Retete culinare

Salată de post, din CONOPIDĂ, MERE și NUCI, fără ulei

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Cei mai mulți dintre noi suntem robi ai dietelor moderne, bazate pe mâncăruri procesate – termic sau chimic. Foarte rar consumăm fructe, legume și verdețuri proaspete, în starea lor naturală. Cruditățile ar trebui să constituie […]

Baba ganoush – salată de VINETE cu TAHINI

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Salata de vinete este unul din cele mai apreciate aperitive la români. În ultimii ani a apărut o nouă versiune a rețetei tradiționale, inspirate din bucătăria libaneză. Se numește „Baba Ganoush” și este o salată […]

SALATĂ verde cu SEMINȚE și NUCI, fără ulei

// Adaugă comentariu

Salatele de verdețuri și legume sunt atât de sănătoase și hrănitoare încât ar trebui să le includem zilnic în alimentația noastră. Persoanele care nu obișnuiesc să consume foarte multe fructe și legume pe zi pot împlini ușor această recomandare prin […]

PRĂJITURĂ fără făină și fără zahăr

// Adaugă comentariu

Ce-și poate dori cineva mai mult de la un desert decât să fie dulce, dar și sănătos. Datorită apariției îndulcitorilor naturali pe piață, putem pregăti diverse rețete fără zahăr rafinat – unul din cei mai mari dușmani ai sănătății noastre. […]

Fursecuri de post în două culori, fără zahăr

// Adaugă comentariu

Cu greu pot găsi diabeticii și cei supraponderali dulciuri sănătoase în comerț. Biscuiții, fursecurile, napolitanele, ciocolatele, produsele de patiserie – toate conțin zahăr, îndulcitori, potențatori de arome, grăsimi hidrogenate și o mulțime de conservați și aditivi. Cu toții ar trebui […]

NEGRESĂ cu BRÂNZĂ, fără zahăr

// Adaugă comentariu

O prăjitură deosebit de gustoasă, hrănitoare și totodată delicată, este negresa cu brânză. Blatul ciocolătos și crema de brânză dau un desert echilibrat, potrivit pentru orice ocazie. Rețeta pe care v-o prezentăm nu conține zahăr, ci îndulcitor natural. Puteți folosi […]

SALATĂ cu SFECLĂ în straturi – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Sfecla roșie nu este numai savuroasă și atractivă din punct de vedere vizual, ci și deosebit de sănătoasă. Este în mod deosebit benefică pentru sistemul cardiovascular. Antioxidanții pe care rădăcina și frunzele îi conțin previn bolile arteriale coronariene și accidentele […]

Prăjitură cu IAURT, fără zahăr

// Adaugă comentariu

Această prăjitură are la bază o rețetă foarte simplă, compusă din ouă, iaurt și puțin ulei. Varianta prezentată nu conține zahăr, ci un îndulcitor natural. Zahărul a fost catalogat drept un ingredient la fel de toxic precum tutunul, care dă […]

„ICRE” de NĂUT – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Năutul este fără îndoială cel mai gustos tip de leguminoasă, consumat în mod frecvent de români, mai ales sub formă de pateu sau hummus. Din aceste boabe cărnoase și hrănitoare putem obține un preparat asemănător icrelor de fasole, după cum […]

CHIFTELE de NĂUT cu crustă de SUSAN

// Adaugă comentariu

Aceste chiftele se prepară ușor, sunt practice și versatile. Pot fi servite acasă, reci, pot fi luate la pachet sau la drum. Pot fi ținute și în congelator, pentru a fi gătite la momentul oportun.  Conțin năut, una din cele […]

COZONAC fără ZAHĂR

// Adaugă comentariu

Ce părere aveți despre un cozonac fără zahăr? Nici aluatul, nici umplutura nu conține zahăr. Citiți rețeta pentru a vedea cu ce le puteți îndulci în mod natural! Este un desert cât se poate de natural, dulce și dietetic, recomandat copiilor […]