Prăjitură siropoasă, cu o legumă ascunsă – fără făină, zahăr, ouă sau lactate

Această prăjitură siropoasă conține o legumă pe care nimeni nu o va ghici. Nici după culoare, nici după textură sau gust!

Este atât de bine ascunsă în rețetă, încât nimeni nu va ști că este acolo. Prăjitura este foarte reușită, în ciuda simplității sale. Este ieftină, economică și ușor de preparat.

Prajitura fara zahar si faina cu o leguma ascunsa

Imagine sugestiva: Prajitura fara zahar si faina cu o leguma ascunsa: Azerbaija stockers

Are o textură umedă, suculentă și o aromă deosebită. Nu conține făină, ouă, lapte, zahăr sau ulei. Este așadar un desert cât se poate de natural și sănătos.

Rețeta originală este cu rădăcină de yuca. I se mai spune manioc sau cassava. La noi nu se găsește, însă poate fi înlocuită cu altă rădăcinoasă.

M-am gândit că un înlocuitor potrivit ar fi păstârnarcul. La fel ca yuca, păstârnacul este bogat în fibre și alb la culoare. În plus, este dulce la gust și foarte aromat.

Prăjitură siropoasă cu păstârnac – rețetă

Ingrediente

• 3 căni de păstârnac ras (450 g)
• 220 g de fulgi de cocos (vi-i recomand pe aceștia ecologici)
• 250 ml de lapte de cocos sau cremă de cocos
• 190 g de sirop de agave sau sirop de arțar (vi-l recomand pe acesta ecologic, cu gust intens) sau sirop de arțar
• 2 lingurițe de praf de copt
• 1 lingură de coajă de portocală sau lămâie rasă
• extract de vanilie, după gust

Mod de preparare

Curățați rădăcinile de păstârnac de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari, într-un bol adânc.

Adăugați peste el fulgii de cocos, laptele de cocos, siropul și praful de copt. Amestecați bine cu un tel, apoi puneți extractul de vanilie și coaja rasă de citrice. Compoziția este gata.

Se toarnă într-o tavă / formă unsă cu ulei. Pentru această prăjitură ar merge să folosiți o tavă tip guguluf.

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Presați cu dosul linguri și nivelați deasupra. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 50-55 de minute. Trebuie să fie ușor fermă la atingere deasupra și aurie la culoare.

După ce s-a răcorit, se răstoarnă pe o farfurie întinsă. Se taie și se servește. Puteți să-i mai puneți puțin sirop pe deasupra dacă vreți, sau miere.

Este bună și caldă și rece. După ce stă la frigider, devine mai fermă.

Prăjitura este moale, fragedă, suculentă. Arată ca o budincă, dar cu textura dată de rădăcinoase și de fulgii de cocos.

Prajituri cu fructe

Prajituri cu fructe

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu legume, pe care vă recomand să le încercați:

Negresă umedă fără zahăr, făină sau ulei –  cu un ingredient surpriză!
Banana bread fără zahăr, cu dovlecei – vegan, făină de grâu, fără ulei
Negresă din năut – desert sănătos de post, fără zahăr, făină, ulei
Brioșe de ciocolată vegane, fără zahăr – nimeni nu va ști că ai pus și dovlecei în ele!
Nimeni nu va ști că ai pus fasole în ea – negresă delicioasă fără zahăr, lactate, ouă!

Sursă rețetă: Recetas de Gri, Cea mai bună prăjitură fără gluten și fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=mvmdxIoLkQE&ab_channel=RecetasdeGri

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.