Bulete de CARTOFI și CAȘCAVAL la cuptor – rețetă

Buletele de cașcaval sunt o mâncare practică dar consistentă, atractivă chiar și pentru cei mici. Puteți folosi inclusiv cartofi dulci, care au o culoare portocalie. Biluțele vor fi mult mai interesante.

Dacă le veți coace în cuptor în loc să le prăjiți în ulei, veți obține un preparat mult mai sănătos și mai puțin caloric.

Bulete cu Cașcaval la Cuptor

Bulete cu Cașcaval la Cuptor

Cașcavalul este un aliment cu o densitate nutritivă foarte mare. Este extrem de bogat în proteine, grăsimi de calitate (inclusiv Omega-3), calciu, fosfor, zinc, vitamina K (asociată cu sănătatea oaselor, inimii și a creierului), vitamina A, vitamina B2 și vitamina B12, vitamina D și vitamina K2.

Ideal ar fi să vă preparați propriul cașcaval în casă. Găsiți aici o rețetă simplă.

Bulete de cartofi și cașcaval la cuptor – rețetă

Pentru această rețetă, este indicat să folosiți cartofi făinoși. Dacă nu aveți brânză de vaci în casă, folosiți doar cașcaval, 100 de grame.

Ingrediente

• 200 g de cartofi fierți
• 50 g de cașcaval
• 50 g de brânză de vaci
• 25 ml de ulei de măsline
• ¼ linguriță de ghimbir măcinat
• sare și piper, după gust

Preparare

Fierbeți cartofii și curățați-i de coajă. Puneți-i într-un bol încăpător și pasați-i cu instrumentul pentru piure, sau cu o furculiță, apoi lăsați-i să se răcească. Nu folosiți blenderul, deoarece veți obține o pastă prea lipicioasă, greu de modelat.

Tăiați cașcavalul cubulețe.

După ce cartofii s-au răcit, adăugați peste ei brânza de vaci, uleiul, ghimbirul, sarea și piperul. Amestecați până la omogenizare. Dacă aluatul este prea moale, adăugați câteva linguri de făină.

Umeziți palmele și formați biluțe din acest aluat, cât nucile de mari, adăungând în centrul fiecăria câte puțin cașcaval. Asigurați-vă că biluțele sunt bine “închise”, pentru a evita curgerea cașcavalului.

O altă variantă ar fi să radeți cașcavalul și să-l amestecați cu restul ingredientelor.

Așezați biluțele într-o tavă de cuptor, în care ați așternut hârtie de copt. Coaceți biluțele 10 minute în cuptorul încins, la foc mare (180 de grade Celsius). Sunt foarte bune calde. Se pot servi ca atare, cu o salată, cu un sos sau cu iaurt.

Dacă vreți să obțineți niște bulete mai crocante, după ce le-ați modelat, dați-le prin ou bătut și apoi prin pesmet.

Bulete de cașcaval la cuptor – rețetă

Aceasta este varianta doar cu cașcaval. În locul cartofilor se folosește făină (de orice fel doriți).

Ingrediente

• 150 g de cașcaval
• 150 g de făină
• 2 ouă
• 80 g de unt
• 100 ml de apă
• sare și condimente

Preparare

Dați cașcavalul pe răzătoarea cu găuri mici. Puneți apa la fiert. Adăugați untul și așteptați până se topește. Când apa fierbe, închideți focul și incorporați apoi făina, amestecând repede cu un tel. Adăugați apoi cașcavalul ras și un ou. Amestecați bine, apoi adăugați și celălalt ou. Omogenizați și lăsați compoziția să se răcorească, astfel încât să poată fi modelată cu mâinile.

Formați biluțe și coaceți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt circa un sfert de oră, sau până când devin ușor aurii.

Surse articol:
1. http://www.livestrong.com/article/240906-nutritional-value-of-cheddar-cheese/
2. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/17/heart-healthy-cheese.aspx

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.