Sfecla este cunoscută pentru acțiunea sa diuretică și depurativă. Ajută la curățarea sângelui, eliminarea toxinelor și a metalelor grele și radioactive din corp. Tonifică activitatea ficatului și îl ajută să dizolve grăsimea de depozit. Datorită efectului stimulent asupra sucurilor gastrice, […]
Articole despre 'sfecla'
Sirop de sfeclă cu lămâie și miere – rețetă pentru sănătatea inimii și a sângelui
Sfecla roșie îmbunătățește mai multe aspecte ale sănătății. Sucul extras din rădăcina ei are potențial în combaterea hipertensiunii arteriale, diabetului și cancerului. Un preparat valoros din sfeclă pe care îl puteți face în casă este siropul de sfeclă cu lămâie […]
Salată de sfeclă cu morcov și nuci – tonică, imunitară, anti-anemică
Sfecla este una din legumele preferate din sezonul rece. Din ea putem face tot felul de salate hrănitoare, tonice și vitaminizante. Se combină foarte bine cu morcov, hrean, măr, mazăre, castraveți murați, boabe de porumb și alte ingrediente. Vă prezentăm […]
Salată de sfeclă cu fasole boabe – o rețetă cu multe beneficii!
O salată foarte bogată în nutrienți, potrivită în vremea posturilor, este salata de sfeclă și fasole boabe. Combinația este cât se poate de reușită, atât ca textură, cât și ca aromă. Rețeta este inspirată din bucătăria rusească, unde sfecla roșie […]
Salată de sfeclă, morcov și spanac
Salata de sfeclă, morcov și spanac este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sănătoasă. Vibrantă, suculentă, tonică, plină de vitamine și antioxidanți. Sfecla protejează sistemul cardiovascular și rinichii Sfecla roșie nu trebuie să lipsească din salatele noastre, […]
Sfecla roșie îmbunătățește funcția pulmonară și respiratorie
√ Articol documentat Dr. Joseph Mercola a publicat recent un articol despre beneficiile consumului de sfeclă asupra funcției respiratorii, bazat pe un studiu apărut în august 2020 în „The Physiology Journal”. Efectele sfeclei roșii asupra plămânilor sunt atribuite nitraților. Pe […]
Salată de sfeclă roșie, grepfrut și tofu – rețetă + beneficii
Salata de sfeclă, grepfrut și tofu afumat este o salată plină de culoare și prospețime, ideală pentru sezonul rece când organismul are nevoie de alimente bogate în vitamine și antioxidanți. Sfecla roșie poate aduce în dietă nutrienți importanți precum: vitamina […]
Sucul de sfeclă – efecte secundare posibile
Sucul de sfeclă roșie este considerat un tonic excelent pentru persoanele anemice. Hipertensivii îl apreciază pentru efectul său hipotensiv natural. Această băutură are de asemenea proprietăți anticancerigene și hepatoprotectoare. Un pahar cu suc de sfeclă roșie (136 g) conține: – […]
SALATĂ cu SFECLĂ în straturi – rețetă de post
Sfecla roșie nu este numai savuroasă și atractivă din punct de vedere vizual, ci și deosebit de sănătoasă. Este în mod deosebit benefică pentru sistemul cardiovascular. Antioxidanții pe care rădăcina și frunzele îi conțin previn bolile arteriale coronariene și accidentele […]
SALATĂ de SFECLĂ, MORCOV și MĂR – rețetă + beneficii
Sfecla, morcovul și mărul sunt o combinație folosită în rețeta unui suc renumit în întreaga lume, cunoscut sub numele de „Miracle drink” („Băutura miraculoasă”). Nutriționista Lokendra Tomar de la Weight Loss Clinic din New Delhi consideră această asociere de ingrediente […]
SFECLA roșie – un aliment ANTI-INFLAMATOR, ANTI-CANCERIGEN și ALCALINIZANT puternic
Sfecla roșie are un conținut nutrițional extrem de variat. Conține fier, vitamina C, vitamine din complexul B, acid folic, mangan, potasiu, cupru, magneziu, fibre și proteine. Sfecla roşie – Indicaţii terapeutice Consumul de sfeclă a fost asociat cu reducerea inflamațiilor interne, […]
SFECLĂ roșie călită cu USTUROI
Dacă vă place sfecla roșie, puteți adăuga pe lista rețetelor de sezon și această mâncărică simplă, dulce la gust și deosebit de aromată. Poate fi consumată ca atare, întrucât este destul de sățioasă, ca gustare, ca garnitură sau chiar ca […]
Cum să faci PUDRĂ de SFECLĂ roșie (+ utilizări)
Pudra de sfeclă roșie este un supliment alimentar inedit apărut pe piața românească. Bogată în antioxidanți, sfecla roșie contribuie la întărirea și menținerea sănătății. Conține vitamine din complexul B, fier, potasiu, calciu, magneziu și fosfor. Datorită fibrelor, sfecla facilitează procesul […]
Salată de SFECLĂ coaptă, brânză FETA și VERDEAȚĂ – benefică pentru sănătatea MENTALĂ și EMOȚIONALĂ
Una din cele mai bune metode de a prepara termic sfecla roșie este prin coacerea acesteia în cuptor. Fierberea în apă distruge o mare parte din nutrienți, îndeosebi vitaminele solubile în apă. Prin coacere, sfecla capătă o aromă mai intensă […]
Salată mediteraneană de sfeclă roșie cu iaurt și usturoi
Nu toată lumea agreează gustul pământiu de sfeclă. În combinația pe care v-o prezentăm, această legumă sănătoasă și plină de nutrienți devine incredibil de savuroasă. Coacerea în cuptor îi amplifică aromele, iar adaosul de iaurt și usturoi schimbă cu totul […]