Articole despre 'sfecla'

Sucul de sfeclă – efecte secundare posibile

// Adaugă comentariu

Sucul de sfeclă roșie este considerat un tonic excelent pentru persoanele anemice. Hipertensivii îl apreciază pentru efectul său hipotensiv natural. Această băutură are de asemenea proprietăți anticancerigene și hepatoprotectoare. Un pahar cu suc de sfeclă roșie (136 g) conține: – […]

SALATĂ cu SFECLĂ în straturi – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Sfecla roșie nu este numai savuroasă și atractivă din punct de vedere vizual, ci și deosebit de sănătoasă. Este în mod deosebit benefică pentru sistemul cardiovascular. Antioxidanții pe care rădăcina și frunzele îi conțin previn bolile arteriale coronariene și accidentele […]

SALATĂ de SFECLĂ, MORCOV și MĂR – rețetă + beneficii

// 1

Sfecla, morcovul și mărul sunt o combinație folosită în rețeta unui suc renumit în întreaga lume, cunoscut sub numele de „Miracle drink” („Băutura miraculoasă”). Nutriționista Lokendra Tomar de la Weight Loss Clinic din New Delhi consideră această asociere de ingrediente […]

SFECLĂ roșie călită cu USTUROI

// 1

Dacă vă place sfecla roșie, puteți adăuga pe lista rețetelor de sezon și această mâncărică simplă, dulce la gust și deosebit de aromată. Poate fi consumată ca atare, întrucât este destul de sățioasă, ca gustare, ca garnitură sau chiar ca […]

Cum să faci PUDRĂ de SFECLĂ roșie (+ utilizări)

// Adaugă comentariu

Pudra de sfeclă roșie este un supliment alimentar inedit apărut pe piața românească. Bogată în antioxidanți, sfecla roșie contribuie la întărirea și menținerea sănătății. Conține vitamine din complexul B, fier, potasiu, calciu, magneziu și fosfor. Datorită fibrelor, sfecla facilitează procesul […]

SFECLA roșie previne îmbătrânirea CREIERULUI

// Adaugă comentariu

Sfecla roșie este unul din alimentele care luptă cu îmbătrânirea prematură și combat procesele degenerative asociate cu înaintarea în vârstă. Efectele sale anti-îmbătrânire se datorează antioxidanților puternici conținuți, care protejează celulele organismului de daunele radicalilor liberi și ale stresului oxidativ. […]

SFECLĂ cu sos de IAURT și USTUROI – o rețetă inedită

// Adaugă comentariu

Această rețetă, gata în 20 de minute, este recomandată de expertul George Mateljan, cunoscut în toată lumea pentru sfaturile sale de mare preț în gătirea și consumarea legumelor într-o formă cât mai nutritivă și gustoasă. Rețetele sale sunt simple și pline […]

CIORBĂ de SFECLĂ ca la Muntele Athos

// Adaugă comentariu

Toți cei care au avut prilejul să mănânce la o mănăstire, fie ca invitat la hramul bisericii, fie ca pelerin, mărturisesc că a fost o experiență unică. Mâncarea de la mănăstire este întotdeauna mai gustoasă și mai bună, chiar dacă […]

Da, SFECLA roșie poate fi consumată și de DIABETICI

// Adaugă comentariu

Sfecla roșie este un aliment curativ, utilizat în scop terapeutic încă din antichitate. Datorită proprietăților ei profilactice și medicinale remarcabile, foarte multe persoane care suferă de diabet se întreabă dacă pot consuma sfeclă roșie, având în vedere faptul că această […]