Tartă de post din năut cu roșii și ardei – fără gluten, fără ulei
Când vin posturile, întotdeauna prepar câte ceva cu făină de năut. Este bogată în proteine și foarte sățioasă și versatilă.
Nu conține gluten, dar leagă foarte bine compozițiile și aluaturile. Ba încă și crește la fel ca făina de grâu, dacă o asociezi cu drojdie proaspătă sau uscată.
Vă las aici o rețetă simplă de tartă din făină de năut cu roșii și ardei. Se poate prepara și cu alte legume, pe care le aveți prin frigider.
La finalul articolului v-am lăsat alte câteva idei de rețete cu făină de năut pe care ați putea să le încercați.
Cuprins
Tartă de post din năut cu roșii și ardei – rețetă
Ingrediente
• 3 roșii
• 2 morcovi
• 1 ardei kapia
• 2 căni de apă minerală
• 2 căni de făină de năut (făină de năut)
• 10 g de drojdie proaspătă (sau 1 pliculeț de drojdie uscată)
• opțional: fulgi de drojdie inactivă (v-i recomand pe aceștia, la ofertă)
• condimente: sare, busuioc, oregano, curry, piper
Mod de preparare
Pregătiți mai întâi compoziția pentru tartă, pentru a o lăsa puțin la odihnit. Puneți drojdia într-un bol mic. Adăugați puțină apă și lăsați-o la înmuiat.
Turnați restul de apă într-un bol. Adăugați făina de năut și amestecați bine, cu un tel.
Când drojdia s-a înmuiat, se pune în compoziție și se amestecă din nou foarte bine, până se dizolvă complet. Acoperiți vasul și lăsați compoziția în repaos circa 1 oră.
Pregătiți celelalte ingrediente. Spălați roșiile și ardeiul și tăiați-le cubulețe. Morcovii se decojesc și se dau prin răzătoarea cu găuri mici.
După ce a trecut o oră, adăugați morcovii în compoziție și omogenizați. Turnați apoi compoziția într-o tavă dreptunghiulară sau pătrată, medie (tapetată cu hârtie de copt).
Presărați pe toată suprafața cubulețele de roșii, apoi cele de ardei. Dacă vreți să folosiți ulei, puteți picura puțin acum, deasupra tartei.
Dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. Este gata când se rumenește deasupra. Se lasă la răcit complet, apoi se taie. O puteți porționa în pătrate, mai mici sau mai mari.
Această tartă din făină de năut, roșii și ardei este deosebit de gustoasă. O puteți servi ca atare, sau cu murături, salate de verdețuri, cu ketchup sau diferite sosuri.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu făină de năut, pe care vă recomand să le încercați:
Tartă din făină de năut și bureți – fără ulei, fără gluten
Omletă fără ouă, din făină de năut și roșii (omletă vegană)
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten