Articole despre 'sfecla'

SALATĂ cu SFECLĂ în straturi – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Sfecla roșie nu este numai savuroasă și atractivă din punct de vedere vizual, ci și deosebit de sănătoasă. Este în mod deosebit benefică pentru sistemul cardiovascular. Antioxidanții pe care rădăcina și frunzele îi conțin previn bolile arteriale coronariene și accidentele […]

SALATĂ de SFECLĂ, MORCOV și MĂR – rețetă + beneficii

// 1

Sfecla, morcovul și mărul sunt o combinație folosită în rețeta unui suc renumit în întreaga lume, cunoscut sub numele de „Miracle drink” („Băutura miraculoasă”). Nutriționista Lokendra Tomar de la Weight Loss Clinic din New Delhi consideră această asociere de ingrediente […]

SFECLĂ roșie călită cu USTUROI

// 1

Dacă vă place sfecla roșie, puteți adăuga pe lista rețetelor de sezon și această mâncărică simplă, dulce la gust și deosebit de aromată. Poate fi consumată ca atare, întrucât este destul de sățioasă, ca gustare, ca garnitură sau chiar ca […]

Cum să faci PUDRĂ de SFECLĂ roșie (+ utilizări)

// Adaugă comentariu

Pudra de sfeclă roșie este un supliment alimentar inedit apărut pe piața românească. Bogată în antioxidanți, sfecla roșie contribuie la întărirea și menținerea sănătății. Conține vitamine din complexul B, fier, potasiu, calciu, magneziu și fosfor. Datorită fibrelor, sfecla facilitează procesul […]

SFECLA roșie previne îmbătrânirea CREIERULUI

// Adaugă comentariu

Sfecla roșie este unul din alimentele care luptă cu îmbătrânirea prematură și combat procesele degenerative asociate cu înaintarea în vârstă. Efectele sale anti-îmbătrânire se datorează antioxidanților puternici conținuți, care protejează celulele organismului de daunele radicalilor liberi și ale stresului oxidativ. […]

SFECLĂ cu sos de IAURT și USTUROI – o rețetă inedită

// Adaugă comentariu

Această rețetă, gata în 20 de minute, este recomandată de expertul George Mateljan, cunoscut în toată lumea pentru sfaturile sale de mare preț în gătirea și consumarea legumelor într-o formă cât mai nutritivă și gustoasă. Rețetele sale sunt simple și pline […]

CIORBĂ de SFECLĂ ca la Muntele Athos

// Adaugă comentariu

Toți cei care au avut prilejul să mănânce la o mănăstire, fie ca invitat la hramul bisericii, fie ca pelerin, mărturisesc că a fost o experiență unică. Mâncarea de la mănăstire este întotdeauna mai gustoasă și mai bună, chiar dacă […]

Da, SFECLA roșie poate fi consumată și de DIABETICI

// Adaugă comentariu

Sfecla roșie este un aliment curativ, utilizat în scop terapeutic încă din antichitate. Datorită proprietăților ei profilactice și medicinale remarcabile, foarte multe persoane care suferă de diabet se întreabă dacă pot consuma sfeclă roșie, având în vedere faptul că această […]

Ceva mai bun decât CAFEAUA

// Adaugă comentariu

În timpul celui de-al doilea război mondial, ingredientele de bază pentru cafea erau ghindele și cerealele. Băuturile din cereale prăjite sau fermentate erau de asemenea utilizate în trecut ca tonice și stimulente ale energiei. Alte alimente folosite în decursul istoriei […]

SFECLA roșie le apără pe femei de CANCER

// Adaugă comentariu

Nu este o noutate faptul că sfecla roșie are puterea de a lupta împotriva cancerului. Primul studiu care a demonstrat capacitatea anticancerigenă puternică a sfeclei a fost realizat în anul 1950, de o echipă de cercetători de la Departamentul Pentru Boli […]

Chipsuri de SFECLĂ la cuptor

// Adaugă comentariu

Propunem această rețetă consumatorilor înrăiți de chipsuri. Este o variantă mult mai sănătoasă pentru chipsurile din comerț, îmbibate în sare, care conțin foarte mulți aditivi periculoși. Sfecla roșie coaptă în cuptor este mult mai dulce și mai aromată decât atunci […]