Retete culinare

ÎNGHEȚATĂ pe băț cu IAURT, FRUCTE și FULGI de OVĂZ

// 1

Această rețetă dovedește încă o dată că dulciurile pot fi sănătoase, dacă ne dăm silința să le preparăm în casă, folosind ingrediente cât mai naturale. Acest lucru este cu atât mai important pentru părinții care au copii mici și doresc […]

PLĂCINTĂ cu URDĂ și MĂRAR, o plantă care combate DEPRESIA

// Adaugă comentariu

Nenumărate și nebănuite sunt efectele terapeutice ale mărarului. Această plantă aromată conține cantități bune de calciu, fier, mangan, vitamina A, vitamina C și flavonoide. Are efecte antioxidante, antibacteriene, antivirale și anti-inflamatoare. Unul din cele mai „inedite” beneficii ale mărarului este […]

SALATĂ de LINTE și RIDICHE – rețetă cu beneficii

// 1

Leguminoasele se numără printre cele mai hrănitoare alimente de pe pământ. Comparativ cu fasolea, năutul sau soia, lintea fierbe cel mai repede, se digeră mai rapid și este mai bine tolerată de cei cu probleme digestive. Se remarcă printr-un conținut […]

SPANAC cu IAURT – rețetă cu beneficii

// Adaugă comentariu

Spanacul cu iaurt poate fi servit ca o cremă la micul-dejun, sau poate fi folosit la tartine și sandvișuri sănătoase pentru copii și adulți. Rețeta este deosebit de simplă, ideală pentru cei care nu au timp să stea multe ore […]

MIERE cu SUSAN – rețetă și beneficii

// Adaugă comentariu

Susanul este una din cele mai vechi specii de plante (Sesamum) din lume. A fost cultivată încă de la început pentru semințe și ulei. Puțini dintre noi cunosc valoarea nutrițională a semințelor de susan. Pe lângă calciu, conțin cantități mari […]