Pudra de sfeclă roșie este un supliment alimentar inedit apărut pe piața românească. Bogată în antioxidanți, sfecla roșie contribuie la întărirea și menținerea sănătății. Conține vitamine din complexul B, fier, potasiu, calciu, magneziu și fosfor. Datorită fibrelor, sfecla facilitează procesul […]
Articole despre 'sfecla'
Salată de SFECLĂ coaptă, brânză FETA și VERDEAȚĂ – benefică pentru sănătatea MENTALĂ și EMOȚIONALĂ
Una din cele mai bune metode de a prepara termic sfecla roșie este prin coacerea acesteia în cuptor. Fierberea în apă distruge o mare parte din nutrienți, îndeosebi vitaminele solubile în apă. Prin coacere, sfecla capătă o aromă mai intensă […]
Salată mediteraneană de sfeclă roșie cu iaurt și usturoi
Nu toată lumea agreează gustul pământiu de sfeclă. În combinația pe care v-o prezentăm, această legumă sănătoasă și plină de nutrienți devine incredibil de savuroasă. Coacerea în cuptor îi amplifică aromele, iar adaosul de iaurt și usturoi schimbă cu totul […]
Sfecla roșie previne îmbătrânirea creierului
Sfecla roșie este unul din alimentele care luptă cu îmbătrânirea prematură și combat procesele degenerative asociate cu înaintarea în vârstă. Efectele sale anti-îmbătrânire se datorează antioxidanților puternici conținuți, care protejează celulele organismului de daunele radicalilor liberi și ale stresului oxidativ. […]
SFECLĂ cu sos de IAURT și USTUROI – o rețetă inedită
Această rețetă, gata în 20 de minute, este recomandată de expertul George Mateljan, cunoscut în toată lumea pentru sfaturile sale de mare preț în gătirea și consumarea legumelor într-o formă cât mai nutritivă și gustoasă. Rețetele sale sunt simple și pline […]
CIORBĂ de SFECLĂ ca la Muntele Athos
Toți cei care au avut prilejul să mănânce la o mănăstire, fie ca invitat la hramul bisericii, fie ca pelerin, mărturisesc că a fost o experiență unică. Mâncarea de la mănăstire este întotdeauna mai gustoasă și mai bună, chiar dacă […]
Da, SFECLA roșie poate fi consumată și de DIABETICI
Sfecla roșie este un aliment curativ, utilizat în scop terapeutic încă din antichitate. Datorită proprietăților ei profilactice și medicinale remarcabile, foarte multe persoane care suferă de diabet se întreabă dacă pot consuma sfeclă roșie, având în vedere faptul că această […]
Sirop de SFECLĂ și MIERE – un remediu simplu pentru ÎNTĂRIREA SĂNĂTĂȚII
Sfecla roșie este o sursă formidabilă de nutrienți care ajută la menținerea și redobândirea sănătății, rezistenței și forței pierdute în urma unei boli. Are un potențial curativ atât de mare, încât este folosită inclusiv ca remediu împotriva cancerului și tumorilor. […]
Ceva mai bun decât CAFEAUA
În timpul celui de-al doilea război mondial, ingredientele de bază pentru cafea erau ghindele și cerealele. Băuturile din cereale prăjite sau fermentate erau de asemenea utilizate în trecut ca tonice și stimulente ale energiei. Alte alimente folosite în decursul istoriei […]
SFECLA roșie le apără pe femei de CANCER
Nu este o noutate faptul că sfecla roșie are puterea de a lupta împotriva cancerului. Primul studiu care a demonstrat capacitatea anticancerigenă puternică a sfeclei a fost realizat în anul 1950, de o echipă de cercetători de la Departamentul Pentru Boli […]
Chipsuri de sfeclă făcute în cuptor
Propunem această rețetă consumatorilor înrăiți de chipsuri. Este o variantă mult mai sănătoasă pentru chipsurile din comerț, îmbibate în sare, care conțin foarte mulți aditivi periculoși. Sfecla roșie coaptă în cuptor este mult mai dulce și mai aromată decât atunci […]
O salată simplă de SFECLĂ și LĂMÂIE pentru detoxifierea FICATULUI și combaterea ANEMIEI
Ficatul nostru are un rol deosebit de important. Acesta filtrează cel puțin 1,4 litri de sânge pe minut. Mai mult, ficatului îi revine cea mai mare parte a efortului de detoxifiere a corpului. Iată de ce este esențial ca ficatul […]
Supă de SFECLĂ rusească – o delicatesă
Această supă de sfeclă se numește Holodnik, și este o rețetă rusească, foarte populară și gustoasă. Există mai multe versiuni. De pildă, pentru anotimpul cald, această supă se prepară cu iaurt în loc de apă (circa 1 litru), și se […]
Salată de SFECLĂ cu FASOLE și prune uscate
În anotimpul rece este bine să mâncăm cât mai multă sfeclă roșie. Această rădăcinoasă ne oferă doze generoase de fier, vitamina C, calciu, mangan, magneziu, potasiu, zinc, cupru, seleniu, fosfor, mangan și multe vitamine din complexul B. Sfecla roșie combate […]
Salată de SFECLĂ roșie, NUCI și stafide
Sfecla roșie este una din cele mai gustoase legume din care putem prepara o salată de sezon. Se combină foarte bine cu morcov, pește marinat în ulei, maioneză sau iaurt. Coptă în coajă la cuptor este mult mai gustoasă și […]