Fasolea verde păstăi în stil grecesc este o mâncare pe care dacă o veți gusta o dată, vă veți îndrăgosti definitiv. În ciuda simplității sale și a ingredientelor banale, rezultatul este impresionant. Fasolakia Lathera Grecii numesc această rețetă „Fasolakia Lathera”. […]
Articole despre 'retete grecesti'
5 rețete de mic-dejun de post din bucătăria grecească
Dacă vă plac mâncărurile grecești, trebuie să notați recomandările de mai jos în caietul vostru cu rețete. Expertul grec în dieta mediteraneană Elena Paraventes le recomandă pentru masa de dimineață. Dieta mediteraneană Dacă vreți ceva deosebit la micul-dejun, cu specific […]
Orez cu praz, în stil grecesc (Prasorizo)
O mâncare potrivită atât pentru zilele friguroase, cât și pentru cele caniculare. Orezul cu praz poate fi servit atât cald, cât și rece. Orezul cu praz – rețetă grecească Rețeta este inspirată din bucătăria grecească. Autoarea este Elena Paravantes, expert […]
Salată de icre grecească „Taramosalata” – mult mai sănătoasă și gustoasă decât cea din comerț să o încerci!
Salata de icre în stil grecesc pe care v-o prezentăm mai jos se numește „Taramosalata”. Se găsește și în magazine, sub numele de „Salata de icre Tarama”. Este foarte bună la gust, însă are atât de mulți aditivi, încât mulți […]
Hortopita, plăcintă cu verdețuri grecească (varianta pentru post)
Hortopita este o plăcintă din verdețuri, specifică bucătăriei grecești. Însă nu este departe de stilul românesc deloc. Se mai numește „plăcintă din ierburi sălbatice”. Ce este Hortopita Hortopita este ca o plăcintă țărănească – o mâncare sățioasă și sănătoasă. Poate […]
Tiropita – plăcintă grecească tradițională cu brânză feta
Tiropita este o plăcintă tradițională grecească, foarte cunoscută. Este la fel de populară ca și Spanakopita, plăcinta cu spanac. Cu toate acestea, Tiropita este considerată favorita zilei, deoarece se poate servi atât la micul-dejun, cât și la prânz sau la […]
Portokalopita – plăcintă grecească siropoasă cu portocale
Deja numele acestei prăjituri ne duce cu gândul la portocale. Portokalopita este un desert delicios care se prepară în Grecia. Nu doar gustul și textura prăjiturii sunt inedite, ci și modul de preparare. Această plăcintă este extrem de siropoasă, aromată […]
Omletă grecească, cu roșii și brânză feta (Strapatsada)
√ Articol documentat Fiecare popor are felul său de a prepara o anumită rețetă. Puține sunt mâncărurile care păstrează aceeași listă de ingrediente și același mod de pregătire în toată lumea. Inclusiv omleta sau „scrobul” poate fi găsit în diferite […]
PRASOPITA: Plăcintă grecească din praz și brânză feta
Această plăcintă grecească din praz și brânză feta se numește la greci „Prasopita”. Este o rețetă simplă, care poate fi preparată și servită în orice moment al zilei. Plăcintele – în special cele cu brânză – sunt emblematice pentru bucătăria […]
Zucchini la cuptor cu roșii și usturoi – rețetă grecească
√ Articol documentat Cauți o mâncare de post simplă dar gustoasă în același timp? Încearcă această rețetă de zucchini la cuptor cu roșii și usturoi. Autoarea ei este Elena Paravantes, nutriționist premiat și expert în dieta Mediteraneană. O poți pregăti […]
SUPĂ de post cu orez – rețetă grecească
Această rețetă este cu totul deosebită și inedită. Este inspirată din bucătăria grecească și se numește „Avgolemono”. În varianta prezentată mai jos, ea a fost adaptată pentru perioada postului. În rețeta originală se folosește ou și carne de pui. În […]
SPANAKOPITA – plăcintă grecească, cu spanac și brânză
Spanakopita este una din cele mai populare plăcinte din bucătăria grecească. Are o umplutură fină de spanac și brânză și un exterior crocant. Se prepară la fel de ușor ca o plăcintă cu mere și foi cumpărate sau aluat de […]
Plăcintă cu cremă de griș – rețetă grecească
Bougatsa, pe numele ei, este o plăcintă fină, delicată și aromată, inspirată din bucătăria elinească. Este de fapt un desert de patiserie, obținut din foi de plăcintă, servit în Grecia la micul-dejun. Ca umplutură, se poate folosi o cremă de […]
Salată grecească de CASTRAVEȚI – bogată în MINERALE și PROTEINE
Salatele de castraveți sunt apreciate pentru efectul răcoritor și hidratant, dar și pentru prospețimea gustului. Sunt asociate de regulă cu un sos de iaurt și verdețuri aromate, precum mărar sau mentă. Varianta pe care v-o prezentăm în acest articol este ideală pentru […]
Salată GRECEASCĂ, cu boabe de NĂUT
Această salată combină câteva ingrediente extrem de sănătoase, folosite cu regularitate în dieta mediteraneană, care este renumită pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității: roșii, ulei de măsline și măsline, brânză feta și oregano. Ingredientul surpriză este de năutul, […]