BRUSCHETTE – aperitivele care întăresc sănătatea INIMII și a vaselor de SÂNGE, și previn virozele respiratorii

Deși este atât de sănătos și popular în lume, nu toți românii au auzit de acest tip de aperitiv. După ce veți descoperi cât de multe beneficii are, cât de ușor se prepară și cât de gustos este, cu siguranță îl veți include la rețetele favorite.

Bruschettele sunt gustări tradiționale în Italia, obținute din pâine prăjită. Seamănă cu alte rețete specifice bucătăriei italienești, întrucât se folosește ulei de măsline, roșii și usturoi.

Bruschette

Bruschette

Aceste ingrediente sunt obligatorii. Pe acest fundament se pot construi și rețete mai sofisticate. În Ardeal, în afara perioadei de post, feliile de pâine se freacă cu usturoi apoi se ung cu untură.

Bruschette simple cu roșii – rețetă

Ingrediente

• 4 felii de franzelă
• 2 roșii coapte
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei de măsline
• 4 frunzulițe verzi de busuioc
• 1 linguriță de oregano
• 2-3 nuci
• sare și piper după gust

Preparare

Spălați bine roșiile, apoi tăiați-le felii (rondele) sau cubulețe. Puneți-le pe o farfurie și presărați peste ele puțină sare și piper.

Ideal ar fi să folosiți pâine integrală (preferabil preparată în casă). Tăiați feliile de pâine de 1 cm grosime. Rumeniți-le pe ambele părți pe un gril, pe o tablă de metal, pe plită, în cuptor (sau în alt mod), până devin aurii și ușor crocante.

Cât sunt calde, frecați-le cu usturoiul zdrobit cu cuțitul și ungeți-le cu o pensulă înmuiată în ulei de măsline. Așezați peste ele roșiile, iar peste roșii presărați oregano și busuiocul mărunțit. La final, decorați cu miezul de nucă zdrobit grosier.

Se servesc calde.

Combinația dintre roșii, ulei de măsline, usturoi și busuioc este deosebit de benefică pentru sistemul cardiovascular. Această rețetă, specifică dietei mediteraneene ajută la menținerea sănătății inimii. Roșiile previn accidentele vasculare cerebrale, ischemia și aritmia cardiacă, degenerarea vaselor de sânge, tromboflebita și ateroscleroza.

Asocierea dintre roșii și usturoi este de asemenea utilă în prevenirea virozelor respiratorii și a cancerului.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.