Tiramisu dietetic cu iaurt și pâine prăjită, fără zahăr

Dacă ai iaurt și pâine toast în casă, poți face acest Tiramisu rapid. Este o variantă simplă și dietetică a rețetei originale.

Nu conține zahăr, nici o cantitate mare de grăsimi. Poți să îl prepari cu o seară înainte și dimineața să îl ai deaja gata de servit!

Tiramisu rapid

Imagine sugestiva: Tiramisu rapid

Tiramisu dietetic cu iaurt

Acest Tiramisu poate fi un mic-dejun consistent și totodată delicios, sau un desert la finalul mesei. Întrucât are deja 3 felii de pâine, ar fi indicat să serviți celelalte mese fără pâine deloc.

Alegeți o pâine integrală, bogată în fibre, iar nu o pâine albă. Feliile de pâine pot fi înlocuite cu biscuiți fără zahăr sau felii crocante de secară.

Pentru îndulcire, se folosește stevia, sau alt îndulcitor natural, precum eritritol.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tiramisu fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Rețetă de Tiramisu pentru cei cu intoleranță la gluten, lactoză
Tiramisu vegan fără zahăr sau gluten (bun și pentru diabetici)
Tiramisu din ovăz – dietetic și vegan (fără zahăr)
„Tiramisu” fără zahăr, în varianta de post
Tiramisu de post, bogat în fier – desert sănătos din cartea doctorului Pavel Chirilă „Nu Hrăni Cancerul!”

Dacă vă interesează mai multe rețete fără zahăr, vă recomand cartea „Spune Nu Zahărului„.

Tiramisu reteta cu paine prajita si iaurt

Tiramisu dietetic cu iaurt și pâine prăjită, fără zahăr

Ingredients
  

  • 3 felii de pâine toast integrală
  • 150 g de iaurt
  • 100 ml de cafea
  • 50 ml de lapte (de vacă sau vegetal)
  • stevia sau alt îndulcitor natural
  • cacao pentru decor

Instructions
 

  • Preparați cafeaua așa cum vă place. Puneți-o într-un bol și adăugați laptele și îndulcitorul. Omogenizați bine.
  • Prăjiți feliile de pâine, iar după ce s-au răcorit, înmuiați-le pe rând în amestecul de lapte și cafea.
  • Prima felie de pâine înmuiată se pune pe o farfurie pătrată. Se unge cu un strat generos de iaurt și se așează deasupra a doua felie de pâine. Continuați să alternați iaurtul cu pâinea.
  • La final se presară pudra de cacao, trecută prin sită. Se dă farfuria în frigider și se lasă minim o oră la rece.

Notes

După ce stă la rece, acest Tiramisu devine mai moale și mai aromat. Se servește cu lingurița.
Sursă rețetă: Laura.Foodblog, Tiramisu fit con fette biscottate: https://tinyurl.com/3rckxsbj 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.