Un REMEDIU naturist eficient pentru RINITĂ și alte boli alergice, confirmat de studiile științifice

Simptomele rinitei alergice pot fi extrem de inconfortabile: mâncărimi la nivelul ochilor, nasului și gâtului, ochi roșii și lăcrimare excesivă, nas înfundat și crize puternice de strănut.

Semințe de Negrilica (Nigella Sativa)

Semințe de Negrilica (Nigella Sativa)

Întrucât nu există încă un tratament confirmat pentru rinita alergică, cei care suferă de această afecțiune folosesc diferite spray-uri și pastile pentru ușurarea simptomelor, însă multe dintre acestea au efecte secundare negative.

Medicina naturistă ne oferă foarte multe plante cu efecte antihistaminice și antiinflamatoare naturale, care pot ajuta la controlul simptomelor alergice, precum trei-frați-pătați, urzica, mugurii de coacăz negru, mușețelul și cimbrișorul.

Uleiul de semințe de negrilică – eficient împotriva alergiilor

Un remediu care s-a evidențiat în studiile clinice ca fiind eficient împotriva rinitei alergice este uleiul din semințe de negrilică, sau chimenul negru (Nigella sativa).

Aceste semințe conțin numeroși compuși care pot reduce markerii inflamației alergice prin inhibarea celulelor imunitare T, responsabile cu apărarea organismului: alcaloizi, glicozizi, aminoacizi, triterpene, flavonde, steroizi, taninuri, saponine, uleiuri volatile și acizi grași Omega-3 și Omega-6.

Numeroase studii științifice au arătat că uleiul de semințe de negrilica are efecte modulatorii sau reglatoare asupra sistemului imunitar. Două studii în mod special au examinat efectele terapeutice ale uleiului de semințe de negrilică asupra rinitei alergice.

 STUDIUL nr. I 

Ulei de semințe de nergilică administrat în nas sub formă de picături

La studiu au participat 68 de pacienți diagnosticați cu rinită alergică, dintre care 19 pacienți cu simptome ușoare, 28 de pacienți cu simptome moderate și 21 de pacienți cu simptome severe de alergie.

Aceștia au fost împărțiți în mai multe grupuri. Un grup a primit ca tratament ulei de semințe de negrilică, pe care l-au folosit ca picături nazale – câte 1 picătură în fiecare nară, de 3 ori pe zi, timp de 6 săptămâni.

La finalul celor 6 săptămâni de tratament topic, rezultatele au fost extrem de satisfăcătoare:

– 100% din pacienții cu simptome ușoare au raportat dispariția simptomelor alergice;
–  68.7% din pacienții cu simptome moderate au raportat dispariția simptomelor;
– 58.3% din pacienții cu simptome severe au raportat dispariția simptomelor, iar 25% au raportat o îmbunătățire a simptomelor.

Totodată, 55.2% dintre participanții care au folosit uleiul de semințe de negrilică au constatat o îmbunătățire în ceea ce privește tolerabilitatea la expunerea la alergeni.

După tratamentul cu uleiul de semințe de negrilică, simptomul care s-a îmbunătățit cel mai bine a fost rinoreea (curgerea nasului), urmat de mâncărimea nasului, congestia nazală și somnul de noapte.

Singurul efect secundar al aplicării uleiului de semințe de negrilică a fost uscăciunea nazală, raportat de 17.8% din participanți.

Autorii studiului au concluzionat că utilizarea uleiului de negrilică ca picături nazale sunt eficiente în tratamentul rinitei alergice, cu efecte secundare minime.

 STUDIUL nr. II 

Ulei de semințe de negrilica administrat intern sub formă de capsule

O lucrare publicată de Institute for Transfusion Medicine, Charité University Hospital, din Berlin, Germania, a examinat rezultatele a 4 studii realizate pe eficiența clinică a semințelor de negrilica în bolile alergice.

La aceste studii au participat 152 de persoane cu rinită alergică, astm bronșic și eczeme atopice, care au primit capsule cu ulei de semințe de negrilica în doze de 40-80 mg/kg/zi.

Severitatea simptomelor alergice a fost redusă pe durata tratamentului în toate cele 4 studii. Autorii au concluzionat că uleiul de semințe de negrilica s-a dovedit un adjuvant eficient pentru tratarea bolilor alergice.

Concluzii

Atât aplicarea externă, cât și administrarea internă a uleiului de semințe de negrilica au avut o contribuție importantă în ameliorarea simptomelor alergice. Beneficiile uleiului de semințe de negrilica se datorează efectelor sale asupra răspunsului imunitar și efectelor antihistaminice naturale.

Unde se găsește uleiul de semințe de negrilica

Uleiul de semințe de negrilica se poate procura de la magazinele naturiste sau online, sub formă lichidă sau capsule (cum este produsul Baraka).

Contraindicații

Uleiul din semințe de chimen negru și alte produse care conțin acest ulei (Baraka) sunt contraindicate femeilor însărcinate, persoanelor cu trombocitopenie și celor care iau antitrombotice.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/black-seed-oil-hay-fever?

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Este tot una cu chimenul negru aceasta negrilica?

  2. se poate da si la copii?

  3. da,intr-adevar,ffff eficient pt rinita alergica.recomant pt toti care au aceasta problema,sa foloseasca.eu,in urma cu cativa ani,cautand o alternativa naturala pt rinita,am descoperit aceste seminte de negrillica,pe care le-am consumat inpreuna cu ghimir si miere.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]