Retete culinare

Peste la cratita in sos de rosii

Pește în sos de roșii, preparat ca la mănăstire

// Adaugă comentariu

√ Articol documentat Mâncărurile pregătite de călugări și maici au ceva deosebit. Fără nici o îndoială, poartă încărcătura pozitivă a rugăciunilor rostite de monahi în timp ce prepară masa. În mănăstiri se mănâncă multe alimente vegetale. Călugării au un regim […]

Dovlcei prajiti cu sos de usturoi

Dovlecei prăjiți, marinați în sos de usturoi

// Adaugă comentariu

Dovleci prăjiți, marinați în sos de usturoi. Ne putem închipui doar cât de gustoși trebuie să fie! Orice legumă prăjită în ulei capătă o aromă deosebită. Mai ales dacă o stropim și cu un sos proaspăt de usturoi, lămâie și […]

Sos verde pentru iarna

Sos verde pentru la iarnă

// Adaugă comentariu

Acest sos verde este o versiune de pesto adaptat ingredientelor noastre autohtone.  Deși nu este un preparat tradițional, nici foarte popular la noi la români, merită încercat. Poate fi pregătit din timpul verii, pentru a-l putea folosi la iarnă. Ce […]

Zacusca de sfecla

Zacuscă de sfeclă roșie pentru iarnă

// Adaugă comentariu

Cel care muncește și adună vara va avea pe ce pune mâna la iarnă. Asemenea furnicilor harnice, gospodinele trebuie să profite din plin de sezonul legumelor, transformându-le în conserve pentru sezonul rece. O conservă inedită, nu foarte des întâlnită în […]

Tort de post Muguri de salcie

Tort de post „Muguri de salcie”

// Adaugă comentariu

Un tort de post simplu dar delicios. Economic și sățios, pentru întreaga familie. Recomandăm această rețetă pentru evenimentele speciale care pică în zilele sau în perioadele de post din an. Întrucât nu conține lactate, nici ouă, este un desert cu […]

Zarzavat pentru ciorba

Zarzavat de legume pentru ciorbă – conservă pentru iarnă

// Adaugă comentariu

Zarzavaturile sunt întotdeauna o „afacere” convenabilă. Care gospodină lasă să treacă sezonul cald fără să facă zarzavaturi, tocane, dulcețuri, gemuri, siropuri și alte bunătăți pentru iarnă? În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă de zarzavat pentru ciorbă. Conține […]

Pateu de hering

Pateu din hering – un aperitiv rapid și delicios

// 2

Dacă vă place heringul,Pateu din hering – un aperitiv rapid și delicios în mod sigur sunteți interesat de cât mai multe rețete care conțin acest ingredient. În rândurile de mai jos puteți găsi o rețetă de pateu din hering care […]

Halva de casa din seminte si miere

Halva din semințe și miere – doar 2 ingrediente!

// Adaugă comentariu

Sunt persoane care obișnuiesc să mănânce des halva. Acestora le recomandăm o rețetă de halva de casă, preparată doar din 2 ingrediente: semințe și miere. Sortimentele de halva din comerț au cu mult peste ingredientele de bază necesare unui astfel […]

Macrou marinat reteta

Macrou marinat în casă, fără oțet

// Adaugă comentariu

Foarte multă lume preferă macroul în locul altor tipuri de pește, deoarece are un gust plăcut, carnea macră și fragedă, fără multă grăsime. Se gătește ușor și este extrem de versatil. Atât de versatil încât poate fi preparat și incorporate […]

Salata de castraveti pentru iarna

Salată de castraveți la borcan, pentru iarnă

// Adaugă comentariu

Salata de castraveți la borcan este o conservă valoroasă pentru iarnă. Putem găsi și în sezonul rece castraveți, vinete, roșii și alte legume estivale, însă nu putem avea siguranța că sunt naturale. Astfel de rețete ne pot fi de mare […]