Cura cu sfeclă pentru reglarea digestiei și tensiunii arteriale – dr. Eugen Giurgiu

Sfecla este cunoscută pentru acțiunea sa diuretică și depurativă.

Ajută la curățarea sângelui, eliminarea toxinelor și a metalelor grele și radioactive din corp. 

Cura cu sfecla pentru reglarea digestiei si tensiunii arteriale

Cura cu sfecla pentru reglarea digestiei si tensiunii arteriale

Tonifică activitatea ficatului și îl ajută să dizolve grăsimea de depozit. Datorită efectului stimulent asupra sucurilor gastrice, sfecla remediază digestia dificilă.

Conține celuloză, o fibră cu acțiune detoxifiantă, care ușurează digestia și îmbunătățește funcția tractului intestinal. Este indicată în constipații și indigestii. Combate de asemenea obezitatea.

Sfecla este de asemenea renumită pentru efectele sale benefice asupra sistemului cardivascular. Are proprietăți hipotensive ușoare. Conține zinc, un mineral care previne infarctul miocardic.

Includerea ei în dietă ajută la prevenirea bolilor de sânge. Contribuie la eliminarea depunerilor de colesterol în pereții arteriali.

Citește și – Cura cu sfeclă pentru hipertensiune arterială – dr. Eugen Giurgiu

Cura cu sfeclă pentru digestie și tensiunea arterială

Pentru a face această cură aveți nevoie de 3-4 sfecle potrivite. Curățați-le de coajă și clătiți-le cu apă. Tăiați-le apoi în felii subțiri.

Puneți-le într-un borcan de 3 litri. Turnați peste ele apă rece, lăsând un spațiu de 2 degete deasupra.

Acoperiți gura borcanului cu o bucată de tifon. Așezați borcanul într-un loc călduros din casă. Sfecla trebuie să stea la macerat o săptămână.

În această perioadă este necesar să amestecați conținutul cu o lingură de lemn. După cele 7 zile, strecurați lichidul care a devenit roșiatic. Transferați-l în sticle și păstrați-le la frigider.

Se poate bea din acest macerat câte 2-3 pahare pe zi. Autorul spune că nu există restricții la consumarea acestui preparat natural.

Pentru a nu întrerupe cura, pregătiți din timp următorul borcan cu macerat.

Cura poate fi ținută pe o perioadă îndelungată. Dr. Giurgiu spune că după 5-6 luni se poate regla digestia și tensiunea arterială.

Citește – Macerat de sfeclă contra depunerilor de colesterol – dr. Eugen Giurgiu

Precauții și contraindicații

Dacă aveți calculi renali, evitați consumul de sfeclă crudă. Această legumă este interzisă persoanelor cu pietre din oxalați, sau cu predispoziție la formarea acestor tipuri de calciu.

Surse articol:

1. Eugen Giurgiu, Sfecla roșie, Cele mai Folosite 17 Plante pentru Vindecare, Editura Meteor Press, București, 2019, pp. 234-244
2. Muhammad Shoaib Akhtar, Beenish Israr, Nighat Bhatty & Amanat Ali (2011) Effect of Cooking on Soluble and Insoluble Oxalate Contents in Selected Pakistani Vegetables and Beans, International Journal of Food Properties, 14:1, 241-249, DOI: 10.1080/10942910903326056

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.