Paste carbonara de post

Pastele se fac destul de repede dacă le ai deja în casă. Sunt sățioase și foarte gustoase. Nu trebuie să le prepari numaidecât cu carne. Pot fi pregătite și pentru o zi de post, din legume.

Rețeta pe care v-o prezentăm imită pastele carbonara clasice, doar că sosul se prepară din ingrediente vegetale.

Paste carbonara

Carbonara este numele unor paste italiene, specifice în mod deosebit Romei. Conțin ouă, brânză, pancetta (bacon italienesc), usturoi și piper. Rețeta a apărut undeva pe la jumătate secolului al 20-lea. Se presupune că a fost inventată de mineri.

Există mai multe versiuni. Unii folosesc ouă crude, pe care le adaugă direct în pastele fierbinți. Alții folosesc doar albușurile.

Citește și Paste cu sos de CONOPIDĂ, merită încercate (rețetă de post)

Rețetele de paste carbonara preparate în afara Italiei pot conține și alte ingrediente, precum broccoli, mazăre sau ciuperci. Sosul este de asemenea diferit. 

Cu siguranță v-ați fi așteptat ca sosul pentru pastele carbonara de post să conțină făină. Veți vedea însă, că în rețeta de mai jos, acesta este obținut din nuci caju și lapte de soia. 

Paste carbonara de post – rețetă

Ingrediente

• 160 g de spaghete
• 160 g de ciuperci, tăiate felii
• 2 căței de usturoi
• 160 g de spanac
• 1 legătură de pătrunjel

Ingrediente sos carbonara

• 120 g de caju
• 8 linguri de lapte de soia
• 1 linguriță de drojdie
• sare și piper

Preparare

Puneți nucile caju într-un bol. Acoperiți-le cu apă fierbinte și lăsați-le la hidratat cel puțin 60 de minute.

Între timp, fierbeți spaghetele urmând instrucțiunile de pe pachet. Curățați și tăiați ciupercile și usturoiul și căliți-le într-o tigaie adâncă cu puțin ulei, circa 10 minute. Adăugați spanacul și pătrunjelul tocate mărunt. După 5 minute, luați vasul de pe foc.

Citește și: SOS de AVOCADO pentru salate și paste – rețetă + beneficii

Pentru pregătirea sosului carbonara, puneți nucile caju înmuiate (clătite cu apă curată în prealabil) în vasul robotului de bucătărie. Adăugați laptele de soia, drojdia, sare și piper după gust. Puteți adăuga și alte mirodenii, precum oregano, cimbru sau busuioc.

Procesați câteva minute, până când nucile caju se macină fin și totul se transformă într-un sos fin.

După ce au fiert pastele, scurgeți-le de apă și adăugați-le în tigaia cu ciuperci. Adăugați sosul carbonara și omogenizați ușor.

Pastele carbonara se pot servi cu pătrunjel proaspăt pe deasupra.

Surse:

1. Rețete de Post Unica, Spaghete Carbonara de Post/Vegane: https://retete.unica.ro/recipes/spaghete-carbonara-de-postvegane/

2. Definitions.Net, Definitions for Carbonara: https://www.definitions.net/definition/Carbonara

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.