Articole despre 'sfecla'

Cum să faci PUDRĂ de SFECLĂ roșie (+ utilizări)

//Adaugă comentariu

Pudra de sfeclă roșie este un supliment alimentar inedit apărut pe piața românească. Bogată în antioxidanți, sfecla roșie contribuie la întărirea și menținerea sănătății. Conține vitamine din complexul B, fier, potasiu, calciu, magneziu și fosfor. Datorită fibrelor, sfecla facilitează procesul […]

Sfecla rosie previne imbatranirea creierului

Sfecla roșie previne îmbătrânirea creierului

//Adaugă comentariu

Sfecla roșie este unul din alimentele care luptă cu îmbătrânirea prematură și combat procesele degenerative asociate cu înaintarea în vârstă. Efectele sale anti-îmbătrânire se datorează antioxidanților puternici conținuți, care protejează celulele organismului de daunele radicalilor liberi și ale stresului oxidativ. […]

SFECLĂ cu sos de IAURT și USTUROI – o rețetă inedită

//Adaugă comentariu

Această rețetă, gata în 20 de minute, este recomandată de expertul George Mateljan, cunoscut în toată lumea pentru sfaturile sale de mare preț în gătirea și consumarea legumelor într-o formă cât mai nutritivă și gustoasă. Rețetele sale sunt simple și pline […]

CIORBĂ de SFECLĂ ca la Muntele Athos

//Adaugă comentariu

Toți cei care au avut prilejul să mănânce la o mănăstire, fie ca invitat la hramul bisericii, fie ca pelerin, mărturisesc că a fost o experiență unică. Mâncarea de la mănăstire este întotdeauna mai gustoasă și mai bună, chiar dacă […]

Da, SFECLA roșie poate fi consumată și de DIABETICI

//Adaugă comentariu

Sfecla roșie este un aliment curativ, utilizat în scop terapeutic încă din antichitate. Datorită proprietăților ei profilactice și medicinale remarcabile, foarte multe persoane care suferă de diabet se întreabă dacă pot consuma sfeclă roșie, având în vedere faptul că această […]

Ceva mai bun decât CAFEAUA

//Adaugă comentariu

În timpul celui de-al doilea război mondial, ingredientele de bază pentru cafea erau ghindele și cerealele. Băuturile din cereale prăjite sau fermentate erau de asemenea utilizate în trecut ca tonice și stimulente ale energiei. Alte alimente folosite în decursul istoriei […]

SFECLA roșie le apără pe femei de CANCER

//Adaugă comentariu

Nu este o noutate faptul că sfecla roșie are puterea de a lupta împotriva cancerului. Primul studiu care a demonstrat capacitatea anticancerigenă puternică a sfeclei a fost realizat în anul 1950, de o echipă de cercetători de la Departamentul Pentru Boli […]

Chipsuri de sfecla la cuptor

Chipsuri de sfeclă făcute în cuptor

//Adaugă comentariu

Propunem această rețetă consumatorilor înrăiți de chipsuri. Este o variantă mult mai sănătoasă pentru chipsurile din comerț, îmbibate în sare, care conțin foarte mulți aditivi periculoși. Sfecla roșie coaptă în cuptor este mult mai dulce și mai aromată decât atunci […]

Supă de SFECLĂ rusească – o delicatesă

// 1

Această supă de sfeclă se numește Holodnik, și este o rețetă rusească, foarte populară și gustoasă. Există mai multe versiuni. De pildă, pentru anotimpul cald, această supă se prepară cu iaurt în loc de apă (circa 1 litru), și se […]

Salată de SFECLĂ cu FASOLE și prune uscate

//Adaugă comentariu

În anotimpul rece este bine să mâncăm cât mai multă sfeclă roșie. Această rădăcinoasă ne oferă doze generoase de fier, vitamina C, calciu, mangan, magneziu, potasiu, zinc, cupru, seleniu, fosfor, mangan și multe vitamine din complexul B. Sfecla roșie combate […]

Salată de SFECLĂ roșie, NUCI și stafide

//Adaugă comentariu

Sfecla roșie este una din cele mai gustoase legume din care putem prepara o salată de sezon. Se combină foarte bine cu morcov, pește marinat în ulei, maioneză sau iaurt. Coptă în coajă la cuptor este mult mai gustoasă și […]