este bună mierea pentru diabet. În doze mici, da. Comparativ cu zahărul, aceasta produce un impact mai mic asupra glicemiei. Din cauza conținutului bogat în carbohidrați și zaharuri, mierea ea […]
Fagure de miere – cum se consumă, beneficii, proprietăți, contraindicații
O metodă naturală de întărire a imunității în sezonul rece este consumul de fagure de miere. Această componentă a stupului este la fel de prețioasă din punct de vedere nutrițional și terapeutic ca și celelalte produse apicole. Ce este fagurele […]
Fiți zgârciți cu mierea, îngrașă la fel ca zahărul – sfatul nutriționistului
Un subiect foarte captivant pentru publicul larg și nutriționiști deopotrivă este cel legat de înlocuirea zahărului cu miere de albine. Există vreo diferență între acești îndulcitori? Este unul mai bun ca celălalt? Te îngrași mai puțin dacă folosești miere în loc […]
Mierea vindecă infecția unghiei (panarițiu) – cum să o folosești
Panarițiul se mai numește paronichia. Este o infecție a unghiei, provocată de un microb. De cele mai multe ori, cauza este o bacterie. Aceasta ajunge în piele prin intermediul unei tăieturi în cuticula și pielea din jurul unghiei. Motivul apariției […]
Usturoi macerat în miere – cel mai puternic medicament din casă!
Usturoiul este una din cele mai veche plante medicinale din lume. Popoarele antice îl foloseau pentru întărirea organismului la efort și la boli. În rândurile următoare vă prezentăm rețeta unui antidot natural pe bază de usturoi și miere, care poate […]
Zahărul invertit sau „mierea falsă” – cum se face, ce beneficii are și la ce poate fi folosit
Zahărul invertit este folosit cu precădere de apicultori ca sursă de hrană pentru albine. Puțini știu că îl putem utiliza și în propria noastră bucătărie, ca îndulcitor în diferite rețete. Se prepară mai ușor decât pare la prima vedere. Aveți […]
Mierea poate reduce severitatea bolilor inflamatorii
√ Bazat pe studii științifice O recenzie recentă, publicată în ianuarie 2021 în jurnalul „BMC Complementary Medicine and Therapies” a arătat că mierea este un antiinflamator natural valoros. Cercetătorii au evaluat compușii din miere și potențialul lor împotriva inflamațiilor cronice. […]
La ce temperatură devine mierea toxică?
Fierberea la temperaturi mari sau un timp îndelungat alterează calitatea nutrițională a alimentelor. Acest lucru este valabil și în cazul mierii. Cât de adevărată este însă presupoziția că mierea poate devine toxică la 40 de grade Celsius? Este mierea toxică […]
Miere fermentată cu ghimbir, lămâie și turmeric – pentru tuse și dureri în gât
Mierea fermentată este un remediu valoros pentru farmacia casei. Poate fi utilă mai ales în sezonul gripei și răcelilor, deoarece ameliorează tusea și durerile în gât. Trebuie să vă apucați din timp să o pregătiți, deoarece durează 2 săptămâni până […]