Această salată de praz și roșii cu iaurt este inspirată din bucătăria italiană. Poartă numele de „salsa”, care înseamnă de fapt „sos”. Se servește ca aperitiv sau ca garnitură, sau ca sos pentru mâncăruri sau paste. Are o savoare aparte […]

Această salată de praz și roșii cu iaurt este inspirată din bucătăria italiană. Poartă numele de „salsa”, care înseamnă de fapt „sos”. Se servește ca aperitiv sau ca garnitură, sau ca sos pentru mâncăruri sau paste. Are o savoare aparte […]
Este păcat să arunci pâinea. Mulți dintre noi crescut cu acest principiu creștin. Dacă aveți în casă pâine învechită, întărită, pe care nu o mai puteți consuma, aveți două posibilități de a o folosi. Nu aruncați pâinea învechită Fie o […]
Peperonata, așa cum o arată și numele, este o mâncare de ardei preparată în bucătăria italiană. Seamănă cu tocănița noastră românească, având însă mici deosebiri. Poate fi servită atât ca aperitiv sau fel principal în zilele de post, cât și […]
O modalitate simplă, ingenioasă și naturală de a ne răcori în zilele caniculare de vară este să consumăm granita de pepene verde. Celor care nu au mai auzit de această denumire până acum le spunem că granita este un preparat […]
Pepenele este atât de savuros, încât nu îți mai vine să mănânci nici un alt fruct în perioada verii. Dulce, hidratant și răcoritor, poate fi servit ca atare. Dar dacă vreți să îl transformați într-un desert mai fin și elegant, […]
Cele mai reușite rețete sunt de multe ori cele simple, cu puține ingrediente. Iar dacă printre ele se află usturoiul, succesul este garantat! Pâine cu roșii – pan a Catalana Simplicitatea și savoarea sunt specifice și bucătăriei mediteraneene. În rândurile […]
Fie că vă place avocado, fie că nu, cu siguranță acest desert vă poate cuceri. Este dulce, ușor la gust și simplu de făcut. Nu se simte gustul de avocado, însă acest fruct îi dă preparatului o textură cremoasă și […]
Dacă ați fost în Italia sau ați locuit acolo o perioadă de timp, este posibil să știți ce este Panzanella. Dar chiar și pentru cei cărora acest nume nu le spune nimic, Panzanella poate fi o rețetă intuitivă, nu mult […]
Ce poate fi mai reconfortant în sezonul rece, sau după sărbători, decât o supă de legume, de post? Hidratantă, mineralizantă și detoxifiantă, este binevenită după zile de fast în care am mâncat multă carne și grăsimi. Supele de legume sunt […]
Pastele se fac destul de repede dacă le ai deja în casă. Sunt sățioase și foarte gustoase. Nu trebuie să le prepari numaidecât cu carne. Pot fi pregătite și pentru o zi de post, din legume. Rețeta pe care v-o […]
Italienii au o denumire specială pentru omletă: frittata. Acest cuvânt provine din italienescul „friggere”, care înseamnă „fript”. Spre deosebire de omleta clasică, Frittata conține cel puțin un ingredient opțional, precum brânză, carne și legume. Un alt element distinctiv este modul […]
Mirodeniile au un rol mult mai important în viața noastră decât acela de a ne face mâncărurile mult mai savuroase și pline de prospețime. Plantele aromatice sunt foarte bogate în antioxidanți și uleiuri volatile cu proprietăți terapeutice. Acești compuși protejează celulele […]
Centenarii reprezintă un subiect de maxim interes pentru oamenii de știință, dar și pentru populația de rând. Studiile au arătat că secretul longevității se află în alimentație. Cercetătorii au descoperit că dieta poate influența în mod pozitiv durata vieții și […]
Deși este atât de sănătos și popular în lume, nu toți românii au auzit de acest tip de aperitiv. După ce veți descoperi cât de multe beneficii are, cât de ușor se prepară și cât de gustos este, cu siguranță […]
Foccacia este un tip de pâine italienească, ce seamănă foarte mult la aspect, la textură și chiar la gust cu pizza. Unele surse susțin că rețeta originară a fost prima dată concepută în Roma Antică, în timp ce alții spun […]