Calmează alergiile de primăvară cu această soluție nazală naturală – rețetă din 2 plante

Primăvara este cel mai frumos dintre anotimpuri deoarece putem vedea cum natura prinde viață ca prin minune după zilele mohorâte și reci de iarnă.

Însă nu toți se pot bucura de înflorirea pomilor, din cauza alergiilor de care suferă.

Calmeaza alergiile de primavara cu o solutie nazala naturala – reteta din 2 plante

Calmeaza alergiile de primavara cu o solutie nazala naturala: Marcu Ioachim / Stockking

Dacă vă numărați între aceia care în fiecare primăvară vă confruntați cu strănuturi excesive, congestie nazală, mâncărimi și iritații oculare, încercați rețeta de mai jos.

Este o soluție nazală naturală, care se face din plante și ingrediente sigure. Rețeta este recomandată de Herbal Acamedy și a fost publicată într-un e-book gratuit pentru abonați.

Soluție nazală anti-alergii – rețetă

Ingrediente

  • ½ lingură de frunze de violete
  • ½ lingură de rădăcină de nalbă mare
  • ¼ – ½ linguriță de sare
  • opțional: ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 cană de apă distilată fierbinte

Mod de preparare

Puneți plantele într-un borcan de sticlă curat. Turnați apa și lăsați la infuzat un sfert de oră.

Strecurați infuzia printr-o sită, apoi printr-un tifon. Este important să eliminați toate porțiunile mici de plante și toate impuritățile. Dacă este nevoie, filtrați ceaiul de mai multe ori, până rămâne limpede.

Turnați infuza din nou în borcan. Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu. Începeți de la o cantitate mai mică (¼ linguriță) de sare și vedeți cum vă simțiți.

Amestecați bine cu o lingură de lemn, ca să se dizolve bine granulele de sare și bicarbonat. Soluția nazală este gata. O puteți folosi când s-a răcorit și a ajuns la temperatura camerei.

Clătiți sinusurilor folosind un vas neti sau un flacon special pentru această procedură. Dezinfectați vasul neti sau flaconul înainte de fiecare utilizare.

În cazul în care sinusurile sunt foarte înfundate, este indicat să faceți mai întâi o inhalație. Baia de aburi fierbinți va reduce congestia nazală și va subția mucusul.

Pentru inhalație se poate folosi mușețel uscat, sare grunjoasă sau ulei esențial de eucalipt.

Soluție anti-alergică pentru ochi

Dacă vreți să folosiți soluția pentru ochi, urmați aceeași rețetă de mai sus, dar excludeți sarea și bicarbonatul. Se folosește sub formă de comprese.

Preparați astfel 2 soluții separate: una cu sare (și bicarbonat) pentru nas, alta fără sare (și bicarbonat) pentru ochi.

Plante pentru rinoree și lăcrimare excesivă 

Dacă alergia pe care o aveți se manifestă prin rinoree acută sau lăcrimare excesivă, adăugați în rețeta de mai sus o plantă cu efect astringent, care strânge țesuturile și atenuează excesul de mucus. În acest scop, puteți folosi frunze de zmeur sau petale de trandafiri.

Plante pentru nas și ochi uscați

În cazul în care ochii sau căile nazale sau ochii sunt iritate sau foarte uscate, includeți plante vulnerare, precum flori de gălbenele, flori de mușețel sau frunze de pătlagină.

Beneficiile ingredientelor din rețetă

Violetele (Viola spp) și nalba mare (Althaea officinalis) sunt utilizate în această soluție nazală deoarece au proprietăți demulcente.

Aceste plante reduc inflamația și iritația membranelor mucoase. Datorită mucilagiilor pe care le conțin, creează un strat protector, calmând astfel simptomele neplăcute.

Frunzele de violete și rădăcina de nalbă mare sunt în mod deosebit benefice pentru gât, nas și ochi, deoarece înlătură uscăciunea.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii pentru alergiile sezoniere:

Rinită alergică – un tratament naturist care dă roade
Ceaiul de mușețel – remediu natural pentru rinită alergică
Un remediu naturist eficient pentru rinită și alte boli alergice, confirmat de studiile științifice
Tinctura de pătlagină – leac valoros pentru alergiile sezoniere

Sursă articol: The Herbal Academy, Violet Nasal Rinse, Herbal Support for Spring, How to clean, detox and refresh, Free Springtime E-book

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.