Cele mai bune ceaiuri pentru alergii și congestie nazală

Alergiile respiratorii se manifestă prin simptome extrem de neplăcute: rinoree, lăcrimare excesivă, mâncărimi nazale și oculare, nas înfundat, crize de strănuturi, secreții post-nazale.

Factorii care pot declanșa reacții alergice sunt polenurile din flori și plante, praful, mucegaiurile, părul de animale etc.

Ceaiuri pentru alergii: Topntp26 – www.freepik.com

Sistemul imunitar poate reacționa negativ și la ați alergeni, precum alimente, înțepături de insecte, medicamente (ex. penicilină) sau latex.

Cele mai bune ceaiuri contra alergiilor

Atunci când alegeți un ceai pentru ameliorarea simptomelor de alergie respiratorie, optați pentru plante cu proprietăți antiinflamatoare, antihistaminice și antioxidante.

Citește și: COACĂZUL negru – la fel de eficient ca INDOMETACIN în reducerea INFLAMAȚIILOR și ALERGIILOR

Ceaiul Rooibos

Rooibos este bogat în vitamina C, un nutrient care susține sistemul imunitar în lupta contra rinitei alergice.

Mai mult decât atât, conține quercetină, un antioxidant-cheie pentru combaterea reacțiilor alergice. Quercetina are mai precis proprietăți antihistaminice, dar și antiinflamatoare, prin care reduce congestia nazală.

Acest compus se găsește și în ceaiul negru, dar și în multe alimente, precum: struguri negri, zmeură, nectarine, broccoli, ceapă roșie și vinul roșu.

Ceaiul Rooibos este cultivat în Africa de Sud. Nu conține cafeină precum ceaiul verde și poate fi consumat chiar și la ore mai târzii.

Citește și: Dieta PALEO pentru cei cu boli AUTOIMUNE sau ALERGII – alimente permise și interzise

Ceaiul de urzică

Urzica este una din cele mai bune plante pentru controlul alergiilor. Reduce inflamația și congestia, iar studiile au arătat că persoanele care consumă extract de rădăcină de urzică raportează o îmbunătățire a simptomelor de alergie.

O altă plantă cu efecte antihistaminice este trei-frați-pătați. Se poate găsi la magazinele naturiste și sub formă de tinctură, inclusiv în combinație cu mai multe plante.

Ceaiul verde

Această băutură este considerată extrem de sănătoasă, datorită conținutului bogat în antioxidanți. Polifenolii regăsiți în frunzele de ceai verde scad riscul multor boli severe.

Un compus principal din ceaiul verde (EGCG) a demonstrat proprietăți antiinflamatoare. Acesta ajută la desfundarea căilor respiratorii și atenuarea alergiilor de sezon.

Se poate adăuga puțin oțet de mere pentru a obține un remediu și mai bun împotriva alergiilor.

Ceaiul de mentă

Nici o altă plantă nu aduce la fel de multă prospețime la nivelul gustului și a mirosului decât menta. Ceaiul de mentă reduce respirația șuierătoare și strănutul. Totodată, are efect antiinflamator.

Poate fi îmbunătățit prin adăugarea de turmeric și miere. Turmericul conține curcumină, un compus extrem de eficient împotriva inflamațiilor.

Citește și: REȚETĂ din 2 PLANTE pentru reducerea ALERGIILOR respiratorii

Inclusiv ghimbirul poate fi util contra simptomelor de alergie și sinuzită, datorită conținutului de 6-gingerol.

Ceaiul cald în general creează o senzație de confort și îmbunătățire a stării de spirit. Pentru unele persoane, ceaiul poate funcționa ca un placebo, deoarece dă impresia că are un efect pozitiv și face bine sănătății.

Ceaiul poate fi un remediu util pentru cei cu alergii deoarece induce o stare de relaxare și calmează simptomele neplăcute.

Surse:

1. Erika Marty, The Best Tea For Allergies: Fight Sneezing and Congestion, Cup of Leaf: https://www.cupandleaf.com/blog/best-tea-for-allergies

2. Mayo Clinic, Allergies: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/allergies/symptoms-causes/syc-20351497

3. Scott Frothingham, Debra Rose Wilson, Tea for Allergies: An Alternative Remedy for Symptom Relief, Healthline: https://www.healthline.com/health/tea-for-allergies

4. Lauren Martin, Anne Thiel, QUERCETIN IN FOOD AS COMPARED TO SUPPLEMENTATION, Integrative pro: https://www.integrativepro.com/Resources/Integrative-Blog/2017/Quercetin-Food-Compared-Supplementation

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.