Usturoi macerat în miere – cel mai puternic medicament din casă! 

Usturoiul este una din cele mai veche plante medicinale din lume.

Popoarele antice îl foloseau pentru întărirea organismului la efort și la boli.

Usturoi in miere - cel mai puternic medicament  din casa! 

Usturoi in miere – cel mai puternic medicament din casa: Sk – Flickr

În rândurile următoare vă prezentăm rețeta unui antidot natural pe bază de usturoi și miere, care poate fi preparat foarte ușor în confortul caselor noastre.

Usturoi + miere = combinația câștigătoare împotriva bolilor

Combinația dintre usturoi și miere are efecte benefice asupra aparatului respirator, asupra sistemului imunitar și cardiovascular.

Protejează inima, ajută la scăderea concentrației de grăsimi din sânge. Reduce tensiunea arterială crescută.

Contribuie la detoxifierea organismului.

Ne protejează de infecții cu diverși microbi.

Întărește rezistența corpului la gripă și răceală.

Usturoiul poate fi util și în cancer sau osteoartrită.

Un mod simplu de a include usturoiul în dieta noastră zilnică este să îl punem în miere.

Vom obține un produs mult mai valoros decât dacă am consuma aceste ingrediente separat.

În plus, maceratul are o valabilitate mare. Se prepară în câteva minute și îl puteți folosi ca tratament pe o perioadă lungă de timp.

Usturoi macerat în miere – rețeta 1

Ingrediente

  • 10-20 căței de usturoi mari
  • 1 borcan de miere de 200 g

Metodă de preparare

Usturoii se decojesc și se pun întregi într-un borcan.

Se toarnă peste ei miere, se amestecă și se închide emertic recipientul.

Se lasă la macerat în frigider câteva zile.

Tratamentul durează 1 săptămână, timp în care se consumă zilnic câte 1 lingură de miere cu 1 cățel de usturoi.

Preparatul se administrează dimineața, pe stomacul gol, dacă nu sunt contraindicații sau probleme în acest sens.

Usturoi cu miere – rețeta 2

Usturoiul cu miere poate fi preparat zilnic, proaspăt, după o altă metodă.

Tocați mărunt un cățel de usturoi. Puneți-l într-un bol și lăsați-l să stea 5 minute, pentru a permite enzimelor să se activeze.

Adăugați puțină miere și consumați amestecul cu 10-20 de minute înainte de micul-dejun.

Se poate administra mai ușor împreună cu un pahar de apă.

Repetați procedura în fiecare dimineață, timp de 7 zile.

Alicina se absoarbe mai ușor în corp când o consumăm pe stomacul gol.

Usturoi cu miere

Usturoi cu miere: Shalu Sharma

Alte rețete cu usturoi și miere

Dacă lăsați borcanul cu miere și usturoi la temperatura camerei 3 zile, amestecul la fermenta și veți obține un preparat mult mai eficient. După 3 zile, strecurați mierea.

Folosiți amestecul de miere și usturoi zdrobit ca sos pentru salate, adăugând de asemenea suc de lămâie sau oțet, ulei de măsline și plante aromatice.

Amestecați usturoi mărunțit cu miere, sos de soia, ulei de măsline și mirodenii și folosiți sosul obținut pentru marinarea și aromatizarea fripturilor de carne, pește sau legume.

Beneficii

Usturoiul conține circa 200 de compuși activi importanți din punct de vedere farmacologic.

Printre ei se numără vitamine, minerale, enzime, aminoacizi și antioxidanți.

Ingredientul cel mai valoros din usturoi este alicina. Acest compus bogat în sulf are proprietăți antibiotice.

Combate diverse specii de bacterii, virusuri și fungi.

Un studiu din 2013 a arătat că usturoiul combinat cu miere ar putea fi o alternativă naturală pentru infecțiile bacteriene patogene.

Preparatul a fost în mod deosebit eficient împotriva tulpinilor de Salmonella, Stafilococul auriu și Listeria monocytogenes și Streptococul mutans.

Alicina este eliberată în momentul în care usturoiul este zdrobit, tăiat sau mestecat.

Deși nu acționează la fel de repede precum antibioticele, usturoiul este mult mai puternic decât acestea și nu are efecte secundare majore.

Este superior antibioticelor de sinteză și prin faptul că previne și combate multe alte boli, nu doar infecții.

Usturioul dezinfectează corpul și aerul.

Împiedică îmbătrânirea prematură. Previne bolile și evenimentele cardiovasculare.

Are efect bun împotriva mai multor tipuri de cancere.

S-a dovedit util și în diabet, colesterol crescut, viermi intestinali, constipație, diaree, flatulență sau infecții vaginale.

Este tonic imunitar și general, stimulent, hepatoprotector.

Protejează împotriva intoxicațiilor sau otrăvirilor cu diverse plante sau alimente, precum și a daunelor provocate de chimioterapie.

Nu în ultimul rând, alicina din usturoi diminunează apetitul și poate ajuta la scăderea în greutate.

Mierea este un produs miraculos la rândul ei. În medicina tradițională este folosită într-un spectru larg de afecțiuni: boli de ochi, astm bronșic, infecții ale gâtului, tuberculoză, oboseală, amețeală, constipație, infecții intestinale, hepatită, infecții vaginale, eczeme, răni.

Substanțele din miere au proprietăți antioxidante, antimicrobiene, antiinflamatoare și anticancerigene.

Studiile au confirmat eficiența în afecțiunile respiratorii, cardiovasculare, gastrointestinale, neurologice și cutanate.

Contraindicații

Din păcate, nu toată lumea poate să consume usturoi în scop terapeutic.

Este contraindicat celor cu tulburări de coagulare sau probleme digestive, persoanelor care urmează tratament pentru SIDA.

Nu este indicat să consumați usturoi cu 14 zile înainte și după o intervenție chirugicală, pentru a nu crește riscul de sângerări sau hemoragii.

Consultați medicul înainte de a începe cura cu usturoi sau cu orice alte plante, mai ales dacă sunteți deja sub tratament medicamentos pentru o anumită boală.

Usturoiul poate interacționa cu anticoagulantele, aspirina și alte medicamente.

Mierea nu se dă copiilor mai mici de 1-2 ani.

Surse articol:

1. Robert von Rotz Roy, Eat garlic and Honey on Empty Stomach: https://firstchoicesurvival.com/blogs/medicinal-plants/honey-and-garlic-for-health
2. Berhanu Andualem, Combined antibacterial activity of stingless bee (Apis mellipodae) honey and garlic (Allium sativum) extracts against standard and clinical pathogenic bacteria, Asian Pac J Trop Biomed. 2013 Sep;3(9):725-31: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23998014/
3. Saeed Samarghandian, Tahereh Farkhondeh, and Fariborz Samini, Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research, Pharmacognosy Res. 2017 Apr-Jun; 9(2): 121–127: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424551/
4. Svet Zdravlja, Care sunt utilizarile, beneficiile si efectele secundare ale usturoiului si mierii: https://ro.svetzdravlja.org/garlic-and-honey-1327
5. First Choice, Honey and Garlic for Health and Long Term Storage of Garlic: https://firstchoicesurvival.com/blogs/medicinal-plants/honey-and-garlic-for-health

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.