Această salată de praz și roșii cu iaurt este inspirată din bucătăria italiană. Poartă numele de „salsa”, care înseamnă de fapt „sos”. Se servește ca aperitiv sau ca garnitură, sau ca sos pentru mâncăruri sau paste. Are o savoare aparte […]
Articole despre 'retete italiene'
Chifteluțe din pâine învechită și brânză, cu sos de roșii – rețetă italiană
Este păcat să arunci pâinea. Mulți dintre noi crescut cu acest principiu creștin. Dacă aveți în casă pâine învechită, întărită, pe care nu o mai puteți consuma, aveți două posibilități de a o folosi. Nu aruncați pâinea învechită Fie o […]
Peperonata – mâncare italiană de ardei
Peperonata, așa cum o arată și numele, este o mâncare de ardei preparată în bucătăria italiană. Seamănă cu tocănița noastră românească, având însă mici deosebiri. Poate fi servită atât ca aperitiv sau fel principal în zilele de post, cât și […]
Granita de pepene verde – desert sicilian super-răcoritor!
O modalitate simplă, ingenioasă și naturală de a ne răcori în zilele caniculare de vară este să consumăm granita de pepene verde. Celor care nu au mai auzit de această denumire până acum le spunem că granita este un preparat […]
Jeleu de pepene – desert italian de vară
Pepenele este atât de savuros, încât nu îți mai vine să mănânci nici un alt fruct în perioada verii. Dulce, hidratant și răcoritor, poate fi servit ca atare. Dar dacă vreți să îl transformați într-un desert mai fin și elegant, […]
Pâine prăjită, frecată cu roșii și usturoi – rețetă catalană
Cele mai reușite rețete sunt de multe ori cele simple, cu puține ingrediente. Iar dacă printre ele se află usturoiul, succesul este garantat! Pâine cu roșii – pan a Catalana Simplicitatea și savoarea sunt specifice și bucătăriei mediteraneene. În rândurile […]
Semifreddo de avocado – desert italian răcoritor (doar 3 ingrediente)
Fie că vă place avocado, fie că nu, cu siguranță acest desert vă poate cuceri. Este dulce, ușor la gust și simplu de făcut. Nu se simte gustul de avocado, însă acest fruct îi dă preparatului o textură cremoasă și […]
Panzanella – salată italienească din roșii, castraveți, ceapă și crutoane
Dacă ați fost în Italia sau ați locuit acolo o perioadă de timp, este posibil să știți ce este Panzanella. Dar chiar și pentru cei cărora acest nume nu le spune nimic, Panzanella poate fi o rețetă intuitivă, nu mult […]
Supă de legume inspirată din bucătăria italiană
Ce poate fi mai reconfortant în sezonul rece, sau după sărbători, decât o supă de legume, de post? Hidratantă, mineralizantă și detoxifiantă, este binevenită după zile de fast în care am mâncat multă carne și grăsimi. Supele de legume sunt […]
Paste carbonara de post
Pastele se fac destul de repede dacă le ai deja în casă. Sunt sățioase și foarte gustoase. Nu trebuie să le prepari numaidecât cu carne. Pot fi pregătite și pentru o zi de post, din legume. Rețeta pe care v-o […]
OMLETĂ italiană cu SPANC, BRÂNZĂ și LEGUME
Italienii au o denumire specială pentru omletă: frittata. Acest cuvânt provine din italienescul „friggere”, care înseamnă „fript”. Spre deosebire de omleta clasică, Frittata conține cel puțin un ingredient opțional, precum brânză, carne și legume. Un alt element distinctiv este modul […]
ULEI de MĂSLINE infuzat cu MIRODENII – excelent pentru SALATE sănătoase (rețetă originală din Italia)
Mirodeniile au un rol mult mai important în viața noastră decât acela de a ne face mâncărurile mult mai savuroase și pline de prospețime. Plantele aromatice sunt foarte bogate în antioxidanți și uleiuri volatile cu proprietăți terapeutice. Acești compuși protejează celulele […]
Ce mănâncă locuitorii din Insula Sicilia care trăiesc peste 100 de ani
Centenarii reprezintă un subiect de maxim interes pentru oamenii de știință, dar și pentru populația de rând. Studiile au arătat că secretul longevității se află în alimentație. Cercetătorii au descoperit că dieta poate influența în mod pozitiv durata vieții și […]
BRUSCHETTE – aperitivele care întăresc sănătatea INIMII și a vaselor de SÂNGE, și previn virozele respiratorii
Deși este atât de sănătos și popular în lume, nu toți românii au auzit de acest tip de aperitiv. După ce veți descoperi cât de multe beneficii are, cât de ușor se prepară și cât de gustos este, cu siguranță […]
FOCCACIA – pâine ca la italieni, cu ROZMARIN și ulei de MĂSLINE
Foccacia este un tip de pâine italienească, ce seamănă foarte mult la aspect, la textură și chiar la gust cu pizza. Unele surse susțin că rețeta originară a fost prima dată concepută în Roma Antică, în timp ce alții spun […]