SALATĂ cu SFECLĂ în straturi – rețetă de post

Sfecla roșie nu este numai savuroasă și atractivă din punct de vedere vizual, ci și deosebit de sănătoasă. Este în mod deosebit benefică pentru sistemul cardiovascular.

Antioxidanții pe care rădăcina și frunzele îi conțin previn bolile arteriale coronariene și accidentele vasculare cerebrale, scad colesterolul și au proprietăți anti-îmbătrânire

Rădăcina este bogată în vitamine din complexul B și în minerale (fier, mangan, cupru, magneziu, potasiu).

_________

salata de sfecla

_

Salată de sfeclă în straturi – rețetă

Ingrediente salată:

• 4 sfecle roșii medii
• 4 morcovi medii
• 4 cartofii medii

Ingrediente maioneză:

• 2-3 buchețele de conopidă fierte
• 200 ml lapte de soia
• 1 cartof fiert
• 5 linguri de ulei de măsline
• 1 vârf de cuțit de turmeric
• suc de lămâie și sare, după gust

Preparare

Spălați toate legumele și fierbeți-le în coajă în suficientă apă cât să le acopere. Este indicat să fierbeți sfecla separat, deoarece culoarea roșie va păta cartoful și morcovii.

Pentru a fi și mai gustoasă și mai bogată în nutrienți, o puteți coace în cuptor, însă necesită mai mult timp.

Cât timp fierb legumele, vă puteți ocupa de maioneza vegetală. Puneți legumele tăiate bucăți mici și laptele de soia în paharul blenderului manual. Adăugați uleiul, sucul de lămâie, turmericul și sarea.

Pasați totul până rezultă o compoziție omogenă. Sau puteți folosi un robot de bucătărie, mixând câteva secunde, până ce legumele se fac pastă.

După ce au fiert legumele, curățați-le de coajă cât sunt calde. Lăsați-le să se răcească bine, apoi dați-le pe răzătoarea cu găuri mari, în boluri separate. Puneți în fiecare bol câte 3 linguri de maioneză și puțină sare și amestecați ușor.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’6286, 3009′ button=’Cumpără aici’]

Salata poate fi asamblată pe un platou elegant, dacă aveți musafiri, într-un vas yena sau într-o tavă. Așezați prima dată un strat de cartofi. Puneți peste el 3-4 linguri de maioneză, nivelați și adăugați un strat de sfeclă. Puneți din nou maioneză și nivelați.

La final, adăugați stratul de morcov. Ungeți cu maioneză și decorați la final salata cu frunze de pătrunjel verde, măsline, ardei gras, etc.

Permiteți legumelor și aromelor să se întrepătrundă lăsând salata în frigider câteva ore. Pentru servire, o puteți tăia ca pe tort (dacă ați folosit un platou rotund), sau pătrățele.

Surse:
1. Alimentația Optimă, Salată În Trei Straturi Cu Sfeclă Roșie Și Maioneză Vegetală
2. Nutrition and You, Beets nutrition facts: https://www.nutrition-and-you.com/beets.html

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.