Chifteluțe din pâine învechită și brânză, cu sos de roșii – rețetă italiană

Este păcat să arunci pâinea. Mulți dintre noi crescut cu acest principiu creștin.

Dacă aveți în casă pâine învechită, întărită, pe care nu o mai puteți consuma, aveți două posibilități de a o folosi.

Chiftele din paine invechita si branza, in sos de rosii

Imagine cu titlu sugestiv – Chiftele din paine invechita si branza: Marco Verch Professional Photographer

Nu aruncați pâinea învechită 

Fie o dați la porumbei sau la păsări, fie o refolosiți la o rețetă.

Din pâinea uscată se pot face crutoane, pesmet, chiftele sau budinci.

În rândurile următoare vă oferim un exemplu practic de reutilizare a pâinii învechite.

Este o rețetă simplă, pe placul gospodinelor economice.

Inspirate din bucătăria italiană, aceste chiftele din pâine învechită și brânză sunt foarte ușor de făcut în casă.

Italienii le numesc „găluște”.

Se servesc ca aperitiv sau ca garnitură la un orez, piure, paste etc.

Dacă puneți pâine, nu mai este nevoie să folosiți făină sau cartofi fierți pentru a lega compoziția.

Citește șiPâinea învechită și uscată – la ce o putem refolosi (3 reţete ingenioase)

Chiftele din pâine veche și brânză – rețetă italiană

Durată totală de preparare: 1 oră și 50 de minute
Număr de porții: 4
Număr de calorii: 527 kilocalorii

Ingrediente

  • 250 g de pâine uscată
  • 2 ouă medii
  • ½ cană de parmezan ras (cașcaval, telemea sau altă brânză tare)
  • 1/3 cană de pătrunjel tocat
  • 3 ½ linguri de ulei de măsline
  • sare, piper, fulgi de ardei după gust

Ingrediente pentru sosul de roșii (opțional)

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căni de sos de roșii
  • 2 căței de usturoi

Mod de preparare

Pâinea pe care o folosiți la această rețetă trebuie să fie veche de cel puțin o zi.

Fărâmițați miezul într-un bol. Adăugați brânza dată prin răzătoare, ouăle, pătrunjelul tocat, sare, piper și alte condimente după gust.

Amestecați cu o paletă. Puneți 1 lingură de ulei și amestecați. Dacă mai este nevoie, mai adăugați 1 lingură.

Dar compoziția finală nu trebuie să fie prea moale, ci puțin umedă astfel încât să o puteți modela.

Luați cu o lingură din compoziție și formați biluțe în palme. Acestea pot avea o dimensiune mai mică sau mai mare. Dacă folosiți o linguriță, veți obține circa 12 chifteluțe.

Puneți-le pe tocător sau pe o farfurie întinsă.

Puneți 2 linguri de ulei într-o tigaie, la încins. Când a început să sfârâie, adăugați chifteluțele. Focul trebuie să fie potrivit.

Întoarceți-le pe toate părțile, pentru a se rumeni uniform.

Așezați-le pe un platou așternut în prealabil cu un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.

Rețete similare

Bulete de cartofi și cașcaval la cuptor – rețetă

Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)

Chiftele de pește, fără ou

Serviți-le cu sos de roșii

Sugestia de servire a chifteluțelor din brânză este cu un sos delicios de roșii.

Dacă alegeți să-l preparați, puneți 1 ½ linguri de ulei de măsline într-o tigaie/cratiță separată.

Când s-a încins, puneți usturoiul zdrobit și căliți-l până își eliberează aroma.

Adăugați apoi sucul de roșii. Condimentați cu sare, piper și alte mirodenii.

Aduceți sosul la punctul de fierbere. Așezați apoi chifteluțele în sos. Puneți capacul și lăsați totul să fiarbă o oră.

Scoateți chiftelele pe o farfurie. Adăugați suficient sos peste ele. Presărați-le cu pătrunjel proaspăt și încă puțină brânză rasă.

Se servesc calde. Merg cu pâine, dar și cu mămăliguță.

Sau le puteți pune peste o porție de paste.

Sursă articol: Neriz, Italian Bread and Cheese Dumpling, Food and Journeys: https://foodandjourneys.net/italian-bread-cheese-dumplings/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.