Cum se fac CRUTOANELE de pâine

Crutoanele sunt cubulețe de pâine rumenite în cuptor. Pot fi simple sau aromate cu diferite condimente. Se consumă de regulă cu supe-cremă sau cu salate.

Rețeta este mai simplă decât credeți, și mult mai rapidă decât pare la prima vedere. Dacă veți folosi o pâine veche de câteva zile (dar bună), cubulețele de pâine se vor rumeni și mai repede.

Crutoane de Casă de Pâine

Crutoane de Casă de Pâine

Crutoane de casă rețetă

Ingrediente

• câteva felii de pâine
• 3-4 linguri de ulei de măsline
• 2 căței de usturoi
• condimente: sare, cimbru, oregano, rozmarin, busuioc

Preparare

Puteți folosi o pâine mai veche, de câteva zile. Dacă este mai uscată, se va rumeni mai ușor în cuptor și crutoanele vor fi gata mai repede. Verificați ca pâinea să fie bună. Dacă doriți să obțineți niște crutoane mai sățioase și mai brune la culoare, folosiți pâine integrală.

Până pregătiți crutoanele, aprindeți cuptorul aragazului și lăsați-l la încins la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă întinsă cu hârtie de copt.

Luați câteva felii de pâine și tăiați-le cubulețe mici. Dacă nu aveți o dantură foarte bună, îndepărtați coaja și folosiți doar miezul de pâine pentru crutoane.

Puneți cubulețele de pâine într-un bol încăpător și stropiți-le cu uleiul de măsline. Adăugați cățeii de usturoi tăiați mărunt și condimentele. Amestecați cu mâinile, până când bucățile de pâine se pătrund de ulei și de plante aromate.

Puteți folosi usturoi pulbere în loc de usturoi crud, deși cel crud este mult mai gustos și dă crutoanelor o aromă mult mai bogată. Și ceapa le dă un gust foarte plăcut și dulceag.

Răsturnați cubulețele de pâine în tavă, nivelându-le într-un singur strat. Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați pâinea să se coacă circa un sfert de oră, sau până când capătă o culoare aurie. Trebuie să verificați crutoanele din când în când, întorcându-le pe toate părțile, pentru a se prăji uniform și pentru a nu le arde.

Scoateți crutoanele din cuptor și lăsați-le să se răcească, apoi păstrați-le în pungi de hârtie. Rezistă foarte mult timp, de aceea puteți prepara o cantitate mai mare o dată.

Le puteți servi și calde. Unora le plac atât de mult, încât le ronțăie ca atare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Adica sa inteleg ca piinea uscata se cheama crutoane?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.