Retete culinare

BRUSCHETTE cu DOVLEAC și brânză – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Dovleacul este unul din cele mai plăcute alimente ale toamnei. Dulce, savuros și sățios, este ideal pentru diverse preparate culinare: salate, bruschette, piureuri, supe-cremă, plăcinte, prăjituri.  Pe lângă faptul că este foarte versatil, dovleacul este și deosebit de sănătos.  BENEFICIILE […]

DROB din CIUPERCI – rețetă și beneficii

// Adaugă comentariu

Drobul de ciuperci este o rețetă practică și utilă, mai ales în perioada posturilor sau în dieta persoanelor care au un regim vegetarian sau vegan.  Rețeta pe care v-o prezentăm conține ouă, însă dacă vreți o rețetă, de post, puteți […]

RULOURI de VINETE – rețetă cu efecte anticancerigene

// Adaugă comentariu

Această rețetă este recomandată de Oncology Nutrition, un grup al Academy of Nutrition and Dietetics, și face parte din categoria mâncărurilor care pot ajuta la combaterea cancerului. Vinetele, asemenea altor legume și fructe închise la culoare, sunt foarte bogate în […]

SALATĂ de SFECLĂ, MORCOV și MĂR – rețetă + beneficii

// 1

Sfecla, morcovul și mărul sunt o combinație folosită în rețeta unui suc renumit în întreaga lume, cunoscut sub numele de „Miracle drink” („Băutura miraculoasă”). Nutriționista Lokendra Tomar de la Weight Loss Clinic din New Delhi consideră această asociere de ingrediente […]

SARAMURĂ de CRAP – rețetă rapidă

// Adaugă comentariu

Crapul este unul din cele mai populare tipuri de pește, consumat în numeroase părți ale lumii pentru beneficiile sale diverse. Este bogat în minerale și vitamine, în special în fosfor și vitamina B12, acizi grași, proteine și antioxidanți. BENEFICIILE CONSUMULUI […]

TORT de BISCUIȚI cu MERE, de post

// Adaugă comentariu

Tortul cu biscuiți este unul din cele mai populare deserturi de post pe care îl putem prepara în casă într-un timp foarte scurt. Dacă merele sunt dulci, puteți reduce cantitatea de zahăr. O altă variantă de înlocuire a zahărului în […]

ARDEI umpluți cu ROȘII și SUSAN – rețetă fără foc

// Adaugă comentariu

Această rețetă este recomandată de Elena Pridie, binecunoscuta autoare de mâncăruri vegane sănătoase, preponderent bazate pe crudități. Rețetele ei sunt extrem de simple și reușite. Legumele consumate în stare crudă ne pot oferi maximul lor de nutrienți. Trebuie doar să […]

SUPĂ CREMĂ de CIUPERCI crude – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Supa-cremă de ciuperci pe care v-o prezentăm se prepară în câteva minute, dat fiind că nu necesită fierbere. Rețeta este recomandată de Cristela Georgescu și se prepară din ciuperci crude. Dacă nu aveți voie să consumați crudități, puteți fierbe ciupercile […]