Retete culinare

Salată de SFECLĂ și TOFU – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Iubitorii de salate vor aprecia cu siguranță această rețetă. Combinația dintre sfeclă și tofu afumat este deosebit de reușită. Rețeta este inspirată din bucătăria rusească, în care sfecla este un ingredient aproape nelipsit din salate, mai ales cele de toamnă-iarnă. […]

SALATĂ de CRUDITĂȚI cu SEMINȚE

// Adaugă comentariu

Pentru a pregăti această salată, aveți nevoie de 10 minute. Nimic nu se fierbe, nimic nu se prepară termic, totul este natural și sănătos! Este o salată din crudități, asezonată cu semințe, care poate fi binevenită mai ales în posturi […]

ROȘII umplute cu pastă de CONOPIDĂ și DOVLEAC

// Adaugă comentariu

Recomandăm această inedită rețetă tuturor celor care țin post și au nevoie de idei de aperitive simple, rapide și totodată hrănitoare. Mâncarea de post poate fi foarte sănătoase, dacă ne dăm silința să încropim rețete sănătoase, din legume, fructe, semințe, […]

BATOANE de post, din curmale și nuci

// 2

Aceste batoane fac parte din categoria deserturilor fără foc (raw-vegane). Se prepară doar din ingrediente vegetale și sunt deosebit de consistente și sățioase. Nu conțin zahăr, ci doar fructe și miere, dar sunt suficient de dulci ca să le placă […]

SUPĂ de post cu GĂLUȘTE

// 1

Supa cu găluște este una din cele mai populare mâncăruri tradiționale, pe care mulți le asociază cu casa părintească și vremea copilăriei. Această rețetă poate fi preparată și în perioada posturilor. Iese la fel de bună. Secretul este să folosiți […]

BRUSCHETTE cu DOVLEAC și brânză – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Dovleacul este unul din cele mai plăcute alimente ale toamnei. Dulce, savuros și sățios, este ideal pentru diverse preparate culinare: salate, bruschette, piureuri, supe-cremă, plăcinte, prăjituri.  Pe lângă faptul că este foarte versatil, dovleacul este și deosebit de sănătos.  BENEFICIILE […]

DROB din CIUPERCI – rețetă și beneficii

// Adaugă comentariu

Drobul de ciuperci este o rețetă practică și utilă, mai ales în perioada posturilor sau în dieta persoanelor care au un regim vegetarian sau vegan.  Rețeta pe care v-o prezentăm conține ouă, însă dacă vreți o rețetă, de post, puteți […]

RULOURI de VINETE – rețetă cu efecte anticancerigene

// Adaugă comentariu

Această rețetă este recomandată de Oncology Nutrition, un grup al Academy of Nutrition and Dietetics, și face parte din categoria mâncărurilor care pot ajuta la combaterea cancerului. Vinetele, asemenea altor legume și fructe închise la culoare, sunt foarte bogate în […]

SALATĂ de SFECLĂ, MORCOV și MĂR – rețetă + beneficii

// 1

Sfecla, morcovul și mărul sunt o combinație folosită în rețeta unui suc renumit în întreaga lume, cunoscut sub numele de „Miracle drink” („Băutura miraculoasă”). Nutriționista Lokendra Tomar de la Weight Loss Clinic din New Delhi consideră această asociere de ingrediente […]

SARAMURĂ de CRAP – rețetă rapidă

// Adaugă comentariu

Crapul este unul din cele mai populare tipuri de pește, consumat în numeroase părți ale lumii pentru beneficiile sale diverse. Este bogat în minerale și vitamine, în special în fosfor și vitamina B12, acizi grași, proteine și antioxidanți. BENEFICIILE CONSUMULUI […]