ULEI de MĂSLINE infuzat cu MIRODENII – excelent pentru SALATE sănătoase (rețetă originală din Italia)

Mirodeniile au un rol mult mai important în viața noastră decât acela de a ne face mâncărurile mult mai savuroase și pline de prospețime.

Plantele aromatice sunt foarte bogate în antioxidanți și uleiuri volatile cu proprietăți terapeutice. Acești compuși protejează celulele de daunele radicalilor liberi și previn numeroase boli cronice.

Dacă ar fi să analizăm compoziția fitochimică a zarzavaturilor și a mirodeniilor, am descoperi cu surprindere că acestea conțin cantități mari de vitamine.

Ideal ar fi să presărăm mirodenii în toate mâncărurile. Un mod simplu de a face acest lucru este să le infuzăm în ulei și să folosim uleiul rezultat la gătit sau la salate.

Principiile active ale plantelor se vor transfera în ulei, odată cu aroma lor specifică. Astfel, mâncărurile vor avea un gust deosebit, și vor fi mult mai bogate în nutrienți valoroși pentru sănătatea noastră.

____________________________________________________________________________________________________

Ulei infuzat cu mirodenii – rețetă italienească

Puteți folosi cimbru, pătrunjel, mărar, tarhon, busuioc, salvie, măghiran, leuștean, dafin, usturoi, ardei iute, oregano, rozmarin, fenicul și multe alte condimente.

Folosiți un ulei de măsline extra-virgin de calitate. Începeți prin a pune în recipientele alese (borcane, sticle) mirodeniile preferate. Puteți face diferite combinații, după gust.

Nu trebuie să puneți multe mirodenii în sticlă, deoarece sunt foarte puternice. Câteva crenguțe ajung la o sticlă.

Turnați peste ele uleiul de măsline și închideți sticlele ermetic. Lăsați-le să stea 3-4 săptămâni într-un loc răcoros din casă, apoi puteți începe a-l folosi.

Acest ulei rezistă câțiva ani, însă la cât este de bun, cu siguranță se va termina destul de rapid.

Puteți folosi acest ulei la salate, la supe și ciorbe, la tocănițe, la pizza și paste, la bruschette, la fripturi, la legume gătite.

Poate fi consumat și simplu, uns pe pâine.

____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Poftă Bună, Ulei aromatizat rețetă simplă: https://pofta-buna.com/ulei-aromatizat-reteta-simpla/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.