Retete culinare

VINETE pane, de post – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Ai nevoie doar de 15 minute pentru a pregăti vinete pane! Le poți face și de post, nu numaidecât cu ou. Aceste legume sunt deosebit de sănătoase și apreciate pentru conținutul lor nutrițional unic. 100 de grame de vinete tăiate […]

Orez cu varză la cuptor – rețetă din Sfântul Munte

// Adaugă comentariu

Varza este una din cele mai populare legume din bucătăria românilor. Cu toate acestea, puțin sunt, probabil, cei care cunosc beneficiile ei pentru sănătate. Cu siguranță nu știați că varza, și alte legume crucifere (broccoli, conopidă), ne poate proteja de […]

SALATĂ de SFECLĂ, ȚELINĂ și MACROU

// Adaugă comentariu

Salata de sfeclă roșie este o garnitură excelentă în sezonul rece. Dacă vrei să o transformi într-o masă mai consistentă, poți adăuga pește, ca în rețeta de mai jos. Această combinație este deosebit de gustoasă. 150 de grame de sfeclă […]

ZACUSĂ de FASOLE – rețetă cu puține CALORII

// Adaugă comentariu

Această rețetă este creată de dr. Laura Ene și colegii săi, pentru persoanele care ține post, urmează o cură de slăbire sau vor să țină sub control aportul de calorii și carbohidrați. Se găsește în cartea „KiloStop Green”, alături de […]

SFECLĂ roșie cu USTUROI – rețetă mediteraneană

// Adaugă comentariu

Salata cu sfeclă roșie și usturoi este o rețetă simplă, inspirată din dieta mediteraneană, considerată de nutriționiști și cercetători drept una din cele mai bune modele de alimentație. Întâlnim de asemenea sfecla în bucătăria rusească, dar și în cea românească.  […]

SUPĂ dietetică de BROCCOLI și PRAZ

// Adaugă comentariu

Supa de broccoli este o mâncare ideală pentru sezonul rece. Deși este dietetică, este bogată în nutrienți care asigură sațietatea. Rețetă este foarte simplă. Se găsește în cartea „Rețete dietetice pentru Crăciun”, semnată de dr. Laura Ene, care conține 60 […]

SUPĂ de zarzavat cu TĂIȚEI

// Adaugă comentariu

Supele sunt mâncăruri foarte satisfăcătoare. Sunt sățioase, ușor de făcut, practice și versatile, datorită mulțimii ingredientelor care pot fi folosite. În plus, au numeroase beneficii. Diversitatea legumelor și a zarzavaturilor folosite asigură un aport bogat în nutrienți. Cele mai sănătoase […]

CARTOFI la cuptor cu VINETE și CIUPERCI

// Adaugă comentariu

Cartofii cu vinete și ciuperci este o rețetă potrivită pentru zilele reci și umede de toamnă. Americanii numesc acest tip de mâncăruri „comfort food”, adică mâncăruri care dau un anumit confort trupului și psihicului. Mâncărurile gătite la cuptor sunt foarte […]

SUFLEU de CONOPIDĂ – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Vrei să faci sufleu de conopidă? Află în acest articol cum se prepară și ce beneficii are conopida. Această legumă cruciferă este preferata multor persoane care țin cură de slăbire, deoarece are un conținut redus de carbohidrați și calorii. Conopida […]

Pastă de FISTIC – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Această pastă de fistic este deosebit de hrănitoare și gustoasă. Se întinde pe pâine și se servește sub formă de tartine. Pasta de fistic poate înlocui pateurile din comerț. Este naturală, nu conține aditivi, nici cantități mari de zahăr, sare, […]