Salată GRECEASCĂ, cu boabe de NĂUT

Această salată combină câteva ingrediente extrem de sănătoase, folosite cu regularitate în dieta mediteraneană, care este renumită pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității: roșii, ulei de măsline și măsline, brânză feta și oregano.

Ingredientul surpriză este de năutul, care provine din Orientul Mijlociu. Această leguminoasă este cultivată cu precădere în India, Asia, Israel, Palestina, Mexic, dar și în zonele mediteraneene.

Salată Grecească cu Năut

Salată Grecească cu Năut

Boabele de năut au un gust ușor de nucă, iar textura lor fermă și făinoasă le face un adaos excelent la salate. Sunt foarte bogate în proteine, fier, magneziu și vitamina B6, compuși care alungă oboseala și stresul.

Salată grecească cu năut – rețetă

Ingredientele sunt pentru 4 porții dacă salata se consumă ca un fel de mâncare, și nu ca garnitură.

Trebuie consumată în cel mult 3 zile după preparare. De aceea nu trebuie să preparați mai multă decât mâncați o dată sau de două ori.

Ingrediente salată:

• 430 g de năut
• 2 ardei grași
• 1 castravete
• 1 ceapă roșie mică
• 10-12 roșii cherry
• 70 g de măsline
• brânză feta

Ingrediente dressing:

• 2 lingurițe de ulei de măsline
• 2 linguri de suc de lămâie
• 2 căței de usturoi
• 1 linguriță de oregano
• sare și piper după gust

Preparare

Deși este mai comod să cumpărați năut la conservă, gata fiert, este mult mai indicat să cumpărați năut uscat și să-l fierbeți în casă. Dacă nu știți cum se procedează, urmați indicațiile din acest articol.

Puneți boabele de năut fierte scurse bine într-un bol mare de salată, apoi continuați să adăugați și celelalte legume tăiate: ardeii (puteți folosi doi ardei de culoare diferită) și castravetele tăiate cubulețe, ceapa tăiată solzișori, măslinele tăiate în jumătate și brânza fărâmițată între degete sau tăiată cubulețe mici.

Într-un bol separat, preparați dressingul. Amestecați uleiul cu zeama de lămâie, usturoiul zdrobit și oregano. Turnați sosul obținut peste legumele din bol și amestecați până se combină bine. adăugați sare și piper după gust.

Acoperiți bolul cu un capac sau cu o folie de plastic și lăsați salata să stea la rece o oră. Se poate servi și imediat dacă vă grăbiți.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.