SFECLĂ roșie călită cu USTUROI

Dacă vă place sfecla roșie, puteți adăuga pe lista rețetelor de sezon și această mâncărică simplă, dulce la gust și deosebit de aromată.

Poate fi consumată ca atare, întrucât este destul de sățioasă, ca gustare, ca garnitură sau chiar ca salată. Are efecte detoxifiante și fortifiante și este binevenită în orice perioadă a anului, dar mai ales în sezonul rece.

Sfeclă Roșie Călită cu Usturoi – Rețetă

Sfecla nu este tolerată ușor de toată lumea, datorită gustului ei pământiu și intens, însă gătită în acest fel se „îmblânzește” și devine foarte „prietenoasă”, inclusiv cu cei mici.

Rețeta este inspirată din bucătăria rusească. De altfel, sfecla roșie este unul din ingredientele centrale din rețete rușilor, renumiți pentru salatele lor apetisante și deosebit de aspectuoase.

______________________________________________________________________________________________________

Mâncare de sfeclă roșie – rețetă

Ingrediente

• 3 sfecle potrivite
• 1 ceapă
• 3 căței de usturoi
• 50 ml de ulei
• 1 roșie sau 1 lingură de bulion
• sare după gust

Preparare

Curățați sfecla roșie, spălați-o și dați-o pe răzătoarea cu găuri mari. Decojiți ceapa și tăiați-o solzișori.

Puneți puțin ulei în tigaie și căliți ceapa câteva minute. După ce s-a înmuiat, adăugați usturoiul zdrobit sau tocat mărunt și mai lăsați amestecul pe foc 1 minut.

Adăugați sfecla rasă și amestecați până la incorporare. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați sfecla să se călească la foc potrivit circa 10 minute.

Amestecați după 5 minute și încă o dată la final. Adăugați apoi roșiile tocate cubulețe sau pasta de roșii și amestecați. Căliți totul fără capac încă 10 minute.

Adăugați sare și piper, dacă doriți, apoi stingeți focul și puneți din nou capacul. Lăsați mâncărica la „infuzat” câteva minute, pentru a-și dezvolta aromele. Este bună caldă, dar mult mai aromată și dulce când se servește rece.

Dacă vă plac mâncărurile mai picante, o puteți condimenta cu hrean ras sau ardei iute, sau adăugați pur și simplu mai mult usturoi.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: LaLena, Sfeclă Roșie Călită: https://www.lalena.ro/reteta/1342/Sfecla-rosie-calita/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Mulțumesc,cred că este f bună,voi încerca și eu.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.