Retete culinare

Prajitură cu morcov, fara zahar (de post)

Prăjitură cu morcov, fără zahăr (de post)

// Adaugă comentariu

Prăjitura cu morcov fără zahăr poate deveni un nou desert preferat pentru mulți dintre voi. Astfel de prăjituri au întotdeauna succes. Sunt dulci, aromate și apetisante. Dulceața acestei prăjituri nu este dată de zahăr, din fericire. Este îndulcită în mod […]

Mâncare de țelină cu morcovi și portocale

Mâncare de post cu țelină, morcovi și portocale

// Adaugă comentariu

Am găsit această rețetă pe site-ul Divă în bucărărie și ni s-a părut interesantă. Este potrivită pentru sezonul rece, deoarece conține legume de sezon. Rădăcinoasele sunt deosebit de gustoase când le combinăm și le gătim împreună. Adaosul de portocale face […]

Tiramisu fara zahar in varianta de post

„Tiramisu” fără zahăr, în varianta de post

// Adaugă comentariu

Cu toate că nu seamănă deloc cu desertul autentic, Tiramisu fără zahăr preparat după rețeta de mai jos este în mod cert o versiune mult mai sănătoasă. Zahărul va fi înlocuit cu miere, sirop de arțar sau de agave. Pișcoturile […]

Sos libanez de usturoi

Sos libanez de usturoi – fin ca o maioneză

// Adaugă comentariu

Acest sos libanez de usturoi se numește „Toum”. Este ca o pastă fină. Foarte savuros lângă o friptură de carne sau pește. Poate fi pus pe cartofi, shaorma sau alte mâncăruri. Și noi avem sosurile noastre tradiționale, precum mujdeiul. Însă […]

Skordalia - piure grecesc cu usturoi

Skordalia – piure grecesc cu usturoi

// Adaugă comentariu

Skordalia este o mâncare foarte grecească, spune bucătarul Akis Petretzikis. Întâmplător sau nu, în unele regiuni din Dobrogea există o rețetă similară, care se numește „Scordoleanca”. Ce este Skordalia? Skordalia este un piure din cartofi, aromatizat cu oțet și usturoi. […]

Chec marmorat de post - chec zebra de post

Chec marmorat de post (chec zebră)

// Adaugă comentariu

Un chec de post foarte reușit și ușor de făcut în casă este checul marmorat. Mai este cunoscut și sub numele de „chec zebră”, datorită aspectului zebrat din interior. Compoziția maro se alternează cu o compoziție maro și de aceea […]

Curry de naut

Curry cu năut – rețetă de Jamie Oliver

// Adaugă comentariu

Curry înseamnă o mâncare din carne, pește sau legume preparat cu un sos puternic aromat. Originea acestui preparat datează dinainte de sosirea britanicilor în subcontinentul indieni în anul 1608. Se presupune că denumirea de „curry” vine din Tamil și înseamnă […]

Mousse de ciocolată din tofu – Jamie Oliver

Mousse de ciocolată vegan din tofu – Jamie Oliver

// Adaugă comentariu

Rețetele vegane au întotdeauna ceva inedit, precum un ingredient neașteptat. Un exemplu în acest sens este mousse-ul de ciocolată din tofu pe care îl propune Jamie Oliver. Pentru cei care nu știu, mousse-ul este o spumă de ciocolată, sau o […]

Chec de post cu banane

Chec de post cu banane și nuci

// Adaugă comentariu

Americanii numesc acest preparat „banana bread”, adică „pâine de banane”. Este consumată la micul-dejun sau ca desert. Rețeta originală se face cu lapte și ouă. Checul iese la fel de fraged, aromat și bun și în varianta de post. În […]

Negrese raw-vegane - fără zahăr sau făină

Negrese raw-vegane – fără zahăr sau făină

// Adaugă comentariu

Un termen la modă, cu care mulți s-au familiarizat deja, este „raw-vegan”. Acest curent de „mâncat crud și vegetal” are beneficiile și riscurile lui. Însă parte bună este că a adus numeroase rețete inedite în atenția celor interesați de mâncăruri […]