Limonadă cu turmeric și ghimbir, fără zahăr – antioxidantă, antiinflamatoare, imunostimulatoare

Băutura preferată a tuturor în timpul verii este limonada. Plină de prospețime și savuroasă, este soluția ideală de hidratare și răcorire a corpului în zilele cu temperaturi ridicate.

Limonada poate fi un preparat sănătos sau dimpotrivă. Dacă adăugăm câteva sute de grame de zahăr în ea, cu siguranță nu ne va mai aduce mari beneficii.

Limonada fara zahar cu turmeric si ghimbir

Imagine cu titlu de prezentare: Limonada fara zahar cu turmeric si ghimbir: Freepik.com

În acest articol vă prezint o rețetă de limonadă fără zahăr, cu două ingrediente-surpriză. Acestea din urmă duc limonada clasică la un alt nivel, transformând-o într-o băutură terapeutică, binefăcătoare organismului.

Cele două ingrediente inedite pe care le veți folosi la prepararea ei sunt ghimbirul și turmericul.

Limonadă cu ghimbir și turmeric – rețetă

Ingrediente

  • ½ litru de apă
  • 2 portocale
  • 2 lămâi (galbene sau verzi)
  • 10 g de rădăcină de ghimbir
  • 10 g de rădăcină de turmeric
  • ¼ linguriță de piper negru

Mod de preparare

Curățați fructele citrice de coajă. Tăiați-le bucăți și puneți-le în vasul blenderului.

Decojiți apoi rădăcinile de ghimbir și turmeric, tăiați-le mărunt și adăugați-le în blender. Turnați apoi apa și piperul negru.

Porniți blenderul și mixați totul foarte bine, până când rădăcinile se macină complet. Trebuie să aveți un blender puternic, cu viteză mare.

În orice caz, dacă vreți o limonadă limpede, trebuie să strecurați sucul obținut la blender. Treceți-l printr-o sită și transferați-l într-o sticlă din sticlă sau într-un borcan.

Dacă portocalele nu au fost dulci, se poate adăuga puțină miere sau alt îndulcitor natural, după gust.

Limonada cu turmeric și ghimbir poate fi servită imediat. Dacă vă rămâne, păstrați restul în frigider. Consumați-o în următoarele 3 zile, apoi preparați o nouă rundă.

Limonada cu turmeric și ghimbir poate înlocui sucurile carbogazoase care au tone de zahăr și coloranți sintetici. 

Aceasta are o culoare la fel de atractivă, un gust plăcut și este în același timp nutritivă și sănătoasă. Este alternativa perfectă pentru băuturile răcoritoare din comerț. Mai ales dacă folosiți apă minerală carbogazoasă.

În timpul verii se pot adăuga câteva cuburi de gheață în această limonadă. 

Beneficii

Fiecare dintre ingredientele folosite la această limonadă are beneficiile sale. Însă efectele cele mai mari le au turmericul și ghimbirul.

Aceste plante sunt antiinflamatoare puternice. Studiile au arătat că scad inflamația sistemică și ajută în numeroase boli.

Au o capacitate antioxidantă ridicată. Sunt imunostimulatoare, anticancerigene, antidiabetice, antibacteriene, antivirale, analgezice.

Limonada poate fi consumată de cei care au tot felul de dureri corporale sau inflamații. O recomandăm de asemenea diabeticilor. Nu vă speriați de portocale. Acestea au un indice glicemic relativ scăzut (40) și o încărcătură glicemică mică (5).

Fructele citrice aduc un aport valoros de vitamina C și antioxidanți. Această limonadă poate fi servită și în sezonul rece, deoarece contribuie la creșterea imunității.

Piperul negru ajută corpul să asimileze curcumina din turmeric. Autoarea rețetei a folosit și ½ linguriță de ulei, pentru a crește și mai mult absorbția acestui compus. Curcumina este liposolubilă, de aceea sursele de grăsime sporesc gradul de biodisponibilitate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de limonadă fără zahăr, cu beneficii pentru organism:

Limonadă energizantă de banane – dr. Pavel Chirilă
Limonadă cu morcov – benefică pentru oase, inimă, piele și vedere
Limonadă cu polen și lămâie – efect energizant și întineritor
Limonadă cu căpșuni și miere – rețetă + beneficii
Un litru pe zi din această limonadă curăță organismul
Limonadă cremoasă cu avocado și castravete – beneficii uimitoare

Sursă articol: Iss Happy, Faceți singuri limonadă fără zahăr – cu turmeric și ghimbir: https://www.isshappy.de/zuckerfreie-limonade-selber-machen/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.