Salată grecească de CASTRAVEȚI – bogată în MINERALE și PROTEINE

Salatele de castraveți sunt apreciate pentru efectul răcoritor și hidratant, dar și pentru prospețimea gustului. Sunt asociate de regulă cu un sos de iaurt și verdețuri aromate, precum mărar sau mentă.

Varianta pe care v-o prezentăm în acest articol este ideală pentru vegetarieni și pentru zilele de post. Sosul este preparat din tofu și mei. Salata obținută este foarte gustoasă și hrănitoare.

Salată Grecească de Castraveți

O recenzie realizată de cercetătorii de la School of Radiation Medicine and Public Health – Universitatea Suzhou pe 28 de studii efectuate pe adulți chinezi între anii 1998 și 2008, a arătat că tofu și alte produse pe bază de soia naturală reduc riscul de cancer (cel puțin în cazul cancerului de stomac).

Tofu este foarte bogat în calciu, mangan, cupru, seleniu, fosfor, Omega-3 și proteine. Conține de asemenea cantități bune de fier, magneziu, zinc și vitamina B1.

Meiul este de asemenea o sursă bună de minerale cu efect alcalin asupra organismului: cupru, mangan, magneziu, fosfor, zinc, calciu, fibre și vitamine din grupul BAceastă cereală se digeră foarte ușor și are efecte tonice și energizante.

_____________________________________________________________________________________________________

Salată grecească de castraveți – rețetă

Ingrediente

• 1 castravete mare sau 2 medii
• 1 cană de mei fiert
• 200 g de tofu natur
• 1 legătură de mărar
• 2 linguri de pulbere de usturoi
• 2 lingurițe de suc de lămâie

Preparare

Spălați castravetele și dați-l pe răzătoare într-un bol (sau îl puteți tăia rondele). Adăugați mărarul verde spălat, scurs de apă și tocat fin, și puțină sare. Amestecați și lăsați castraveții în repaus jumătate de oră. (Puteți adăuga în salată și câteva fâșii de ceapă, verde sau roșie).

Puneți brânza tofu, meiul fiert, zeama de lămâie și pulberea de usturoi în blender/robot și mixați până obțineți o cremă omogenă.

După ce au trecut cele 30 de minute, scurgeți castraveții și peste ei adăugați sosul obținut mai sus. Amestecați ușor și serviți imediat.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. The World’s Healthiest Foods, Tofu: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=111

2. The World’s Healthiest Foods, Millet: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=53

3. Sano Vita, Rețete Vegetariene Pentru Sănătate, Sola Scriptura

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.