Rinita non-alergică – simptome, cauze și tratamente naturiste
Rinita nonalergică este o inflamație a mucoasei nazale, cu o frecvență tot mai mare astăzi în rândul adulților, și greu de tratat. Spre deosebire de rinita alergică, rinita non-alergică nu implică sistemul imunitar.

Rinită Tratament Naturist
Rinita non-alergică: simptome
Simptomele rinitei non-alergice sunt similare unei alergii, care se petrec însă fără o cauză cunoscută. Deseori, sunt confundate cu simptomele unei gripe sau răceli:
– Rinoree (scurgere nazală)
– Secreții postnazale (acumulare de mucus care se scurge în spatele nasului și gâtului)
– Accese de strănut
– Nas înfundat
– Mâncărimi nazale
Aceste simptome durează de obicei tot anul, fiind agravate de unii factori din mediu, de anumite alimente sau medicamente, după cum veți vedea mai jos. Rinita non-alergică poate fi asociată cu unele complicații similare:
– Sinuzită (o inflamație a sinusurilor)
– Disfuncția trompei lui Eustachio
– Infecții cronice ale urechii (otită medie)
– Pierderea mirosului (anosmie)
– Astm
– Apneea obstructivă de somn
Întrucât rinita non-alergică este foarte asemănătoare cu rinita alergică în ceea ce privește simptomele, trebuie făcute teste alergice și de sânge pentru a le deosebi.
Rinita non-alergică: cauze
Cauzele rinitei sunt în continuare un mister pentru medici. Factorii iritanți din mediu sunt principalii declanșatori ai rinitei alergice și non-alergice. Unii sunt regăsiți chiar în interiorul domiciliului, alții la locul de muncă.
Factori din mediu – emisiile poluante ale mașinilor, clorul, fumul de țigară, soluțiile de curățat, praful, lipiciul, produsele de lipit, fixativul, detergenții de rufe, săruri de metale, parfumurile, fumul și ceața, praful de lemn. Acești factori pot cauza de asemenea astmul.
Medicamente – anti-inflamatoare nesteroidiene precum aspirina sau ibuprofenul, anticoncepționalele, medicamente pentru tensiunea arterială, medicamente inhibitoare și beta-blocante, calmante, antidepresive, medicamente pentru disfuncția erectilă, drogurile (cocaina)
Alimente – alimentele fierbinți (supa), alimentele picante, băuturile alcoolice (berea și vinul).
Schimbările meteorologice – schimbările bruște de temperatură, frigul, umezeala.
Schimbări hormonale – perioada pubertății, perioada menstruală sau sarcina (din a doua lună până la naștere), hipotiroidismul.
Rinită – tratamente naturiste
Foarte important în tratarea rinitei non-alergice este evitarea factorilor declanșatori, enumerați mai sus. Ca remedii naturiste, se pot folosi următoarele:
♣ Irigații nazale. Irigarea nasului cu apă sărată este una din cele mai utile terapii naturiste pentru rinita non-alergică și în special pentru scurgerile postnazale. Aceasta reduce inflamația țesuturilor sinuzale și congestia nazală. În plus, spală secrețiile nazale întărite, iritanții (polenurile, fumul), bacteria, crustele din nas și sinusuri. Soluția pentru irigarea nasului se poate prepara din 2-3 lingurițe de sare neiodată și 1 pahar de apă distilată la temperatura camerei. Se poate adăuga și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Irigațiile nazale pot fi făcute de mai multe ori pe zi. Soluția se poate păstra în cameră. Se amestecă înainte de fiecare folosire.
♣ Suc de sfeclă. Se amestecă 3 linguri de suc de sfeclă proaspăt stors cu 1 linguriță de miere de albine. Se pun câte 2-3 picături din acest amestec, de 3-4 ori pe zi. Acest tratament se poate face până la dispariția simptomelor.
♣ Ulei de rozmarin. Acesta se prepară în casă. Se pune 1 lingură de plantă mărunțită la macerat în 100 ml de ulei de măsline, timp de 21 de zile. Recipientul se agită zilnic. La finalul acestei perioade, uleiul se strecoară și se pune câte 1 picătură în fiecare nară, de 3-4 ori pe zi. Acest tratament se face maxim o săptămână. Are ca efect principal stoparea rinoreei, a scurgerilor nazale.
♣ Unguent nazal. Aceasta este o rețetă mai complexă. Se amestecă 30 g de ulei de cătină cu 5 g de propolis crud, 20 g de ceai de gălbenele, 15 g de unt de cacao și 20 g de miere de albine. Se înmoaie o bucată de vată în acest unguent, și se unge fiecare nară. Se lasă apoi în interior, să acționeze 20 de minute. Acest procedeu se face o dată pe zi, seara, înainte de culcare.
♣ Ceai mixt. Se amestecă 1 pachet de ceai de salvie cu ½ pachet de ceai de flori de tei și ½ pachet de ceai flori de soc. Se iau 3 linguri din acest amestec și se pun la infuzat într-un ibric cu 3 căni de apă clocotită. Se acoperă cu capacul și se lasă peste noapte. A doua zi, ceaiul se strecoară și se împarte în 3 doze egale. Se bea 1 cană de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese.
Prieten al Sanatatii din natura,
pregateste-te de iarna!
Afla puterea miraculoasa a ardeiului iute!
Vezi cum congestia din rinita, sinuzita, raceala, gripa sau migrena este remisa Natural, in minute fara Dependenta sau Obisnuinta!
Afla mai multe aici
http://capsioplus.weebly.com