Griș de mei cu lapte, desertul copilăriei – în varianta fără gluten, zahăr și lactoză
Această rețetă de griș cu lapte pe care v-o recomand este dedicată special copiilor și adulților care au intoleranțe sau alergii alimentare.
Acum există pe piață diverse sortimente de griș fără gluten. Eu vă propun pentru această rețetă grișul de mei. Meiul este nu doar gustos, ci și deosebit de nutritiv și sănătos.
În locul laptelui de vacă se poate folosi lapte de cocos, lapte de migdale sau altă băutură vegetală. Cu laptele de cocos grișul iese foarte bun la gust.
Zahărul poate fi și el înlocuit cu eritritol, green sugar sau stevia. Eu folosesc de obicei o combinație de eritritol cu stevia și am rezultate foarte bune.
Cuprins
Griș cu lapte fără gluten, zahăr, lactoză – rețetă
Ingrediente
• 35-50 g de griș de mei (vi-l recomand pe acesta, ecologic)
• 200 ml de lapte de cocos (vi-l recomand pe acesta ecologic la ofertă)
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
• esență de vanilie naturală
Mod de preparare
Turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați grișul de mei și amestecați bine cu un tel. Puneți vasul pe aragaz, la foc mediu. Amestecați des.
Lăsați grișul de mei să fiarbă circa un sfert de oră. Ajustați consistența preparatului după gust. Dacă vreți să fie mai moale, mai adăugați lapte.
Dacă vreți să fie mai gros, mai puneți griș. La final se adaugă îndulcitorul și esența de vanilie. Se lasă să mai dea câteva clocote, apoi se stinge focul.
Grișul cu lapte se toarnă în boluri sau cupe și se lasă la răcorit. Îl puteți servi cu dulceață pe deasupra. Cei de la Dacia Plant au numeroase sortimente de dulceață fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Alte tipuri de griș fără gluten
Pentru diversificarea alimentației, vă recomand să rotiți sortimentele de griș fără gluten.
Pe lângă cel din mei, puteți folosi griș de orez integral sau griș de hrișcă. Aceste sortimente sunt nu doar sănătoase, ci și nutritive și gustoase.