Articole despre 'retete italiene'

Peperonata - mancare italiana de ardei

Peperonata – mâncare italiană de ardei

// Adaugă comentariu

Peperonata, așa cum o arată și numele, este o mâncare de ardei preparată în bucătăria italiană. Seamănă cu tocănița noastră românească, având însă mici deosebiri. Poate fi servită atât ca aperitiv sau fel principal în zilele de post, cât și […]

Jeleu de pepene - desert italian

Jeleu de pepene – desert italian de vară

// Adaugă comentariu

Pepenele este atât de savuros, încât nu îți mai vine să mănânci nici un alt fruct în perioada verii. Dulce, hidratant și răcoritor, poate fi servit ca atare. Dar dacă vreți să îl transformați într-un desert mai fin și elegant, […]

Supă de legume inspirată din bucătăria italiană

// Adaugă comentariu

Ce poate fi mai reconfortant în sezonul rece, sau după sărbători, decât o supă de legume, de post? Hidratantă, mineralizantă și detoxifiantă, este binevenită după zile de fast în care am mâncat multă carne și grăsimi. Supele de legume sunt […]

Paste carbonara de post

// Adaugă comentariu

Pastele se fac destul de repede dacă le ai deja în casă. Sunt sățioase și foarte gustoase. Nu trebuie să le prepari numaidecât cu carne. Pot fi pregătite și pentru o zi de post, din legume. Rețeta pe care v-o […]

OMLETĂ italiană cu SPANC, BRÂNZĂ și LEGUME

// Adaugă comentariu

Italienii au o denumire specială pentru omletă: frittata. Acest cuvânt provine din italienescul „friggere”, care înseamnă „fript”. Spre deosebire de omleta clasică, Frittata conține cel puțin un ingredient opțional, precum brânză, carne și legume. Un alt element distinctiv este modul […]

Ce mănâncă locuitorii din Insula Sicilia care trăiesc peste 100 de ani

// 9

Centenarii reprezintă un subiect de maxim interes pentru oamenii de știință, dar și pentru populația de rând. Studiile au arătat că secretul longevității se află în alimentație. Cercetătorii au descoperit că dieta poate influența în mod pozitiv durata vieții și […]

Frittata – cea mai bună omletă din lume (rețetă)

// 4

Frittata mai este cunoscută și sub numele de “versiunea italienească a omletei tradiționale”. Este mult mai pufoasă, mai bogată și mai consistentă decât omleta tradițională. Este foarte bună caldă la micul-dejun, dar poate fi servită și rece, la prânz sau […]